Iho heleäksi talven jälkeen – helppo arganöljyhoito

April 26, 2016

Iho heleäksi talven jälkeen – helppo arganöljyhoito

Iho heleäksi talven jälkeen – helppo arganöljyhoito

Keväthuolto kasvoille ja kaulan alueelle

Talvi on jäänyt taakse, valo lisääntyy ja on aika tehdä kasvojen iholle keväthuolto. Paras ja nopein ihon heleyttäjä on tietysti kuorinta. Ihoa kannattaa kuoria usein, vähintään kerran kahdessa viikossa, mutta hellävaraisesti. Kuollut harmaa ihosolukko poistuu ja ihon sävy raikastuu. Kuorinnan voi vallan hyvin tehdä itsekin: teimme helpon DIY-kuorinnan vain kahdesta aineksesta: Arganöljy + hieno sokeri.

Lämmitä Arganöljy

Aloita kaatamalla lämmintä vettä kuppiin, ja laita Arganöljypullo siihen hetkeksi lämpenemään. Lämmin öljy on paitsi miellyttävän tuntuinen, se myös imeytyy nopeammin kädenlämpöisenä.

Argan-kasvokuorinta

Käytä omaa kasvokuorinta-ainettasi ohjeen mukaan tai tee kuorintaseos itse. Sekoita teelusikallinen Arganöljyä ruokalusikalliseen hienoa sokeria ja hiero seosta hellävaroen kasvoille ja kaulalle. Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä. Lempeä öljyseos poistaa kuollutta ihosolukkoa ja kirkastaa ihoa.

Kosteutusta jo kasvoveteen

Kuorinnan jälkeen lisää pari tippaa Arganöljyä kasvoveteen kasteltuun pumpuliin ja pyyhi seoksella kasvojen ja kaulan alue. Arganöljy kosteuttaa ja heleyttää ihoa. Älä kuivaa kasvoja täysin kuivaksi kasvoveden jälkeen, sillä ihoöljyt imeytyvät tehokkaammin kosteaan ihoon.

Arganöljy kasvoille

Levitä kädenlämpöinen Arganöljy huolellisesti kasvoille ja dekolteelle. Hiero kevyin hellävaraisin liikkein myös silmien ja suun ympäriltä kunnes öljy on kokonaan imeytynyt.

Kosteuttaa ja häivyttää juonteita

Arganöljyn sisältämät kasvissterolit tukevat ihosolujen aineenvaihduntaa ja auttavat ihoa säilyttämään paremmin kosteutta. Rasvahapot pehmentävät ihoa ja siten auttavat häivyttämään juonteita. Öljy jäntevöittää ja kiinteyttää ihoa kasvojen ja kaulan alueella sekä lisää ihon elastisuutta.

Myös rasvoittuvalle iholle

Arganöljy tasapainottaa talintuotantoa ihossa, joten se sopii mainiosti myös rasvoittuvalle ja sekaiholle. Käyttäjät ovat kertoneet, että se hillitsee finnien ja mustapäiden syntyä akneen taipuvaisella iholla. Sen ihoa hoitavat ominaisuudet auttavat lisäksi häivyttämään aknearpia.

Arganöljy huulille

Levitä kaksi tippaa öljyä huulille kevyesti hieroen. Arganöljy on oivallinen myös huulirasvana, sillä se pehmentää ja kosteuttaa huulia ja myös hoitaa huulten rohtumia. Voit myös tehdä huulten kuorinnan lisäämällä pari tippa öljyä sokeripalaan. Hiero öljyistä sokeripalaa kevyesti huuliisi kauttaaltaan. Kuollut ihosolukko irtoaa ja huulet näyttävät kauniimmilta.
Millaisia ovat sinun ihonhoidolliset keväthuoltovinkkisi?
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.