Ruusuveden moninaiset hyödyt – 5 testattua faktaa

elokuu 01, 2019

Ruusuveden moninaiset hyödyt – 5 testattua faktaa

Ruusuveden moninaiset hyödyt – 5 testattua faktaa

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Ruusuveden moninaiset hyödyt muun muassa vähentävät vanhenemisen merkkejä ja hoitavat ihoa. Tällä kertaa esittelyssä on luonnollinen ruusuvesi ja 5 testattua faktaa tästä monipuolisesta luonnontuotteesta.

Mitä ruusuvesi on?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruusuvesi on todella monipuolinen tuote, joka kaunistaa, hoitaa ja nuorentaa ihoa täysin luonnollisesti. Se onkin kuulunut historian kaunottarien ja komistusten ihonhoitorutiineihin jo ainakin parin tuhannen vuoden ajan. Ruusuvesi on puhtaista ruusun terälehdistä tislaamalla uutettua nestettä, jolla on ihoa kosteuttavia ja hoitavia ominaisuuksia.

Okabon Luomuruusuvesi on tislattu korkealaatuisista, tuoreista Rosa Damascena -ruusulajikkeen terälehdistä. Ruusuvesi sisältää muun muassa useita tulehdusta ehkäiseviä ainesosia, minkä ansiosta se sopii esimerkiksi herkkäihoisille tai akneen taipuvaiselle iholle.

Ruusuvesi kasvovetenä ja meikin kiinnittäjänä

Ruusuvesi soveltuu käytettäväksi sellaisenaan kasvovetenä tai vaikkapa meikin päällä antamassa meikille kevyen kiinnityksen. Kuumina kesäpäivinä se on erinomainen apu meikin kohentamisessa ja olon raikastamisessa yleensäkin.  Ruusuvettä voi myös käyttää kosteusvoiteen sijaan ihon pääasiallisena kosteuttajana. Esimerkiksi Arganöljyn alla käytettynä sen tehokkuus moninkertaistuu, sillä Arganöljy sitoo ja säilyttää Ruusuveden antaman kosteuden ihossa.

Alle on valikoitunut viisi faktaa ruusuvedestä ja sen hyödyistä kauneudenhoidossa!

1. Ruusuvesi suojaa ihoa infektioilta ja hapetusstressiltä

Ruusuvedellä on antiseptisiä ominaisuuksia. Ruusuvesi ehkäisee erilaisia infektioita iholla ja suojaa ihoa tulehduksilta ja ulkoisilta ärsykkeiltä. Se myös tehostaa haavojen ja haavaumien parantumista. Ruusuvesi on myös erittäin antioksidanttipitoista, minkä ansiosta se suojaa ihosoluja muun muassa hapetusstressiltä.

Ruusuvettä suositellaan myös akneen taipuvaisella iholla käytettäväksi. Akneiholla se rauhoittaa ihoa ja tasoittaa ihon punoitusta.

2. Nuorentaa ihoa

Ruusuvedellä on myös erilaisia ihoa nuorentavia ominaisuuksia. Ruusuvettä voidaankin käyttää muun muassa ihon vanhenemisen merkkien ehkäisemiseen ja vähentämiseen.

3. Hoitaa ihottumia

Ruusuveden antiseptisten ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ansiosta luonnollista ruusuvettä kannattaa myös kokeilla erilaisten ihon infektioiden, kuten ekseeman tai ruusufinnin hoidossa. Ruusuvesi rauhoittaa tulehtunutta ihoa ja nopeuttaa sen paranemista.

4. Hoitaa ja suojaa hiuksia

Ruusuvesi hoitaa myös hiuksia. Se tasapainottaa hiusten pH-arvoa, joten erityisesti hiustenpesu kannattaa viimeistellä parilla suihkauksella ruusuvettä. Ruusuvettä kannattaa käyttää myös päänahkaan, sillä sen antiseptiset ominaisuudet suojaavat infektioilta ja bakteereilta. Ruusuvesi ehkäisee myös hilseilyä.

Bonuksena vielä raikas ruusuntuoksu hiuksiin.

5. Ruusuvettä myös syysmasennukseen?

Vaikka synkät syysillat ovat vielä kaukana, kannattaa tämä niksi pistää korvan taakse. Ruusulla on huomattu olevan kaiken muun lisäksi vielä ns. mielialaa kohottavia ja rauhoittavia vaikutuksia. Huumaavan tuoksunsa ja mieltä rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi kylpyveteen voi lisätä n. desin verran ruusuvettä.

Onkohan mitään mihin ruusuvesi ei pysty?
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista