Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

maaliskuu 01, 2019 6 kommenttia

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

Ihon kosteuteen liittyy moninainen vyyhti sisäisiä ja ulkoisia tekijöitä. Ravinto, yleinen terveydentila ja jopa stressi vaikuttavat ihon kuntoon ja kosteustasapainoon. Kaikki ihot kaipaavat kosteutta, ravinteita ja suojaa ulkoisilta haittatekijöiltä, joita varsinkin keskuslämmitysaikaan Suomessa on riittämiin. Entä saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä?

Aloita puhdistuksesta

Jos iho kiristelee puhdistuksen jälkeen, olet todennäköisesti käyttänyt liian voimakasta puhdistusainetta. Pelkkä vesipesu saattaa kuivattaa myös ihoa. Rasvatasapainon ja ihon puhdistusaineiden välillä on yhteys ja onkin tärkeää, ettei tätä rasvatasapainoa heilauta väärään suuntaan. Tärkeää olisikin valita ihon puhdistukseen sellainen tuote, joka ei peukaloi ihon omaa suojakalvoa.

Kosteutta kasvovedestä

Monet laadukkaat kasvovedet ja kukkaisvedet, kuten esimerkiksi Raikastava ruusuvesi, lisäävät kosteutta iholle. Kosteus kuitenkin haihtuu helposti ihon pinnalta.  Erityisesti näin käy ikääntyvällä iholla. Apua tähän tuovat luonnolliset ihoöljyt. Ne sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon, joskin myös öljyä sisältävät voiteet sitovat kosteutta. Ohjeemme ruusuveden käyttäjille onkin lisätä ihoöljy, öljyseerumi tai kosteusvoide välittömästi Ruusuvedellä kosteutetulle iholle. Näin saadaan Ruusuveden kosteus myös jäämään ihoon.

Kosteutta arganöljystä

Ihon hyvinvoinnista ja kosteutuksesta puhuttaessa tiiliseinävertaus on melko yleinen ja helpottaa eritoten rasvojen tarkoituksen ymmärtämistä ihossa. Ihotautilääkäri Susanna Majasuo Iltalehden haastattelussa kertoo rasvojen toimivan kuin laasti tässä tiiliseinässä: rasvat sitovat ihosolut toisiinsa. Näin ollen, mikäli ihon rasvatasapaino ei ole kunnossa on melko turhaa lisätä pelkän kosteuden määrää iholla. Kosteuden sitominen on yhtä tärkeää kuin itse kosteuttaminen. Ja kuten sanottu, tässä kosteuden sitomisessa laadukkaat ihoöljyt ovat tehokkaita. Erilaisten ihonhoitoöljyjen valikoima on lisääntynyt kaupoissa ja niiden käyttö yleistynyt räjähdysmäisesti. Se on ymmärrettävää, sillä luonnolliset öljyt hoitavat, ravitsevat ja heleyttävät ihoa ilman synteettistä kemikaalikuormitusta. Puhdas 100% Arganöljy sitoo tehokkaasti kosteutta, ravitsee, suojaa ja kirkastaa kaikkia ihotyyppejä. Myös rasvoittuva iho hyötyy arganöljystä.

Hyaluronihappo

Ihon kosteuttamisesta puhuttaessa, ei voida sivuuttaa hyaluronihappoa, jota ihmisen ihossa on luonnostaan. Hyaluronihappo on tärkeä vaikuttaja ihon kosteustasapainon säilyttämisessä. Hyaluronihapon muodostuminen vähenee iholla jo 20 vuoden iästä lähtien,  jolloin onkin aika alkaa kunnostautua ihonhoidossa. Tutkimusten mukaan ihon hyaluronihapon määrä on vähentynyt jo puoleen viidenkympin iässä. Okabon Kiinteyttävä 24 H Kosteusvoide  sisältää hyaluronihappoa muiden tehoaineiden lisäksi.

Ei vain kauneuden tähden: ihon monet tehtävät

Ihonhoito ei ole ainoastaan kauneuden takia kannattavaa; iho on meidän suurin elin. Se on kroppamme uloin kerros, joka suojaa meitä melkeinpä kaikelta. Näin ollen, myös kokonaisvaltaisen terveyden kannalta ihostaan huolehtiminen on erityisen toivottavaa.
Iho toimii “portinvartijana” elimistömme VIP-loungeen. Jos iho on väsynyt, heikko, hauras, nälkiintynyt tai millään muulla tavalla toimintakyvyiltään heikentynyt, se ei välttämättä kykene hoitamaan tehtäväänsä tilanteen vaatimalla tavalla. Arviolta iholla on jopa miljoona bakteeria yhden senttimetrin kokoisella alueella keskimäärin noin sata eri lajia. Ihon kuormittaminen, eli hoitamatta jättäminen vaikeuttaa sen toimintaa. Jos bakteerien ulkona pitäminen ei onnistu, altistuu iho erilaisille infektioille.

Kannattaa siis pitää portsari voimissaan!
6 vastausta

osinibuizez
osinibuizez

syyskuu 13, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin vtm.usgk.okabo.org.leq.zg http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

egejesiluto
egejesiluto

syyskuu 13, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxil Amoxicillin ola.mkfl.okabo.org.hbx.cy http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

cffiopbrsv
cffiopbrsv

syyskuu 06, 2020

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä? – Okabo Organics
[url=http://www.g8kc044m0w5b6jnm937pvs41zh97m50xs.org/]ucffiopbrsv[/url]
cffiopbrsv http://www.g8kc044m0w5b6jnm937pvs41zh97m50xs.org/
acffiopbrsv

jzpzbbn
jzpzbbn

syyskuu 04, 2020

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä? – Okabo Organics
jzpzbbn http://www.gv8rb60ds792qv3748s97up42iaw7ta1s.org/
ajzpzbbn
[url=http://www.gv8rb60ds792qv3748s97up42iaw7ta1s.org/]ujzpzbbn[/url]

cvkcqtrnmc
cvkcqtrnmc

syyskuu 03, 2020

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä? – Okabo Organics
acvkcqtrnmc
[url=http://www.gf5t3u6266b8075pz6z589yhte1hrw0ws.org/]ucvkcqtrnmc[/url]
cvkcqtrnmc http://www.gf5t3u6266b8075pz6z589yhte1hrw0ws.org/

zbwhwkyxlw
zbwhwkyxlw

syyskuu 03, 2020

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä? – Okabo Organics
[url=http://www.g93x6hkttl493g7mh1k4qr494t8x10w3s.org/]uzbwhwkyxlw[/url]
azbwhwkyxlw
zbwhwkyxlw http://www.g93x6hkttl493g7mh1k4qr494t8x10w3s.org/

Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

lokakuu 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Jatka lukemista

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista