Iho hyvinvoivaksi myös pakkasilla – Okabon top 6 vinkit

January 03, 2019

Iho hyvinvoivaksi myös pakkasilla – Okabon top 6 vinkit

Iho hyvinvoivaksi myös pakkasilla – Okabon top 6 vinkit

Nyt eletään sitä aikaa, kun ilman kosteus on alhaisimmillaan niin ulkona kuin sisätiloissakin. Se on todellinen haaste iholle, erityisesti kasvojen iholle, jota eivät vaatteet suojaa. Ihomme kaipaa erilaista hoitoa näissä suurissa lämpötilavaihteluissa.
Keräsin alle muutaman vinkin siitä, miten saada iho hyvinvoivaksi myös pakkasilla.

1. Käytä puhdistusöljyä

Jos tapanasi on käyttää puhdistusgeeliä tai -vaahtoa, on talven pakkasilla syytä vaihtaa se miedompaan. Puhdistusgeelit ja vaahdot sisältävät tavallisesti tensidejä, jotka kyllä puhdistavat tehokkaasti, mutta samalla kuivattavat ihoa. 

Suosittelen kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille ihoille ainakin talvikuukausien ajaksi öljypuhdistusta.

Okabon Ravitseva Öljypuhdistus on hellävarainen hoitava ja kosteuttava puhdistus, joka ei poista ihon omaa suojakalvoa, mutta puhdistaa tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet.

2. Vähennä kasvojen vesipesua

Omilla pesurutiineilla on myös merkitystä kasvojen kosteustasapainolle. Jos tapanasi on pestä kasvot vedellä kahdesti päivässä, on hyvä vähentää vesipesukerrat puoleen pakkasten aikaan.
Kasvot pestään vedellä vain iltaisin ja silloinkin veden määrää voi vähentää käyttämällä vedessä kostutettua puhdasta kasvopyyhettä puhdistusaineen pois pyyhkimiseen. Aamupesun sijaan käytetään mietoa, hellävaraista kasvovettä. Tähän suosittelen suihkuteltavaa Luomuruusuvettä, joka paitsi raikastaa kasvot myös kosteuttaa ja heleyttää kasvojen ihoa.

3. Lisää kosteusvoiteen alle öljyä

Ravitsevat kasvoöljyt sopivat kaikille osaksi talvista ihonhoitoa. Öljyt sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa.
Okabon 100% Puhdas Arganöljy sisältää runsaasti myös antiagingvitamiineiksikin kutsuttuja A- ja E vitamiineja. Arganöljy edesauttaa myös voiteiden imeytymistä, joten sitä on suositeltavaa käyttää voiteen alla.

4. Käytä runsaampaa seerumia

Yli 35-40-vuotiaille suosittelen runsaampaa, tehokosteuttavaa seerumia vähintään talvikuukausiksi. Tällainen seerumi on esimerkiksi Okabon LIFT+ GLOW seerumi, joka on upea, seitsemän hoitavan luonnonöljyn yhdistelmä. Kukin öljyistä hoitaa kasvojen ihoa hieman eri tavoin ja eri syvyydeltä. Seerumi sisältää myös kasviperäistä skvalaania, joka on läheistä sukua ihossamme luonnostaankin esiintyvälle skvaleenille. Skvalaani imeytyy erittäin nopeasti ja se myös  kuljettaa seerumin muiden öljyjen raaka-aineita mukanaan ja sitoo kosteutta.

5. Vaihda kosteusvoiteesi rasvaisempaan

Jos kiristää edelleen, tarkista kosteusvoiteesi rasvaisuus. Okabon Uudistava Hoitovoide NIGHT on nimensä mukaan tarkoitettu yövoiteeksi, mutta sitä suositellaan kuivina talvikuukausina käytettäväksi 24-tunnin voiteena. Anna voiteen imeytyä vähintään puoli tuntia ennen ulos pakkaseen menoa.

6. Vartalon iho hyvinvoivaksi myös pakkasilla

Jos vartalon iho tuntuu kuivalta, vältä pitkiä kuumia suihkuja. Lyhennä suihkun kestoa 1-2 minuuttiin ja koeta pitää suihku haaleana ei kuumana. Kuuma vesi höyrystää ja haihduttaa kosteutta ihon pinnalta. Käytä riittävän rasvaisia kosteusvoiteita myös vartalon iholla.
Okabon vartaloöljyt sitovat tehokkaasti kosteutta, joten niitä kannattaa listätä suihkun jäljiltä hiukan nihkeälle iholle. Ne ovat puhdasta arganöljyä ja sopivat siksi myös kasvojen hoitoon. Arganöljy imeytyy nopeasti ja jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kosteutetuksi. Vartaloöljyt on saatavilla tuoksuttomana, greipin- ja ruusuntuoksuisena.
Leave a comment


Also in Artikkelit

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

August 31, 2020 4 Comments

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Continue Reading

Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?
Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?

July 30, 2020 4 Comments

Continue Reading

Puhdas kaktusviikunaöljy antaa hiuksille elinvoimaa
Paljastus! Kaktusviikunaöljyllä sädehtivää elinvoimaa hiuksillesi

July 02, 2020 4 Comments

Continue Reading