Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

February 16, 2016

Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

Kiiltävät, taipuisat ja vahvat hiukset – unelmaako vain?

Monet meistä haaveilevat vahvoista, kauniista, taipuisista ja helppohoitoisista hiuksista. Meillä suomalaisilla todellisuus on kuitenkin usein toinen. Varsinkin pipokaudella kärsimme sähköisistä, takkuisista ja sinne tänne lentelevistä kuontaloista. Kokosin muutaman helpon hiustenhoitokeinon ensiavuksi Arganöljyä hyödyntäen.

Argania shampoon sekaan

Jos haluat vahvistaa hiuksiasi ja kohentaa elottomia hiuslatvoja, lisää shampoon sekaan muutamia tippoja  Arganöljyä. Se pehmentää ja kosteuttaa hiuksia jo pesun aikana.

Argan hoitoaineena

Kokeile hiustenpesun jälkeen Arganöljyä hoitoaineen sijaan. Lisää kosteisiin hiuksiin muutama tippa ja levitä se huolellisesti kaikkialle hiuksiin-erityisesti latvoihin. Anna kosteuttavien ja ravitsevien ainesosien vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele. Erityisen hyvää öljy tekee hiuksille joita säännöllisesti käsitellään kihartimilla tai suoristimilla.

Muotoile Arganöljyllä

Päivittäinen hiustenlaitto tarkoittaa usein synteettisiä kemikaaleja sisältävien muotoilutuotteiden käyttöä, jotka saattavat vaikuttaa hiuksen kiiltoon. Kovin voimakkaiden muotoilutuotteiden toistuva käyttö voi vaurioittaa mm keratiinia, jota hiuksessa luonnostaan on. Luonnon öljy taas parantaa hiuksen tekstuuria, lisäten samalla hiuksen luonnollista kiiltoa. Muotoilukäytössä riittää todella pieni määrä Arganöljyä: pari tippaa öljyä lämmitetään käsien välissä hieromalla ja sen jälkeen levitetään hiusten pituuksiin.

Vahvat hiukset hieromalla

Lisää 4-10 tippaa käsiisi, hiero käsiäsi yhteen lämmittääksesi  öljyn ja hiero päänahkaan. Kevyt hieronta lisää päänahan verenkiertoa ja ravinteikas Arganöljy edesauttaa päänahan aineenvaihduntaa. Jos kärsit kuivasta päänahasta tai hilseilystä jätä öljy hiuksiin pyyhkeen tai suihkumyssyn alle yön ajaksi. Aamulla pese hiukset ja muotoile normaalisti.

Lämpösuoja föönauksen aikana

Arganöljy suojaa hiuksiasi kuumakäsittelyjen, kuten föönauksen tai kihartimien käytön aikana. Samalla se ravitsee hiusta ja antaa luonnollista hohdetta.

Tukee hiusten kasvua

Normaaliin hiuksen uudistumissykliin kuuluu hiuksen putoaminen. Hiuksia putoaa normaalisti noin 50-100 päivässä. Päänahan hieronta Arganöljyllä tukee ja vahvistaa uuden hiuksen kasvua. Se myös parantaa säännöllisesti käytettynä hiusten tekstuuria ja vahvuutta.

Teetkö itse öljyhoitoja hiuksille ja päänahalle? Millaisia tuloksia olet saanut?
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading