Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

August 31, 2017

Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

Rasvoittuvaihoiset eivät yleensä tarvitse erillistä ihotyyppitestiä tietääkseen, että iho on rasvoittuva. Rasvainen iho on taipuvainen muodostamaan finnejä, mustapäitä ja jopa aknea. Ihohuokoset ovat tyypillisesti suuret ja iho usein öljyisen tuntuinen ja samea. Kun lisäksi luonnolliset hormonaaliset muutokset vaikuttavat talin tuotantoon, saattaa joillekin tulla tunne, ettei asialle voi itse juuri mitään.
Sille voi toki tehdä paljonkin. Lue eteenpäin, kerron 6 hyvää ja luonnollista konstia rasvoittuvan ihon hoitoon.

1. Puhdista hellävaraisesti

On luonnollista etsiä mahdollisimman tehokasta puhdistusainetta rasvoittuvan ihon hoitoon. Tyypillisesti tälle ihotyypille tarjotaan vahvoja, alkoholipitoisia puhdistusaineita, jotka varmasti saavatkin ihon hetkellisesti tuntumaan puhtaalta ja raikkaalta. Nämä tuotteet kuitenkin kuivattavat ihon pintaa ja iho alkaa tuottaa lisää talia kompensoidakseen vajeen. Eli: rasvoittuvaa ihoa on puhdistettava hellävaraisilla, alkoholittomilla ja sulfaatittomilla puhdistusaineilla, jotka poistavat lian ja rasvan mutteivät kuivata.
Sanotaan, että samankaltainen poistaa samankaltaista, siksi ihonpuhdistuksessa kannattaa suosia öljypuhdistusta. Okabon Ravitseva Arganöljypuhdistus on ideaali puhdistusaine rasvoittuvalle iholle, se puhdistaa meikin ja epäpuhtaudet ja samalla tasapainottaa ihon talintuotantoa.

2. Käytä kasvopaperia

Kasvopapereita kannattaa rasvoittuvaihoisella on aina mukana. Siihen voi painella – ei pyyhkiä – ylimääräisen rasvan ja kiiltelyn iholta.

3. Kosteuta

Moni saattaa ajatella, ettei rasvoittuva iho enempää rasvoja kaipaa, mutta esim mustapäiden synty kertoo juuri kosteuden puutteesta. Kun mustapää syntyy, se venyttää ihohuokosta ja laajentaa sitä entisestään. Iho uudistaa itseään kopioimalla, joten valitettavasti huokonen jää suureksi. Eli muista kosteutus. Tähän sopii mainiosti kevyemmät vesipohjaiset voiteet tai pelkkä Raikastava Ruusuvesi. Ruusuvesi suihkutellaan puhdistuksen jälkeen iholle ja sen tuoma kosteus sidotaan ihoon huokosia tukkimattomalla Arganöljyllä.

4. Kuori

Rasvoittuvaihoisen, niinkuin kaikkien, on myös muistettava säännöllinen kuorinta. Tälle ihotyypille sopivat esim kuorinnat, jotka sisältävät salisyylihappoa (BHA). Salisyylihappo tunkeutuu syvemmälle ihohuokoseen ja puhdistaa tehokkaasti. Rasvoittuva iho on usein myös samea, joten kuorinta tuo tervetullutta heleyttä poistaessaan kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta.

5. Naamioi

Tehokas rasvoittuvan ihon luonnollinen hoito on vanha tuttu savinaamio. Savi imee liian rasvan huokosista ja puhdistaa hellävaraisesti.

6. Mikroneulaa

Suurentuneiden ihohuokosten ja aknearpien hoitoon suosittelen mikroneulausta. Se myös edullinen hoitomuoto, kun opettelee itse neulaamaan. Säännöllisellä mikroneulauksella on saatu hyviä tuloksia, mm. ihoa heleämmäksi ja tasaisemmaksi.

Kun nuoruusvuodet saattavat pahimmillaan olla tuskaa rasvoittuvan ihon kanssa kamppaillessa, saattaa olla hyvä tietää, että tällä ihotyypillä ikääntymisen merkit tulevat yleensä myöhemmin kuin muilla. Ja se omalle iholle sopivin hoito löytyy kyllä kokeilemalla.
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading

Uudistunut LuomuRuusuvesi - 9 ohjetta kauniimpaan ihoon ja kiiltäviin hiuksiin
Uudistunut LuomuRuusuvesi - 9 ohjetta kauniimpaan ihoon ja kiiltäviin hiuksiin

May 31, 2021

Continue Reading

Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?
Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?

April 29, 2021

Continue Reading