Ihon öljypuhdistus on eliksiiriä janoiselle iholle

tammikuu 17, 2017

Ihon öljypuhdistus on eliksiiriä janoiselle iholle

Ihon öljypuhdistus on eliksiiriä janoiselle iholle

Eräänä joulukuisena aamuna havahduin siihen, että kasvojen iho kiristelee vaikka kuinka öljyän ja voitelen. Itse asiassa sitä oli jatkunut jo marraskuun pakkasista saakka.
Olen vuosikaudet luottanut ikääntyvän ihoni hoidossa Arganöljyyn. Kesäkaudella riittää Arganöljy pelkästään ja talvisin käytän sitä seerumin tavoin kosteusvoiteen alla.
Tähän asti näin on ollut hyvä. Kosteutan ja kuorin mielestäni riittävästi, joten missä vika? Päätin kokeilla miten toimisi pitkään lykkäämäni ‘OCM’ eli ihon öljypuhdistus.

Liian rankka puhdistus kuivattaa

Monet puhdistustuotteet sisältävät synteettisiä peseviä kemikaaleja tai muita liian kovia ainesosia, jopa alkoholia, jotka eivät välttämättä sovi kaikille. Jos iho oireilee, kannattaa tarkistaa omien puhdistusaineiden sisältö ja varmistua, ettei siellä mikään aiheuta ärsytystä tai lisää ihon kuivumista. Minulla ilmiselvästi juuri tuo puhdistus oli liian rankkaa.

OCM (Oil Cleansing Method) eli ihon öljypuhdistus

Googlasin ja löysin akneihoisten (!)  keskustelusivuilta yhden helpon ohjeen, joka tuntui riittävän yksinkertaiselta. Huom tämä öljypuhdistus ei siis ole vain kuivaihoisille. Erityisesti pintakuivalle ja sekaiholle voisin kuvitella tämän puhdistuksen olevan napakymppi. Sanotaanhan, että samanakaltainen liuottaa samankaltaista. Ohjeissa suositeltiin käyttämään puhdistusöljynä Arganöljyä tai muuta kuivaöljyä, joka ei tuki huokosia. En tarkalleen tiedä koskeeko tuo kuivaöljysuositus juuri akneihoisia vai meitä muitakin, mutta koska minulla nyt oli Arganöljyä, niin sillä mentiin. Tein öljypuhdistuksen seuraavilla ohjeilla.

Tarvikkeet: pesulappu ja öljyä

Ota puhdas, pieni kasvopyyhe tai pesulappu ja öljyä valmiiksi pesualtaan viereen. Pese kätesi – ehkäiset epäpuhtauksien joutumista käsistä kasvoillesi – ja kostuta kasvosi lämpimällä vedellä.

1. Hiero öljy kaulalle ja kasvoille

Lisää pari-kolme pumppausta öljyä sormenpäihin ja levitä se kaulalle ja kasvoille hellävaraisin, hierovin liikkein. Hiero alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Tähän hierontarutiiniin kannattaa käyttää aikaa pari minuuttia. Se tekee hyvää ihon pintaverenkierrollekin.

2. Anna vaikuttaa tovi

Anna öljyn vaikuttaa kasvoilla vielä 20-30 sek tai pidempään. Itse pesen tässä välissä hampaat joten vaikutusaika on ainakin riittävän pitkä.

3. Kasta pyyhe lämpimään veteen

Valuta hanasta niin kuumaa vettä kuin sieltä tulee ja kasta puhdas kasvopyyhkeesi kuumaan veteen. Väännä liiat vedet pyyhkeestä ja aseta lämmin pyyhe kasvoillesi. Ja nauti! Anna pyyhkeen olla kasvoillasi kunnes se ei enää ole lämmin.

4. Pyyhi öljy pyyhkeeseen

Ota pyyhe kasvoilta ja pyyhi siihen rauhallisin liikkein ja hellävaraisesti öljyä kasvoiltasi. Huuhtele pyyhettäsi aina välillä, väännä mahdollisimman kuivaksi ja jatka kunnes kasvot ovat puhtaat.

5. Viimeistele normaalisti

Taputtele – älä hankaa – kuivalla pyyhkeellä kasvosi kuivaksi ja lisää kasvoille ja kaulalle normaalit ihonhoitotuotteesi.

Kiristely jäi – poisti myös meikin

Jo heti ensi kerran jälkeen ihon kiristys väheni ja nyt kuluneen puolentoista viikon aikana iho tuntuu – tai oikeammin, ei enää tunnu miltään. Se on kuten kesälläkin, oireeton ja hyvinvoiva.
Lykkäsin itse öljypuhdistuksen kokeilua, koska epäilin, että kasvot eivät tunnukaan raikkailta ja puhtailta ilman vesipesua, mutta turhaan. Ihon öljypuhdistus saa tästedes kuulua rutiineihini ainakin talvikaudet. Sopii muuten myös meikinpoistoon, Arganöljyllä puhdistui ainakin oma vesiliukoinen silmämeikkini hellävaraisesti ja hyvin. Suosittelen.

Oletko itse kokeillut jo öljyllä puhdistamista ? Millaisia tuloksia sinä sait?

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista