Okabon tarina

”Löysin Arganöljyn matkatessani työasioissa Ranskassa. Ostin ensimmäisen Arganini vuonna 2005 pariisilaisesta farmasialiikkeestä. Syynä oli oikeastaan vain Arganista innostuneen apteekkarin tuote-esittely. Aivan kaikkea en vuolaasta ranskankielisestä esittelystä ymmärtänyt, mutta se kävi selväksi, että ‘ihan hirmuisen kosteuttava tämä öljy on’.
Ja totta puhui apteekkari. Se oli lempeä ensikosteutuksella. Ihastuin öljyyni ikihyviksi. Se imeytyi hetkessä, kuiva ihoni suorastaan hotkaisi kosteutta ja sai ihon jotenkin hehkumaan. Seuraavalla työmatkallani ostin useamman pullon. Toin Arganöljyä myös tuliaisiksi läheisilleni, jotka hekin kehuivat öljyn hyväätekevää vaikutusta ja ihanaa tunnetta iholla.
Kun työpaikan Ranskanmatkat hiipuivat, aloin etsiskellä Arganöljyä netistä ja kosmetiikkaliikkeistä Suomesta. Muutama hutiostokin tuli, sillä markkinoilla on tarjolla Arganöljyn nimellä myytäviä sekoituksia, joissa itse Argania on vain nimeksi. Kantapään kautta opin katsomaan tuoteselosteita ja etsimään aina ‘100% pure, cold pressed certified virgin Argan oil’ -laatuista öljyä.

Tutkiessani sitten tarkemmin Arganöljyn koostumusta ja vaikutuksia, vakuutuin öljystä entisestään. Öljy on todellinen hyväntekijä paitsi ihon hyvinvoinnille myös ruokaöljynä käytettynä sydänterveydelle. Ja Marokon usein erittäin köyhissä oloissa eläville berberinaisille Arganöljystä on tullut suorastaan siunaus.

Nämä arvot sopivat yhteen oman maailmankatsomukseni kanssa ja vähitellen voimistui ajatus Arganöljyn tuomisesta suomalaisnaistenkin saataville, heidän arkeaan kaunistamaan.
Syntyi Okabo Organics, luonnolliseen kauneudenhoitoon erikoistunut kosmetiikkasarja, jonka missiona on helpottaa jokaisen naisen kauneusrutiineja luonnollisin keinoin. Päätuotteena ja raaka-aineena 100% puhdas, superkosteuttava ja terveysvaikutuksiltaan erinomainen Arganöljy.”

Lämmöllä,

Arvot

Okabon arvot ovat yhtäläiset tuotteidensa kanssa.

Ne ovat

  • Luonnollisuus. Käytämme mahdollisuuksien mukaan vain luonnollisia raaka-aineita ja pyrimme välttämään synteettisiä kemikaaleja.
  • Eettisyys. Haluamme osaltamme olla tukemassa Fair Trade-kauppaa sekä naisten ja tyttöjen aseman kohentamista maailmassa.
  • Esteettisyys. Olemme mukana lisäämässä hyvinvointia ja kauneutta luonnollisten hoitotuotteidemme kautta.

Missio

Missiomme on helpottaa jokaisen naisen ihon- ja hiustenhoitorutiineja yksinkertaisin ja luonnollisin keinoin.

Naisten ja tyttöjen aseman parantaminen on lähellä sydäntämme. Ostamme valtaosan tuotteistamme suoraan Marokosta, naisten osuuskunnalta, joka toimii Fair Trade-periaatteiden mukaisesti.

Tämän lisäksi lahjoitamme vuosittain osan yrityksen tuotosta hyväntekeväisyysprojekteihin, jotka tukevat naisten ja tyttöjen asemaa.

Yhteystiedot

Okabo Organics
PL 14
FI- 02101 ESPOO
Mail: info@okabo.org
Tel: 0207 705 360