Ihonhoidon uudet tuulet: ihoöljyjen käyttö

June 01, 2019

Ihonhoidon uudet tuulet: ihoöljyjen käyttö

Ihonhoidon uudet tuulet: ihoöljyjen käyttö

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Kosmetiikkamaailmassa puhaltavat nyt luonnollisuuden tuulet. Tuulet puhaltavat muun muassa Pohjois-Afrikan arganpuiden lomasta tuoden tullessaan varsinaisen tehoaineen, arganöljyn. Trendikkäimmät ihonhoitotuotteet ovat nyt luonnollisia, eivätkä kuormita kroppaamme liiallisilla synteettisillä lisäaineilla.

Ihoöljyjen käyttö voi tottumattomalle tuntua vieraalta. Tässä kirjoituksessa tarkastelen ihoöljyjen hyötyjä ihonhoidossa ja luettelen muutaman vinkin, joita seuraamalla saat öljyistä tehot irti. Fokuksessa on arganöljy joka loistaa muiden luonnonöljyjen joukossa muun muassa erittäin runsaan vitamiini- ja antioksidanttipitoisuutensa ansiosta.

Miksi valita luonnonöljyä ihonhoitoon?

Yksi suurimmista ihoa rasittavista tekijöistä on UV-säteily. Lisääntyvän auringonpaisteen lisäksi kylmä viima, suuret äkilliset lämpötilanvaihtelut ja ilmansaasteet kiusaavat erityisesti herkkää ihoa. Monet luonnonöljyt, kuten esimerkiksi arganöljy, sisältävät reilusti antioksidantteja. Toisin sanoen ne suojaavat ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, kuten hapetusstressiltä.

Ihoöljyjen saavuttama suosio perustuu ennen muuta niiden monikäyttöisyydelle ja monipuolisuudelle sekä ihoa hoitaville ainesosille.

1. Öljyn monimuotoisuus: luonnonöljyä jokaiselle ihotyypille

Luonnonöljyt soveltuvat jokaiselle ihotyypille kuivasta rasvaiseen. Ihon rasvoittuvuus ja öljyisyys ei siis ole mikään syy jättää öljyä pois ihonhoitorutiineista.

Jotkut luonnonöljyt ovat koostumukseltaan raskaampia. Jos siis ihosi on rasvoittuva tai akneen taipuvainen, suositellaan siinä tapauksessa käytettäväksi esim arganöljyä, jojobaa tai manteliöljyä. Ne ovat koostumukseltaan keveitä luonnonöljyjä, eivätkä tuki ihohuokosia.

Arganöljy myös tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa ja nopeuttaa muun muassa arpien parantumista. Puhtaat luonnonöljyt soveltuvat myös kuivaihoisille ja jopa atoopikoille. Atoopikkojen tulee kuitenkin olla erityisen tarkkoja ennen muuta öljyn laadusta.

Erilaisten öljyjen ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran ja tuotteiden kirjavasta joukosta tulisi löytää itselleen se sopivin tuote.

2. Näin valitset oikeanlaisen öljyn

Suosituimpien ihoöljyjen lista on pitkä. Keskeisimpänä kriteerinä valintaa tehdessä kannattaa kuitenkin pitää öljyn laatua. Periaatteessa paras keino tarkastaa öljyn laatu on tutkia sisällysluetteloa. Laadukkaimmat tuotteet sisältävät ainoastaan puhdasta kylmäpuristettua (neitsyt)öljyä, eikä mielellään juuri mitään muuta. Mitä enemmän öljyä tuotteen raaka-ainelista sisältää, sitä enemmän se ihoa hoitaa.

Mineraaliöljyt voi myös olla hyvä karsia valikoimasta pois. Luonnonöljyt sisältävät paljon hoitavia ja ravitsevia ainesosia, joita mineraaliöljyissä ei juurikaan ole.

Luonnonöljyjen ihanista ominaisuuksista saa myös enemmän irti, jos niitä käyttää asianmukaisella tavalla.

3. Ihoöljyjen käyttö

Ihoöljyjen käyttötarkoituksia ja -tapoja on monia. Oman ihon vointi ja tarpeet määrittävät ihoöljyn pääasiallisen tehtävän ihonhoitorutiinin osana.

Ihoöljyä voi käyttää seerumin tavoin kosteusvoiteen alla tai levittää suoraan voiteen päälle. Kosteusvoiteen alla käytettynä ihoöljyt tehostavat voiteen ja sen hoitavien ainesosien imeytymistä. Kosteusvoiteen tai kasvoveden päälle lisättynä öljy taas sitoo tehokkaasti kosteuden estäen sen haihtumisen iholta.

Öljyjä voi käyttää jopa itsessään ihon pääasiallisena kosteuttajana. Käytännössä öljy ei kuitenkaan suoraan kosteuta ihoa. Ihoöljyillä on keskeinen rooli  ihon kosteustasapainon säilyttämisessä eritoten niiden kosteutta sitovien ominaisuuksien vuoksi.

Tiesithän, että ihoöljyjä voi käyttää myös ihon puhdistukseen. Käy lukemassa Okabon ohjeet ihon hellävaraiseen öljypuhdistukseen.

4. Arganöljy after sun!

Arganöljyn aurinkosuojakerroin ei ole kovin korkea (n 4-5:n luokkaa). Sitä suositellaan kuitenkin lisättäväksi aurinkovoiteen alle, sillä se tehostaa voiteen imeytymistä. Arganöljyn erinomaisuus tulee esiin erityisesti after sun-öljynä. Se rauhoittaa ihoa, vähentää punaisuutta ja edesauttaa ihon palautumista auringonoton jälkeen – puhumattakaan öljyn jättämästä kauniista pinnasta ruskettuneella iholla!
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading