Reilua kauppaa

 

Professori Zoubida Charrouf oli mukana perustamassa Marokon ensimmäistä ja suurinta naisten Reilun Kaupan osuuskuntaryhmittymää, josta myös me ostamme öljymme. Osuuskunnat yhdistävät alueen naiset, jotka työskentelevät yhdessä tuottaakseen Arganöljyä.

Tällä projektilla on kaksi tavoitetta:

  1. Suojella arganpuumetsiä löytämällä puille taloudellista hyötykäyttöä ja pyrkimällä valtaamaan takaisin aavikoitunutta metsänpohjaa istuttamalla alueelle uusia Arganpuun taimia
  2. Parantaa maaseudun naisten usein kurjaa sosiaalista ja taloudellista tilannetta

Osuuskunnissa marokkolaiset, usein hyvin köyhistä oloista tulevat naiset rikkovat käsin Arganpuun pähkinät. Tuotanto on hyvin hidasta ja vaivalloista: yhden litran tuottamiseen menee kaksi työpäivää. Tästä johtuu, että aito, 100% Arganöljy on arvokasta.

Osuuskunnat mahdollistavat naisille, usein ensimmäistä kertaa elämässään, omaa rahaa ja toimeentulon. He saavat kukin korvauksen tarkalleen työstämiensä pähkinöiden määrästä, joka punnitaan ja kirjataan päivittäin. Osuuskunnissa annetaan myöskin koulutusta usein lukutaidottomille naisille ja tytöille. Heille annetaan opetusta paitsi juuri lukemisessa, myös laskemisessa ja yksinkertaisessa kirjanpidossa.

Todellinen hyväntekijä siis myös kotimaalleen tämä öljy!

Vierailemme säännöllisesti Osuuskunnissa ja varmistamme, että kaikki on kuten sovittu.