Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

October 29, 2020

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

Ihonhoito syksyllä ansaitsee hetken tarkastelua, sillä ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama perusseikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

 1. Puhdista hellävaraisesti

Ihon puhdistus aloittaa ihonhoidon aina, ei vain syksyisin. Myös meikitön iho tulisi puhdistaa säännöllisesti päivittäin, sillä ympäristön saasteet ja muut ilman epäpuhtaudet tarttuvat ihoon. Syksyllä ilma on kuivempi kuin kesällä ja se näkyy monilla ihon kiristelynä ja oireiluna. Kylmänä vuodenaikana ei voi liikaa korostaa hellävaraisen ja ihon oman kosteustasapainon säilyttävän puhdistusmenetelmän tärkeyttä.

Tästä syystä öljypuhdistus on oikein suositeltava tapa puhdistaa iho kaikille ihotyypeille. Se liuottaa hellävaraisesti pois meikin ja epäpuhtaudet häiritsemättä ihon suojavaippaa.

2. Kosteuta

Monet ihmiset hyppäävät kasvoveden yli ihonhoito-ohjelmissaan. Jos et vielä käytä sellaista, syksy on hyvä aika aloittaa. Talvea vasten on hyvä ottaa käyttöön kosteuttava ja tarpeeksi hellävarainen kasvovesi. Lisää alkoholiton, kosteuttava kasvovesi iholle puhdistuksen jälkeen. Levitä välittömästi öljy, seerumi tai kosteusvoide päälle, kun iho on vielä kostea.

Luonnollista kosteutta sisältävät esimerkiksi erilaiset kukkaisvedet. Yksi suosituimmista kukkaisvesistä on vanha tuttu ruusuvesi, joka nesteyttää ihoa samalla kun palauttaa ihon pH:n puhdistuksen jälkeen.

3. Sido kosteus

Ihon hyvinvoinnista ja kosteutuksesta puhuttaessa tiiliseinävertaus on melko yleinen ja helpottaa eritoten rasvojen tarkoituksen ymmärtämistä ihossa. Ihotautilääkäri Susanna Majasuo kertoo  Iltalehden haastattelussa rasvojen toimivan kuin laasti tässä tiiliseinässä: rasvat sitovat ihosolut toisiinsa. Ja jos ihon rasvatasapaino ei ole kunnossa on melko turhaa lisätä pelkän kosteuden määrää iholla. Kosteuden sitominen on yhtä tärkeää kuin itse kosteuttaminen. Tässä kosteuden sitomisessa laadukkaat ihoöljyt ovat vertaansa vailla. Erilaisten ihonhoitoöljyjen valikoima on lisääntynyt kaupoissa ja niiden käyttö yleistynyt räjähdysmäisesti. Se on ymmärrettävää, sillä luonnolliset öljyt hoitavat, ravitsevat ja heleyttävät ihoa ilman synteettistä kemikaalikuormitusta. Puhdas 100% Arganöljy sitoo tehokkaasti kosteutta, ravitsee, suojaa ja kirkastaa kaikkia ihotyyppejä. Myös rasvoittuva iho hyötyy arganöljystä.

4. Yöksi ravinteita ja keramideja

Ihosolujen aineenvaihdunta ja uudelleenrakennus tapahtuvat öisin. Aineenvaihdunta tarvitsee ravinteita ja rakennusaineita. Öljyseerumit ovat yleensä kaikille ihotyypeille sopivia ravitsevia ja kosteutta sitovia seerumeita, joita voi suositella yöksi. Okabon LIFT+GLOW öljyseerumi myös elvyttää ja kirkastaa ihoa.

Öljyseerumit myös edesauttavat voiteiden imeytymistä.

Voidetta valitessasi tarkista, että se sisältää riittävästi hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, ravitsevia öljyjä ja keramideja. Keramidit ovat ihon kosteutuksen kannalta yksi tärkeimmistä komponenteista ja niitä muodostuu ihossa täysin luonnollisesti. Keramidien määrä vähenee ihossa iän myötä. Keramidit ovat ihon rasvahappoja ja niiden ensisijainen tehtävä on suojata ihoa vahvistamalla ihon omaa suojakerrosta.

Okabon Kiinteyttävä 24H kosteusvoide sisältää ravitsevaa arganöljyä ja sheavoita, kosteuttavaa ruusuvettä ja hyaluronihappoa sekä kiinteyttävää hibiskusuutetta. Näiden lisäksi 24H voiteessa on myös kosteutta sitovia keramideja. 

Tee näin:

  1. Puhdista iho Okabon Ravitsevalla arganöljypuhdistuksella. Viimeistele puhdistus Raikastavalla LuomuRuusuvedellä. 
  2. Lisää Kiinteyttävää 24h Kosteusvoidetta aamuin illoin sellaisenaan puhtaille kasvoille. 24h-voide hoitaa, ravitsee, kosteuttaa ja kiinteyttää
  3. Kun haluat antaa iholle tehokkaampaa hoitoa ja suojaa lisää ihollesi aamuisin 100% Arganöljyä. Riippuu omista tarpeistasi, haluatko lisätä voiteen öljyn alle vai päälle: Alle laitettuna arganöljy edesauttaa voiteen tehoaineiden imeytymistä ja päälle lisättynä se sitoo kosteuden ja voiteen tehoaineet ihoon. Molemmilla tavoilla öljy helpottaa myös BB- tai meikkivoiteiden levitystä. 
  4. Iltaisin suosittelen voiteen alle tehohoidoksi Okabon LIFT+GLOW seerumia. Seerumi elvyttää, kirkastaa ja uudistaa ihoa yön aikana.

 

Tuotesuosituksia:

Ravitseva Arganöljypuhdistus, 150 ml  23,90€ 

 

LIFT + GLOW öljyseerumi, 30 ml  39,90€
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

September 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Continue Reading

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading