Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

March 01, 2019

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

Saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä ja ruusuvedestä?

Ihon kosteuteen liittyy moninainen vyyhti sisäisiä ja ulkoisia tekijöitä. Ravinto, yleinen terveydentila ja jopa stressi vaikuttavat ihon kuntoon ja kosteustasapainoon. Kaikki ihot kaipaavat kosteutta, ravinteita ja suojaa ulkoisilta haittatekijöiltä, joita varsinkin keskuslämmitysaikaan Suomessa on riittämiin. Entä saako iho riittävästi kosteutta arganöljystä?

Aloita puhdistuksesta

Jos iho kiristelee puhdistuksen jälkeen, olet todennäköisesti käyttänyt liian voimakasta puhdistusainetta. Pelkkä vesipesu saattaa kuivattaa myös ihoa. Rasvatasapainon ja ihon puhdistusaineiden välillä on yhteys ja onkin tärkeää, ettei tätä rasvatasapainoa heilauta väärään suuntaan. Tärkeää olisikin valita ihon puhdistukseen sellainen tuote, joka ei peukaloi ihon omaa suojakalvoa.

Kosteutta kasvovedestä

Monet laadukkaat kasvovedet ja kukkaisvedet, kuten esimerkiksi Raikastava ruusuvesi, lisäävät kosteutta iholle. Kosteus kuitenkin haihtuu helposti ihon pinnalta.  Erityisesti näin käy ikääntyvällä iholla. Apua tähän tuovat luonnolliset ihoöljyt. Ne sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon, joskin myös öljyä sisältävät voiteet sitovat kosteutta. Ohjeemme ruusuveden käyttäjille onkin lisätä ihoöljy, öljyseerumi tai kosteusvoide välittömästi Ruusuvedellä kosteutetulle iholle. Näin saadaan Ruusuveden kosteus myös jäämään ihoon.

Kosteutta arganöljystä

Ihon hyvinvoinnista ja kosteutuksesta puhuttaessa tiiliseinävertaus on melko yleinen ja helpottaa eritoten rasvojen tarkoituksen ymmärtämistä ihossa. Ihotautilääkäri Susanna Majasuo Iltalehden haastattelussa kertoo rasvojen toimivan kuin laasti tässä tiiliseinässä: rasvat sitovat ihosolut toisiinsa. Näin ollen, mikäli ihon rasvatasapaino ei ole kunnossa on melko turhaa lisätä pelkän kosteuden määrää iholla. Kosteuden sitominen on yhtä tärkeää kuin itse kosteuttaminen. Ja kuten sanottu, tässä kosteuden sitomisessa laadukkaat ihoöljyt ovat tehokkaita. Erilaisten ihonhoitoöljyjen valikoima on lisääntynyt kaupoissa ja niiden käyttö yleistynyt räjähdysmäisesti. Se on ymmärrettävää, sillä luonnolliset öljyt hoitavat, ravitsevat ja heleyttävät ihoa ilman synteettistä kemikaalikuormitusta. Puhdas 100% Arganöljy sitoo tehokkaasti kosteutta, ravitsee, suojaa ja kirkastaa kaikkia ihotyyppejä. Myös rasvoittuva iho hyötyy arganöljystä.

Hyaluronihappo

Ihon kosteuttamisesta puhuttaessa, ei voida sivuuttaa hyaluronihappoa, jota ihmisen ihossa on luonnostaan. Hyaluronihappo on tärkeä vaikuttaja ihon kosteustasapainon säilyttämisessä. Hyaluronihapon muodostuminen vähenee iholla jo 20 vuoden iästä lähtien,  jolloin onkin aika alkaa kunnostautua ihonhoidossa. Tutkimusten mukaan ihon hyaluronihapon määrä on vähentynyt jo puoleen viidenkympin iässä. Okabon Kiinteyttävä 24 H Kosteusvoide  sisältää hyaluronihappoa muiden tehoaineiden lisäksi.

Ei vain kauneuden tähden: ihon monet tehtävät

Ihonhoito ei ole ainoastaan kauneuden takia kannattavaa; iho on meidän suurin elin. Se on kroppamme uloin kerros, joka suojaa meitä melkeinpä kaikelta. Näin ollen, myös kokonaisvaltaisen terveyden kannalta ihostaan huolehtiminen on erityisen toivottavaa.
Iho toimii “portinvartijana” elimistömme VIP-loungeen. Jos iho on väsynyt, heikko, hauras, nälkiintynyt tai millään muulla tavalla toimintakyvyiltään heikentynyt, se ei välttämättä kykene hoitamaan tehtäväänsä tilanteen vaatimalla tavalla. Arviolta iholla on jopa miljoona bakteeria yhden senttimetrin kokoisella alueella keskimäärin noin sata eri lajia. Ihon kuormittaminen, eli hoitamatta jättäminen vaikeuttaa sen toimintaa. Jos bakteerien ulkona pitäminen ei onnistu, altistuu iho erilaisille infektioille.

Kannattaa siis pitää portsari voimissaan!
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading

Uudistunut LuomuRuusuvesi - 9 ohjetta kauniimpaan ihoon ja kiiltäviin hiuksiin
Uudistunut LuomuRuusuvesi - 9 ohjetta kauniimpaan ihoon ja kiiltäviin hiuksiin

May 31, 2021

Continue Reading

Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?
Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?

April 29, 2021

Continue Reading