Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

February 16, 2016

Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

Monet meistä haaveilevat vahvoista, kauniista, taipuisista ja helppohoitoisista hiuksista. Meillä suomalaisilla todellisuus on kuitenkin usein toinen. Varsinkin pipokaudella kärsimme sähköisistä, takkuisista ja sinne tänne lentelevistä kuontaloista. Kokosin muutaman helpon hiustenhoitokeinon ensiavuksi Arganöljyä hyödyntäen.

Argania shampoon sekaan

Jos haluat vahvistaa hiuksiasi ja kohentaa elottomia hiuslatvoja, lisää shampoon sekaan muutamia tippoja  Arganöljyä. Se pehmentää ja kosteuttaa hiuksia jo pesun aikana.

Argan hoitoaineena

Kokeile hiustenpesun jälkeen Arganöljyä hoitoaineen sijaan. Lisää kosteisiin hiuksiin muutama tippa ja levitä se huolellisesti kaikkialle hiuksiin-erityisesti latvoihin. Anna kosteuttavien ja ravitsevien ainesosien vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele. Erityisen hyvää öljy tekee hiuksille joita säännöllisesti käsitellään kihartimilla tai suoristimilla.

Muotoile Arganöljyllä

Päivittäinen hiustenlaitto tarkoittaa usein synteettisiä kemikaaleja sisältävien muotoilutuotteiden käyttöä, jotka saattavat vaikuttaa hiuksen kiiltoon. Kovin voimakkaiden muotoilutuotteiden toistuva käyttö voi vaurioittaa mm keratiinia, jota hiuksessa luonnostaan on. Luonnon öljy taas parantaa hiuksen tekstuuria, lisäten samalla hiuksen luonnollista kiiltoa. Muotoilukäytössä riittää todella pieni määrä Arganöljyä: pari tippaa öljyä lämmitetään käsien välissä hieromalla ja sen jälkeen levitetään hiusten pituuksiin.

Vahvat hiukset hieromalla

Lisää 4-10 tippaa käsiisi, hiero käsiäsi yhteen lämmittääksesi  öljyn ja hiero päänahkaan. Kevyt hieronta lisää päänahan verenkiertoa ja ravinteikas Arganöljy edesauttaa päänahan aineenvaihduntaa. Jos kärsit kuivasta päänahasta tai hilseilystä jätä öljy hiuksiin pyyhkeen tai suihkumyssyn alle yön ajaksi. Aamulla pese hiukset ja muotoile normaalisti.

Lämpösuoja föönauksen aikana

Arganöljy suojaa hiuksiasi kuumakäsittelyjen, kuten föönauksen tai kihartimien käytön aikana. Samalla se ravitsee hiusta ja antaa luonnollista hohdetta.

Tukee hiusten kasvua

Normaaliin hiuksen uudistumissykliin kuuluu hiuksen putoaminen. Hiuksia putoaa normaalisti noin 50-100 päivässä. Päänahan hieronta Arganöljyllä tukee ja vahvistaa uuden hiuksen kasvua. Se myös parantaa säännöllisesti käytettynä hiusten tekstuuria ja vahvuutta.

Teetkö itse öljyhoitoja hiuksille ja päänahalle? Millaisia tuloksia olet saanut?
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Okabo Organics kasvojen tehohoitoDUO
Okabolainen joulu - keräsimme 5 parasta lahjaa

December 07, 2020

Continue Reading

Okabon argan shampoopalat
Super-ihanat Argan shampoo- ja hoitoainepalat

December 01, 2020

Okabon uudet (Kosteuttava ja Hoitava) Arganshampoopalat ovat ihanasti vaahtoavia ja pehmeästi peseviä. Niissä on tiheä, kermainen ja pitkäikäinen vaahto. Palat ovat erittäin hellävaraisia, eivät ärsytä herkkääkään hiuspohjaa ja suojaavat hiusväriä...

Continue Reading

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

October 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Continue Reading