Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

September 15, 2016

Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

Arganöljy on vanha keksintö. Sitä on alkuperäiskansa Saharan luoteiskulmassa käyttänyt jo vuosisatoja ihon- ja hiustenhoidossa, sekä myös ravinnoksi. Voisi sanoa, että Arganöljy on näin tullut testattua perusteellisesti ja tulokset ovat hämmästyttäviä.
Empiriaa tukevat myös tieteelliset tutkimukset eri yliopistoissa, joissa Arganöljyn koostumusta ja vaikutuksia niin ravinnoksi kuin iholle käytettynä tutkitaan ahkerasti. Niin tai näin, Arganöljyn on osoitettu toimivan ihmisiholla ja -hiuksilla käsittämättömän hyvin. Tässä lisävinkkejä siitä, kuinka käyttää Arganöljyä kasvoilla.

1. Kosteusvoiteena

Arganöljy sisältää runsaasti ihoa ravitsevia ja kosteuttavia rasvahappoja, ihovitamiitamiineja A ja E, karotenoideja, triterpeenejä ja fytosteroleita, jotka tekevät ihon pehmeäksi ja joustavammaksi. Ihoa suojaava vaippa vahvistuu ja saa kosteuden myös säilymään ihossa paremmin. Arganöljy sopii lämpimään vuodenaikaan useimmille ainoaksi kosteusvoiteeksi, myös kuivaihoisille.
Tee näin: levitä 1-2 pumppausta Arganöljyä puhdistetulle iholle.

2. Kasvoseerumina

Ravitseva Arganöljy tehostaa ihosolujen aineenvaihduntaa ja uusiutumista, joten se sopii mainiosti seerumiksi vaativaankin makuun.
Tee näin: lisää aamuin illoin pari tippaa Arganöljyä puhdistetuille kasvoille kevyin, pyörivin liikkein normaalin päivä- tai yövoiteen alle.

3. Silmäympäryshoitona

Myös ne, jotka eivät pidä ajatuksesta käyttää öljyä koko kasvoille, ovat yleensä samaa mieltä siitä että Arganöljy on täydellinen luonnollisena silmärysseerumina. Se on tehokas antiaginghoito, sillä sen runsaat A- ja E-vitamiinivarannot silottavat ja pehmentävät juonteita. Herkkä silmänympärysalue voi hyvin saadessaan hoitoa ja kosteutusta ilman ärsyttäviä lisäaineita.
Tee näin: ota tippa Arganöljyä sormenpäihin ja taputtele kevyesti silmänympärysiholle aamuin illoin.

4. Huulihoitona

Luonnolliset, hoitavat öljyt ovat yhä useamman valinta myös huulten hoidossa. Arganöljy kosteuttaa ja hoitaa huulten ihoa ja antaa niille kauniin hohteen.
Tee näin: lisää aamuin illoin tippa Arganöljyä huuliisi kevyesti hieroen. Säännöllisin välein kuori huulet lisäämällä pari tippaa öljyä palasokeriin, ja kevyin pyörivin liikkein poista huulilta kuollut ihosolukko. Lisää vielä tilkka öljyä huulille. Saat kauniit, hohtavat, hyvinvoivat huulet.

5. Tehoa kosteusvoiteeseen

Arganöljyä käytetään ihonhoidossa nuorentamaan ja heleyttämään ihon ulkonäköä. Voit antaa lisäpotkua omalle kosteus- tai hoitovoiteellesi sekoittamalla siihen muutaman tipan Arganöljyä.
Tee näin: lisää voidetta kämmenelle ja tiputa sekaan pari tippaa Arganöljyä. Sekoita ja levitä puhdistetulle iholle normaalisti.

6. Meikkivoiteen sekaan

Meitä suomalaisia opastetaan valitsemaan usein liian vaalea meikkivoide. Arganöljyn avulla uskaltaa ostaa sävykkäämmänkin meikkivoiteen ja säätää omalle iholle sopivaksi. Se on omiaan vaalentamaan tai ohentamaan meikkivoidetta, sekä erityisesti lisäämään meikkivoiteen levittyvyyttä.
Tee näin: ota kämmenelle sopiva määrä meikkivoidetta ja lisää joukkoon pari tippaa Arganöljyä. Sekoita huolellisesti ja levitä kasvoille normaalisti.

 
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

October 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Continue Reading

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

September 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Continue Reading

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading