Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

March 28, 2020

Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

Sähköiset, kuivat hiukset ja jopa hilseily ovat monilla meistä jokatalvinen riesa. Vaihteleva talvisää pakottaa meidät myös tarttumaan sähköisiin (ja sähköistäviin?) hiusten muotoilutyökaluihin tavanomaista useammin. Hiukset nyt vaan eivät asetu sähköisinä kuosiin ja usein pipon alta paljastuukin aivan ei-toivottu kampaus.
Kylmään vuodenaikaan on hyvä antaa ekstrahoitoa ja suojaa hiuksille. Tähän tarkoitukseen sopii  arganöljyhoito hiuksille. Puhdas 100% arganöljy antaa hiuksille elinvoimaa ja sen vitamiinipitoiset rasvahapot suojaavat hiusta niin kuumalta kuin kylmältäkin ja hillitsee sähköisyyttä.

Sähköiset hiukset kuriin

Kylmä saa meidät suojautumaan pipoon ja huiveihin. Niiden haittapuolena seuraa usein sähköisyyttä hiuksiin.  Puhdas arganöljy poistaa tätä sähköisyyttä hiuksista.

Ota tavaksi lisätä muutama tippa arganöljyä kuiviin hiuksiin ja valmiiseen kampaukseen. Hiero pari tippaa arganöljyä käsiesi välissä lämpimäksi ja sivele kevyesti valmiin kampauksen päältä.  Öljy paitsi hoitaa hiusta, myös ehkäisee sen liiallista lentelyä.

Riesana hiuspohjan kuivuus

Toinen pipokauden riesoista on kuivuuden aiheuttama hilseily. Shampoot ja hoitoaineet kannattaa vaihtaa kuivalle, hilseilevälle hiuspohjalle sopiviksi ja jos mahdollista harvenna pesuväliä. Vältä kovin kuumalla vedellä pesua, sekin kuivattaa hiuspohjaa. Tarkista myös, että peset hiukset oikein: sampoota ja hoitoainetta ei saa lisätä suoraan pullosta päänahkaan, se tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa kutinaa. Sampoo lisätään ensin kämmenelle ja siitä latvojen kautta kosteisiin hiuksiin ja vasta lopuksi hierotaan myös hiuspohjaan. Hoitoaine lisätään pyyhekuiviin hiuksiin, eikä välttämättä lainkaan hiuspohjaan, ellei käyttöohjeissa muuta neuvota.

Arganöljyhoito hilseilyyn

Arganöljy hoitaa myös hilseilevää hiuspohjaa. Kuivasta päänahasta johtuva hilse paranee yleensä muutamaan kertaan toistetulla Arganöljyhoidolla.
Tee näin: Levitä riittävä määrä (4-6 pumppausta) 100% puhdasta arganöljyä päänahkaan hierovin liikkein. Lämpö edistää öljyn imeytymistä ja hoidon tehoa. Saadaksesi lämpövaikutuksen pistä suihkumyssy tai vaikka hedelmäpussi päähäsi lämpöä tuomaan ja kiedo vielä pyyheliina pään ympärille. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, mieluiten useamman tunnin. Pese vaahdottaen hiukset kaksi kertaa ja viimeistele normaalisti.

Kevyt arganöljyhoito hiuksille

Arganöljy on koostumukseltaan kevyt, eikä jätä rasvaista jälkituntumaa hiuksiin. Se hoitaa ja kosteuttaa hiusta sekä sulkee hiussuomuja ja ehkäisee kaksihaaraisten syntymistä. Arganöljy antaa hiuksille kauniin, terveen hohteen. Talvikuukausien aikana kannattaa normaaliin hiustenhoitorutiiniin lisätä tämän kevyen arganhoidon.
Tee näin: sekoita arganöljyä normaalin hoitoaineesi sekaan (tai korvaa hoitoaine kokonaan parilla pumppauksella arganöljyä), anna vaikuttaa hetki ja huuhtele. Lisää vielä pari tippaa öljyä kämmenelle, ja hiero kämmeniä yhteen lämmittääksesi öljyn ja vedä sormet läpi pyyhekuivien hiuslatvojen. Näin saat myös lämpösuojaa hiuksille föönauksen ajaksi.

Jos haluat lukea hiustenhoidosta aurinkolomalla, klikkaa tästä.

Syväpuhdista välillä: DIY arganöljykuorinta 

Hiukset ja hiuspohja kannattaa syväpuhdistaa säännöllisesti, kuukauden-kahden välein. Suola, sitruunan mehu ja öljy stimuloivat hiusten kasvua ja poistavat kuivat hilse- ja hoitoainejäämät hiuspohjasta kuivattamatta. Arganöljy hoitaa, suojaa ja sitoo kosteutta hiukseen ja hiuspohjaan. Suola kuorii hiuspohjan hellävaraisesti ja sitruunamehulla irtoavat hoitoainejäämät.
Tee näin: Sekoita 2 ruokalusikallista hienoa merisuolaa (tai mineraalisuolaa) 1-2:een ruokalusikalliseen puristettua sitruunamehua ja lisää joukkoon 2 ruokalusikallista 100% arganöljyä.  Kostuta hiukset ja lisää hierovin liikkein seos hiuspohjaan. Anna vaikuttaa 5-10 min minuuttia. Huuhtele seos pois ja pese normaalisti shampoolla. Lähde: helloglow

Arganöljyhoito kuiville, haaroittuneille hiuksille

Jos hiukset ovat erittäin kuivat, haaroittuneet ja elottomat, anna niille tehohoito. Arganöljy ravitsee, kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä helpottaa kampaamista.
Tee näin: Lisää reilusti öljyä kuiviin hiuksiin ja levitä kampaa apuna käyttäen hiusten pituuksiin. Kun öljy on levitetty tasaisesti kauttaaltaan, kiedo pyyhe pääsi ympärille ja vaikka vielä muovipussi kaiken päälle, jotta saat lämpövaikutuksen myös. Anna vaikuttaa vähintään 30 min (löyly tehostaa vaikutusta entisestään) ja pese hiukset tarvittaessa kahteen kertaan vaahdottaen. Et tarvitse enää hoitoainetta. Lue myös artikkeli hiusten öljypuhdistuksesta.

Parta kuosiin arganöljyhoidolla

Arganöljy sopii loistavasti levitettäväksi kasvoille parranajon jälkeen – aivan samoin kuin muidenkin ihokarvojen poiston jälkeen. Se hoitaa ja rauhoittaa pieniä haavaumia ja antaa iholle tervettä hehkua. Arganöljyhoito huoltaa myös partaa. Se edesauttaa parran muodossa pysymistä, taltuttaa takut ja villit partakarvat. Niin – ja antaa hyväkuntoista kiiltoa.
Tee näin: Lisää pumppauksellinen Arganöljyä partaan ja kasvoille parranajon jälkeen.

 

Tuotesuosituksia:

100% Puhdas Arganöljy
Pure Argan OilLeave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

October 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Continue Reading

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

September 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Continue Reading

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading