Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

August 31, 2020 4 Comments

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

Osa 2:  Sisäiset tekijät ja ihon kunto. Kirjoittanut Anna-Erika Nurmi

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Hormonit 

Ihan ensiksi on kuitenkin todettava, että ihon kuntoon vaikuttavat monet muutkin seikat kuin ravinto. Erityisesti naisilla monet eri hormonit. Kuukautiskiertoa säätelevät estrogeeni sekä keltarauhashormoni vaikuttavat naisen ihoon ohentamalla sitä välittömästi kierron alussa ja lisäämällä ihon paksuutta kierron lähestyessä loppua. Estrogeenin väheneminen iän myötä, viimeistään vaihdevuosien alettua, saa ihon ohenemaan ja kuivumaan sekä ihoärsytysten paranemisen hidastumaan. Ihotyyppi ei siis ole aina pysyvä tila. Tyypillisin muutos ajan myötä lienee rasvoittuvan ihon muuttuminen kuivaksi tai herkäksi. Hormonitasapainoasi tutkiessasi käy läpi ainakin lääkehistoriasi, ruokavaliosi, elintapasi sekä stressitekijät ympäristössäsi. (Viimemainittuja käsittelimme sarjan ensimmäisessä osassa)

Kuinka paljon ruokavaliolla on väliä?

Eri ihotyypit voivat hyötyä niille räätälöidystä ruokavaliosta. Mitään tiettyä ruokaa ei toki tarvitse kokonaan kieltää. Sen sijaan voit lisätä tiettyjä ruoka-aineita auttaaksesi ihoa ylläpitämään tervettä hehkua.

Ravintosuositukset ihotyypeittäin 

Kuiva iho

Kuivaan ihoon taipuvainen suosii kehon rasvatuotantoa lisääviä ruokia. Näihin lukeutuvat omega3-rasvahappoa sisältävät rasvaiset, kylmän veden kalat kuten lohi ja tonnikala, omega6-rikkaat pähkinät, kasviöljyt ja viljat. Pyri saamaan tarpeeksi nesteytystä ravinnostasi. Nestettä on mahdollista saada myös muuten kuin litrakaupalla vettä juomalla. Korvaa osa juomastasi vedestä hedelmillä ja vihanneksilla, jotka tarjoavat samalla laajan kirjon antioksidantteja ja hivenaineita, jotka ihon hyvinvoinnin tukemisen lisäksi auttavat sinua myös jaksamaan. Täydennä sisäistä hoitoa Okabon öljyseerumilla ja 24H kiinteyttävällä kosteusvoiteella.

Rasvoittuva iho

Rasvoittuvan ihon aiheuttaja voi olla myös pintakuiva iho, joten kuivaihoisen lailla pidä niin ikään huolta riittävästä sisäisestä kosteutuksesta niin nesteen kuin hyvien rasvojen avulla. Välttämättömät rasvahapot auttavat kehoa muun muassa muodostamaan kollageenia, joka on ihoa notkeuttava proteiini ja jonka määrä ihossa laskee ikääntyessämme. Kokeile myös vaihtaa ainakin osa maito- ja lihavalmisteista kasvikunnan tuotteisiin ja vähentää sokerin määrää ruokavaliossasi. Puhdista ihosi mieluiten öljyjen avulla. Kemian tutun säännön mukaan samanlainen liuottaa samanlaista. Okabon arganöljypuhdistus on hellävarainen, mutta poistaa lian ja meikin tehokkaasti.

Akneiho

Aknen kanssa elävä tai muuten herkkäihoinen saattaa löytää avun tulehdusta hillitsevistä ruoka-aineista. Näihin lukeutuvat esimerkiksi omega3-pitoiset ruoat. Myös kurkuma on paljon tutkittu mauste, jolla on selkeitä anti-inflammatorisia vaikutuksia. Antioksidanttirikkaiden ruokien suosiminen vähentää tulehdusta. Antioksidantteja löytyy runsaasti esimerkiksi monista hedelmistä ja vihanneksista, teestä, suklaasta, yrteistä ja pähkinöistä. Antioksidantit taistelevat lisäksi nimensä mukaisesti hapettumisstressiä eli vapaita radikaaleja vastaan, jotka aiheuttavat ihon ja samalla koko elimistön luonnollista ikääntymistä. Käytä myös ulkoisesti tulehdusta lievittäviä tuotteita, kuten Okabon 100% ruusuvettä.

Turvotus kasvoilla

Kasvojen turvotukseen on yksi ylivoimainen kulinaarinen apu. Natriumin eli ruokasuolan vähentäminen hillitsee silmin nähden kasvojen ja kropan turvotusta. Nesteytä kroppaasi rohkeasti. Nesteen liiallinen kerääntyminen johtuu useimmiten juuri suolan liikakäytöstä. Natriumtasoa kropassasi voit lieventää myös syömällä kaliumpitoisia ruokia, joista banaani lienee tunnetuimpia. Kokeile myös fermentoitua ruokaa!

Kaikki ihotyypit

Kaikkien ihotyyppien voimalähde on suoliston hyvinvointi. Suoliston merkitystä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille on vasta viime vuosina alettu tutkia kunnolla. Suoliston oman bakteerikannan ruokkiminen prebiooteilla tuli eri kansoille aikoinaan luonnollisesti. Sittemmin moni suolistolle edullinen ruoanvalmistus- ja säilöntätapa on muuttunut uusien teknologioiden kehittyessä, eikä suoliston mikrobisto ole ehtinyt tottua tähän nopeaan muutokseen. Bakteerikanta peritään vanhemmilta, mutta sen ylläpitämiseen voi vaikuttaa paljon elintavoilla. Pyri syömään monipuolista ja värikästä ruokaa joka päivä ja lue lisää suolistoflooran ja hyvinvoinnin yhteydestä.

 

Tuotesuositukset:

Okabo Organics IhonhoitoDUO: LIFT+GLOW öljyseerumi ja Kiinteyttävä arganöljypohjainen 24H kosteusvoide kasvoille. 59,90 e (norm 73,80)

 

Ihon puhdistusDUO: Ravitseva Arganöljypuhdistus ja Raikastava LuomuRuusuvesi  39,00 (norm 43,80)
4 Responses

iGCaVwDdJUAYN
iGCaVwDdJUAYN

September 24, 2020

hDTbcoPexN

REcwDjpVkOeL
REcwDjpVkOeL

September 24, 2020

boDGrqYhwBFM

iyihuqo
iyihuqo

September 09, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Amoxicillin cez.utkw.okabo.org.fou.lq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

uluriwe
uluriwe

September 09, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500 Mg rtd.bvai.okabo.org.lxf.df http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Leave a comment


Also in Artikkelit

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

September 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Continue Reading

Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?
Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?

July 30, 2020 4 Comments

Continue Reading

Puhdas kaktusviikunaöljy antaa hiuksille elinvoimaa
Paljastus! Kaktusviikunaöljyllä sädehtivää elinvoimaa hiuksillesi

July 02, 2020 4 Comments

Continue Reading