Talvella yksi on ylitse muiden – taikaöljy iholle ja hiuksille

January 05, 2018

Talvella yksi on ylitse muiden – taikaöljy iholle ja hiuksille

Talvella yksi on ylitse muiden – taikaöljy iholle ja hiuksille

Suuret lämpötilanvaihtelut, raaka viima ja toisaalta kuivattava keskuslämmitys pistävät ihon ja hiukset koville. Ei liene uutinen, että talvella iho ja hiukset kaipaavat erityiskohtelua.
Mutta sen ei tarvitse olla vaivalloista tai kallistakaan. Talvella yksi on ylitse muiden: 100% puhdas Arganöljy. Se on oikea taikaöljy iholle ja hiuksille.
Tässä 6 vinkkiä helpottamaan ihon ja hiusten selviytymistä talvisissa riennoissa.

1. Käytä Arganöljyä seerumina

Kuiva- ja herkkäihoiset sekä yli 40-vuotiaat tarvitsevat ihovoiteensa alle seerumin keskuslämmitysaikaan. Puhdas Arganöljy sopii kosteuttavuutensa, hoitavuutensa ja nopean imeytymisensä ansiosta mainiosti käytettäväksi seerumina.

2. Lisää Arganöljyä värivoiteen sekaan

Sekoittamalla Arganöljyä muutaman tipan värivoiteeseen saat meikkivoiteestasi helposti levittyvän ja myös hoitavan. Arganöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa talven haasteilta.

3. Hoida hilseilevät, ärtyneet kohdat iholla

Puhdas Arganöljy sopii käytettäväksi paikallishoitona, jos ihollasi on ärtyneitä, rohtuneita tai hilseileviä kohtia. Arganöljy rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja runsaan rasvahappopitoisuutensa ansiosta pehmentää karheimmatkin kohdat. Lisää hoitavaa Arganöljyä myös huulille kylmään vuodenaikaan. Öljy pitää huulet joustavina ja pehmeinä.

4. Anna taikaöljyä hiuksille ja hiuspohjalle

Pakkasten tultua monilla meistä hiukset muuttuvat sähköisiksi ja niiden muotoilu käy  haasteellisemmaksi. Tästä syystä talvella tulee käytettyä kuumenevia muotoilulaitteita, kihartimia ja suoristimia enemmän, mikä edelleen altistaa hiukset kuivumiselle. Pakkasilla hiuspohjan ongelmat, kutina ja hilse, lisääntyvät. Niin hiukset kuin hiuspohjakin kaipaavat kosteutta, jota Arganöljyssä on runsain mitoin. Tee talviaikaan kunnon öljyhoitoja pari kertaa kuukaudessa: lisää haluamasi määrä öljyä päälaelle ja hiero ongelmakohdasta riippuen, joko päänahkaan, hiuksiin kauttaaltaan tai molempiin ja anna vaikuttaa. Vaikutusta tehostaa lämpö ja aika. Kts tarkemmat ohjeet täältä.

5. Levitä Arganöljyä kasvoille ja hiuslatvoihin jo ennen saunaa

Suosittelen erityisesti kuivaihoisille talviaikaan – ja herkkäihoisille aina – lisäämään kasvoille suojaksi pari tippaa puhdasta arganöljyä ennen saunomista.
Mikäli hiukset ovat kovin sähköiset tai kihartuvat liiaksi, lisää öljyä myös hiuksiin jo ennen saunaa: hiero 1 pumppaus arganöljyä ensin kämmeniin ja lisää hiuksiin vetämällä sormet kamman tavoin hiusten läpi.

6. Kuori myös talvella

Ihon kuorinta kasvoilla ja vartalolla on tärkeää muistaa myös talvisin. Kuorinta poistaa iholta kuolleen solukon, jolloin hoitotuotteet pääsevät imeytymään helpommin. Arganöljy  sopii hyvin kuorintojen pohjaöljyksi. Lisää lusikallinen hienoa sokeria ja sama määrä Arganöljyä kasvokuorinnaksi. Öljykuorinta hoitaa, kosteuttaa ja heleyttää ihon.
Vartalon kuorinta tuntuu unohtuvan monilla talveksi. Ehkäise ihon kuivumista Arganöljypohjaisella, mineraalipitoisella vartalon kuorintasuolalla. Tai tee sellainen itse sekoittamalla Arganöljyyn pari-kolme ruokalusikallista suolaa ja muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä.
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading