Miksi öljypuhdistus on IN? Katso fiksut perustelut.

September 30, 2018

Miksi öljypuhdistus on IN? Katso fiksut perustelut.

Miksi öljypuhdistus on IN? Katso fiksut perustelut.

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Hyvinvoivan ihon hoito alkaa aina hellävaraisesta puhdistuksesta. Ihon puhdistus on jokapäiväinen perusasia, joka lienee perusperiaatteiltaan ehkä väärinymmärretyin ihonhoidon vaihe. Vahvat pesuaineet usein tärvelevät ihoa enemmän kuin puhdistavat sitä. Jopa vesi, vastoin yleistä käsitystä, voi olla herkälle iholle pH-arvonsa takia haitallinen. Yhä useammalla päivän sana on öljypuhdistus. Se kasvattaa kokoajan suosiotaan hellävaraisuutensa ja tehokkuutensa ansiosta.

Ihon puhdistus on ihonhoidon pohja

Ihon puhdistus on ensisijaisen tärkeä osa ihonhoitoa. Myös meikitön iho tulisi puhdistaa säännöllisesti (päivittäin), sillä ympäristön saasteet ja muut ilman epäpuhtaudet tarttuvat ihoon.

Iho tulisi pestä aina iltaisinYön aikana iholla tapahtuu paljon. Illan pesurutiinien tulisikin tästä syystä mahdollisimman perusteellisesti valmistaa kasvojen iho yön aikana läpikäytäviin prosesseihin. Päiväsaikaan iholle kertyneet epäpuhtaudet estävät ihon normaalia toimintaa, mikä puolestaan näkyy ihon oireiluna, kuten finneinä, näppyinä tai kuivumisena.

Iho pysyy kosteutettuna, kun sen normaalia toimintaa ei häiritse liikaa. Ihon oman suojavaipan pitäisi säilyä ehjänä puhdistuksen ajan. Myös luontaisen talintuotannon tulisi puhdistuksesta huolimatta pysyä normaalina, sillä se takaa ihon kosteustasapainon säilymisen.

Millainen putsari tulisi valita?

Olet itse oman ihosi paras asiantuntija. Ihon kosteustasapainon saavuttaminen voi tuntua nuorallakävelyltä. Koska kasvojen ihoa on puhdistettava usein, olisi puhdistusaineenkin oltava mahdollisimman hellävarainen ja mieto. Iho ei saisi tuntua kireältä ja kuivalta pesun jälkeen. Vääränlaisen puhdistusaineen ei pidä antaa haitata ihon jokapäivästä puhdistusta: ainakin alkoholia sisältävät tai hankausta vaativat tuotteet kannattaa lahjoittaa pois. Puhdistusaineen määräkin vaikuttaa ihon kosteustasapainoon: vähemmän on aina enemmän.

Putsari joka naamalle

Terveen ihon pH-arvo on lievästi hapan (4,5–5). Ihonhoitoon tulisi siis valita tuote joka on mahdollisimman lähellä ihon omaa pH-arvoa. Ihon happamuus antaa suojaa ja sen ansiosta muun muassa bakteerit pysyvät loitolla. On siis ensisijaisen tärkeää, ettei ihon happamuustasoa häiritse.

Etsi itsellesi öljypuhdistus

Luonnollinen öljypuhdistus puhdistaa kasvot hellävaraisesti poistamatta ihon omaa suojakerrosta. Suojakerroksen säilyttäminen on ensisijaista ihon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Vaikka kärsisit rasvaisesta ihosta, ihon kuivattaminen ei ole puhdistuksen tavoite, eikä rasvaisellekaan iholle kuivattavat pesutuotteet ole hyväksi. Rasvoittuvaihoisen kannattaa pyrkiä  tasoittamaan ihon talintuotantoa häiritsemättä ihon normaalia tasapainoa. Päinvastoin kuin usein kuvitellaan, säännöllinen öljypuhdistus  tasoittaa ihon talintuotantoa ja auttaa myös ihon liialliseen rasvaisuuteen.

Ihon puhdistuksessa ja hoidossa yleensäkin kannattaa suosia luonnonmukaisia tuotteita, jotka tasoittavat ja edesauttavat ihon normaalia toimintaa. Tällainen tuote on Okabon uusi Ravitseva Öljypuhdistus, jonka vitamiinipitoiset luonnonöljyt puhdistavat hellävaraisesti, mutta tehokkaasti poistamatta ihon omaa suojakalvoa. Sen pH-arvo on lähellä terveen ihon arvoa eli 5,5. Ravitseva Öljypuhdistus sopii kaikille ihotyypeille, erityisen hyvin kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

Tuotesuositus:
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Okabo Organics kasvojen tehohoitoDUO
Okabolainen joulu - keräsimme 5 parasta lahjaa

December 07, 2020

Continue Reading

Okabon argan shampoopalat
Super-ihanat Argan shampoo- ja hoitoainepalat

December 01, 2020

Okabon uudet (Kosteuttava ja Hoitava) Arganshampoopalat ovat ihanasti vaahtoavia ja pehmeästi peseviä. Niissä on tiheä, kermainen ja pitkäikäinen vaahto. Palat ovat erittäin hellävaraisia, eivät ärsytä herkkääkään hiuspohjaa ja suojaavat hiusväriä...

Continue Reading

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

October 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Continue Reading