Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

September 30, 2020

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille

Blogisarja osa 3/3  Kirjoittanut Anna-Erika Nurmi

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Miksi öljypuhdistus?

Öljypuhdistuksen voi tehdä joko yksi- tai kaksiosaisena. Kaksiosaisessa puhdistuksessa eli tuplapuhdistuksessa iholle hierotaan ensin öljyä, jotta meikit ja lika irtoavat. Tämän jälkeen iho vielä viimeistellään vesiliukoisella putsarilla. Yksiosaista puhdistusta varten tarvitaan vain öljyputsari, jonka jälkeen öljy pyyhitään kasvoilta liinalla, pyyhkeellä tai vanulapulla. Öljypuhdistus ei poista ihon omaa kosteutta. Se myös tasapainottaa ihon talintuotantoa, ja sopii näistä syistä jokaiselle iholle.

Okabon öljyputsari ei vaadi toista tuotetta rinnalleen. Jos kotoasi ei löydy vanua tai muuta kasvopaperia liian öljyn puhdistamiseen, kokeile ensi hätään vaikka talouspaperia. Testattu on – toimii! Jos sinulla on enemmän aikaa käytettävissä puhdistukseen, voit helliä öljyttyä ihoasi kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä (purista ensin liika vesi pois pyyhkeestä), jonka annat levätä kasvoillasi, kunnes pyyhe ei enää ole lämmin. Tämän jälkeen pyyhi hellävaraisesti samalla pyyhkeellä kasvosi öljystä. Huuhtele pyyhe, voit käyttää sitä uudemman kerran samaan tarkoitukseen! (katso tarkemmat ohjeet täältä) Halutessasi suihkauta puhdistuksen jälkeen kasvoillesi vaikka kosteuttavaa ruusuvettä kasvovetenä. Katso tästä Okabon öljyputsarin ja ruusuveden duopakkaus.

Akneiho ja rasvoittuva iho

Rasvoittuva iho hyötyy öljypuhdistuksesta, sillä se tasapainottaa liiallista talintuotantoa. Jokailtaisen öljypuhdistuksen lisäksi kuori ihosi kerran tai pari viikossa. Käytä tähän lempikuorintavoidettasi tai tee omasi! Sekoita kämmenessäsi ruokalusikallinen Okabon 100% arganöljyä ruokalusikalliseen hienoa sokeria ja hiero hellävaraisesti iholle. Kokeile toisinaan myös kasvonaamiota parista pumppauksesta arganöljyämme, kahdesta teelusikallisesta hunajaa sekä ripauksesta kanelia. Nam!

Kuiva ja ihottumaan taipuvainen iho

Lienee sanomattakin selvää, että kuiva iho suorastaan kehrää hoitavien öljyjen vaikutuksesta. Käytä puhdistukseen hieman enemmän aikaa, jotta sormiesi lämpö auttaa öljyjä imeytymään ihoosi. Kuivaihoisen kannattaa muistaa, ettei arganöljyn kaltainen kuivahko öljy itsessään juuri kosteuta ihoa – sen sijaan se sitoo tehokkaasti ihon luonnollista kosteutta ja kosteutta sisältäviä tuotteita. Käytä öljypuhdistuksen jälkeen arganöljyn parina lempikosteuttajaasi tai kokeile Okabon kosteuttavaa ruusuvettä!

Herkkä iho

Herkälle iholle öljypuhdistus on lyömätön kumppani. Käytä iltaisin puhdistukseen Okabon hellävaraista puhdistusöljyä tai täysin puhdasta, erittäin lempeää 100% arganöljyä, joka ei varmasti ärsytä ihoa. Aamuisin unohda vesipesu – suihkauta mieluummin ruusuvettä kosteuttamaan ihoa. Muista suojata iho öljyllä myös äärilämpötiloissa, kuten saunaan mennessä sekä pakkassäässä.

Sekaiho ja pintakuiva sekaiho

Sekaihon tai pintakuivan sekaihonkin omaavana hyödyt öljyjen ja öljypuhdistuksen monipuolisuudesta. Öljypuhdistus ravitsee kuivia ihoalueitasi ja toisaalta tasapainottaa talirauhasten liikatoimintaa. Käytä kasvovettä puhdistuksen yhteydessä ihon pH-tasapainon palauttamiseksi ja kuori ihoa säännöllisesti. Hellävaraisen kuorinnan saat sekoittamalla hitusen hienoa sokeria arganöljyyn. Hiero seos rauhallisin, pyörivin liikkein iholle.

Ole armollinen itsellesi

Vaikka ihon puhdistus on olennaista terveen ihon ylläpitämiseksi, vielä tärkeämpää on muistaa olla asettamatta rimaa turhan korkealle. Stressaamalla ihon kunnosta tai sen hoidosta stressihormonitaso kehossasi kasvaa, ja näin noidankehä on valmis. Haluammekin Okabolla tarjota ratkaisuja mahdollisimman yksinkertaisiin mutta tehokkaasti hoitaviin arkirutiineihin, jotka ovat vaivattomasti otettavissa osaksi omaa päivärytmiä. Tässä blogikirjoituksessa antamiamme vinkkejä voi hyvin soveltaa omaan elämäntilanteeseen sopiviksi – muista kuitenkin aina valita korkealaatuinen, puhdas arganöljy.

Tsemppiä kaikille alkavaan syksyyn! Pidetään ihoistamme huolta.

Tuotesuosituksia:

Ravitseva Arganöljypuhdistus, 150 ml  23,90

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml   24,90 €
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading