Huoliteltuna kesäkauteen - arganiöljyhoidot kotikonstein

March 31, 2020

Huoliteltuna kesäkauteen - arganiöljyhoidot kotikonstein

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Mikäli et vielä ole ehtinyt hypätä mukaan curly girl -villitykseen tai kokeilemaan ihanaa öljypuhdistusta kotikonstein, nyt sinulla on siihen aikaa.  Alle on kerätty helpot kasvojen, hiusten ja jalkojen arganöljyhoidot kotikonstein. Kaikkia hoitoja yhdistää loistava ihon ja hiusten hoitoeliksiiri, 100% puhdas arganöljy.

Kasvojen öljypuhdistusrituaali

Tarvikkeet: peulappu ja Okabon 100% arganöljyä

Tee näin:

Ota puhdas, pieni kasvopyyhe tai pesulappu ja öljyä valmiiksi pesualtaan viereen. Pese kätesi – ehkäiset epäpuhtauksien joutumista käsistä kasvoillesi – ja kostuta kasvosi lämpimällä vedellä.

 1. Lisää pari-kolme pumppausta öljyä sormenpäihin ja levitä se kaulalle ja kasvoille hellävaraisin, hierovin liikkein. Hiero alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Tähän hierontarutiiniin kannattaa käyttää aikaa pari minuuttia. Se tekee hyvää ihon pintaverenkierrollekin.
 1. Anna öljyn vaikuttaa kasvoilla vielä 20-30 sek tai pidempään. Itse pesen tässä välissä hampaat, joten vaikutusaika on ainakin riittävän pitkä.
 1. Valuta hanasta niin kuumaa vettä kuin sieltä tulee ja kasta puhdas kasvopyyhkeesi kuumaan veteen. Väännä liiat vedet pyyhkeestä ja aseta lämmin pyyhe kasvoillesi. Ja nauti! Anna pyyhkeen olla kasvoillasi kunnes se ei enää ole lämmin.
 1. Ota pyyhe kasvoilta ja pyyhi siihen rauhallisin liikkein ja hellävaraisesti öljyä kasvoiltasi. Huuhtele pyyhettäsi aina välillä, väännä mahdollisimman kuivaksi ja jatka kunnes kasvot ovat puhtaat.
 1. Taputtele – älä hankaa – kuivalla pyyhkeellä kasvosi kuivaksi ja lisää kasvoille ja kaulalle normaalit ihonhoitotuotteesi.

Curly girliä hiuksille

Curly girl -metodissa keskiössä on hoitotuotteiden synteettisen kemikaalikuorman rajoittaminen. Kyseessä on vuoden takainen villitys, joka sai parhaimmassa tapauksessa jopa pohjoismaisen sileät kutrit kauniille laineille. Jos et silloin vielä innostunut kokeilemaan, miten oma kuontalosi reagoi, nyt sinulla olisi siihenkin mahdollisuus.

Vuoden takaisessa blogipostauksessa ohjeistin myös curly girl -menetelmään kuin nakutettu istuvan kaksivaiheisen hiusten öljypesun! Ohjeet alla.

Tarvikkeet: Parabeeniton ja sulfaatiton hiustenpesuaine. Okabon 100% arganöljyä ja luomuruusuvettä.

Kaksiosainen curly girl -öljypuhdistus

Tee näin:

 1. Pese hiukset ensin sulfaatittomalla ja parabeenittomalla hiustenpesuaineella
 2. Pesun jälkeen hiero päänahkaan 100% arganöljyä. Pari pumppausta riittää! Öljy edesauttaa ylimääräisen talin ja epäpuhtauksien poistoa.
 3. Vaahdota vielä kerran hiukset shampoolla ja huuhtele ylimääräinen arganöljy pois. Et välttämättä tarvitse enää hoitoainetta.
 4. Suihkauta pyyhekuiviin hiuksiin hiukan luomuruusuvettä ja harjaa kevyesti. Tuoksu on ihanan lempeä ja ilman synteettisiä lisäaineita. (Lue lisää ruusuveden lukemattomista hyödyistä täältä).

Anna hiusten kuivua omaa tahtiaan. Curly girl -menetelmälle ominaisella tavalla kaikki hiusten lämpökäsittely olisi jätettävä pois.

Jalkahoito

Tarvikkeet: puhdas vati, lämmintä vettä, Okabon 100% arganöljyä tai luomuruusuvettä.

Tee näin:

 1. Valmistele jalkakylpy lisäämällä vatiin lämmintä vettä.
 2. Lisää sekaan halutessasi loraus arganöljyä tai ruusuvettä. Molemmat pehmentävät ihoa. Anna jalkojen liota 10-15 min.
 3. Kylvyn jälkeen kuivaa jalat ja varpaanvälit huolella kauttaaltaan. Voit myös halutessasi raspata kevyesti kovettumakohtia.
 4. Lisää 100% arganöljy. Hiero jalkoihin pari pumppausta reippaasti hieroen. Muista myös varpaankynnet ja kynsinauhat.
 5. Pue puhtaat puuvillaiset sukat jalkoihin ja anna vaikuttaa yön yli. Saat aamuksi kauniit, hoidetut jalat.

Vinkki! Jalkakylvyn voi jättää hieman vajaaksi ja kylvyn viereen voi keittää vedenkeittimessä kuumaa vettä lisättäväksi, jos vesi jäähtyy liian nopeasti.

Hemmotelkaa ja olkaa hyviä itsellenne! Kokoa ikioman #himaspan varusteet kasaan, tee itsellesi arganöljyhoidot kotikonstein ja nauti!

Tuotesuosituksia:

100% Puhdas Arganöljy Raikastava ruusuvesi
Pure Argan Oil Luomu ruusuvesiLeave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading