Curly girl -metodin kruunaa luonnon puhdas arganöljy!

heinäkuu 04, 2019

Curly girl -metodin kruunaa luonnon puhdas arganöljy!

Curly girl -metodin kruunaa luonnon puhdas arganöljy!

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Kemikaalikuormaa karsimisessa on nyt vuorossa on hiustenhoito.  Viimeaikojen trendikkäimmän puheenaiheen, Curly girl -hiustenhoidon, päämääränä on siivota hiustenhoito eritoten parabeeneista ja sulfaateista. Lue alta miten Curly girl -metodin kruunaa puhdas arganöljy.

Hiustenhoitovillitys “Curly girl”

Synteettisiä kemikaaliyhdisteitä sisältävät hiustenhoitotuotteet saavat nyt väistyä viimeviikkojen kuumimman kauneudenhoidon trendin, “curly girl -menetelmän” tieltä. Tämän hiustenhoitovillityksen kohderyhmään kuuluvat erityisesti luonnonkiharahiuksiset. Ja vaikka sinulla ei olisikaan luonnostaan kiharia hiuksia kannattaa olla kuulolla. Varsinkin, jos koko menetelmä on sinulle entuudestaan tuntematon. “Curly girl” on kerännyt ympärilleen muun muassa mittavan Facebook-ryhmän. Sieltä voi käydä lukemassa erilaisia vinkkejä ja kokemuksia siitä, miten synteettisten kemikaalien vähentäminen voi parhaimmassa tapauksessa vapauttaa suomalaistenkin sileistä hiuksista kauniit luonnonkiharat.

Huolta synteettisten kemikaalien seurauksista

Huoli synteettisten kemikaalien kerääntymisestä elimistöön tai luontoon on kasvanut viime vuosien aikana. Väkevät ja synteettiset kemikaalit kannattaa jättää pois hiustenhoitorutiineista –erityisesti, jos myös ihosi on herkkä.
Curly girl -menetelmässä sulfaatit ja parabeenit ovat kiellettyjen yhdisteiden listalla. Niitä välttämällä voidaan palauttaa hiusten oma, luonnollinen elinvoima. Shampoonkin voi jättää kokonaan pois, mutta se ei ole välttämätöntä. Muun muassa täältä löydät pitkän listan tuotteita, joita voi käyttää sortumatta sulfaatteihin ja parabeeneihin.

Kannattaa myös syynätä hiustenhoitotuotteiden hajuste- ja väriaineita. Yhden tuotteen tuoksun viilaamiseen saatetaan käyttää satoja eri kemikaaliyhdisteitä, joiden joukosta on hankala paikantaa allergisoivan reaktion syyllistä. Useimmiten juuri haju- ja väriaineet sisältävätkin tujuimmat kemikaalisekoitukset.

Hiustenhoito alkaa hellävaraisella pesulla

Ihonhoidon tavoin myös hiustenhoito alkaa hellävaraisesta pesusta. Curly girl -menetelmän ensimmäinen askel onkin puhdistaa hiukset niissä lymyävistä ylimääräisistä hoitotuotteiden jäämistä. Myös Curly girl -metodin kruunaa arganöljy: Puhdasta arganöljyä voi käyttää metodin joka vaiheessa. Arganöljy poistaa ihanteellisella tavalla ylimääräiset hoitotuotteiden jäänteet.

Hiusten öljypuhdistus: arganöljy pesee ylimääräiset pois

Hiusten öljypuhdistuksesta ollaan povattu iholle tehtävän öljypuhdistuksen kaltaista trendiä. Kaksivaiheisessa pesussa ensimmäinen askel on pestä hiukset sulfaatittomalla ja parabeenittomalla shampoolla. Seuraavaksi hiuspohjaan hierotaan öljyä, joka edesauttaa ylimääräisen talin ja epäpuhtauksien poistoa. Pesu viimeistellään vielä sampoopesulla ja voilà!

Curly girl -menetelmälle ominaisella tavalla kaikki lämpökäsittely olisi jätettävä kiireisistäkin aamuista pois. Kesä kuivattaa luonnollisen elivoimaiset hiuksesi varmasti hellävaraisesti.

Jos haluat hoitaa hiusten latvoja vielä pesun jälkeen, on arganöljy siihenkin sopiva aine. Ota pumppauksellinen argania käsiin ja lämmitä öljy hieromalla niitä kevyesti yhteen. Näin öljy imeytyy mahdollisimman nopeasti. Painele öljyä kosteiden tai kuivien hiusten latvoihin. Harjaa hellävaraisesti. Lopputulos on taattu – ja mikä parasta: ilman haitallisia lisäaineita.

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista