Hiusten hellä öljypuhdistus – 5 vinkkiä talvihiusten hoitoon

August 27, 2019

Hiusten hellä öljypuhdistus – 5 vinkkiä talvihiusten hoitoon

Hiusten hellä öljypuhdistus – 5 vinkkiä talvihiusten hoitoon

Tässä kirjoituksessa käyn läpi hiusten ja hiuspohjan hoitoa talvikaudella. Kuten miten tehdään hiusten hellä öljypuhdistus ja muita vinkkejä talvihiusten hoitoon kotikonstein.

1. Terveet hiukset terveessä kehossa

Ensimmäinen edellytys hiusten hyvinvoinnille on terveelliset elämäntavat. Hiusten hyvinvointi usein kielii ihon ja kynsien rinnalla erilaisista puutostiloista. Myös esimerkiksi liiallinen stressi saattaa väliaikaisesti sakottaa hiusten hyvinvointia. Tästä syystä etenkin silloin, kun töissä ja/tai kouluaskareissa on kiirettä, olisi hyvä keskittyä ruokavalioon ja hyötyliikuntaan.

Hiukset ovat pitkälti proteiinia

Evoluutio ei kai pitänyt hiusten paksuutta ja kiiltoa kovin ensisijaisessa asemassa. Hiukset ovat pitkälti proteiinia, joten tarkista ensimmäisenä ruokavaliosi proteiinin määrä. Keho siirtää nopeasti pois hiusten ja kynsien ylläpitoon käyttämät proteiinivarantonsa, jos proteiinia ei saada tarpeeksi.

2. Harvenna hiusten shampoopesuja

Kasvojen pesun tavoin hiusten pesu on jälleen eräs kompastuskivi meille monille. Hiuspohjan luonnollisesti sisältämää öljyä ei ole hyvä pyrkiä täysin hävittämään. Useat shampoot ovat turhan voimakkaita ja haittaavat päänahan luonnollista tasapainoa. Hiuksia ei tästä syystä kannattaisi pestä päivittäin, ainakaan shampoolla. Jos hiuksesi likaantuvat päivittäin esimerkiksi töissä tai liikuntaharrastuksen parissa, hyvä idea voisi olla jättää shampoo pois vaikkapa joka kolmannelta pesukerralta.

Ruusuvesi hiuksille

Pesitpä sitten pelkällä vedellä tai shampoolla kannattaa koko hiustenhoitorutiini viimeistellä parilla suihkauksella ruusuvettä. Ruusuvesi tasapainottaa hiusten luonnollista pH-arvoa. Ruusuvesi myös kosteuttaa hiusten latvoja.

Ruusuvettä kannattaa käyttää myös päänahkaan, sillä sen antiseptiset ominaisuudet suojaavat infektioilta ja bakteereilta. Kaiken lisäksi se ehkäisee myös hilseilyä.

Vinkki! Talvella sähköiset ja hauraat hiukset kannattaa harjata ruusuveden kanssa. Suihkauta kuiviin latvoihin ruusuvettä ennen harjausta.

3. Hiusten ja päänahan hellä öljypuhdistus

Hiusten ja päänahan hellä öljypuhdistus on talven pakkasilla ehdoton ykkösjuttu. Kolmivaiheisessa pesussa ensimmäinen askel on pestä hiukset sulfaatittomalla ja parabeenittomalla shampoolla. Seuraavaksi hiuspohjaan hierotaan öljyä, joka edesauttaa ylimääräisen talin ja epäpuhtauksien poistoa. Öljypesu viimeistellään vielä shampoopesulla ja voilà!

Pesun ja viimeistelyn jälkeen latvat kannattaa käsitellä ruusuveden lisäksi myös luonnollisella arganöljyllä. Arganöljy on äärimmäisen vitamiinipitoinen ja ravinteikas öljy. Arganöljy ehkäisee hiusten kuivumista, kaksihaaraisten syntyä ja sulkee hiussuomuja.

4. Kuori myös hiuspohjaa 

Moni hoitotuote saattaa ikävällä tavalla jättää pitkäaikaisen jälkensä hiuspohjaan. Kertynyt ylimääräinen tavara hiuspohjassa saattaa olla osatekijä hilseilylle ja jopa vakavammille infektioille. Tästä syystä hiuspohjaa kannattaa kuoria aina silloin tällöin.

Kuorinnan voi tehdä kotikoinstein esimerkiksi näillä ohjeilla.

5. Föönaus ja lämpökäsittelyt minimiin

Kiireisessä arjessa stressin ja ruokavalion lomassa hallaa aiheuttavat myös muun muassa voimakkaat lämpökäsittelyt, kuten föönaus, hiusten kihartimet ja suoristimet. Myös hiuksia harjatessa kannattaa olla mahdollisimman hellävarainen.

Lisäksi kiireisten aamujen poninhännät voivat sakottaa hiuksia. Tästä syystä poninhännän paikkaa kannattaa vaihdella säännöllisin väliajoin ja mielellään mahdollisimman usein. Samalla paikalla hiuslenkki kuluttaa hiuksia samasta kohdasta.

Sormet kuriin

Itsekin sorrun aina välillä liiaksi sormeilemaan päänahkaa keskittyessäni. Hiukset ja hiuspohja kuitenkin rasvoittuvat, mitä enemmän niitä näperöi ja hypistelee. Hanki siis vaikka stressipallo, jotta kädet pysyvät kurissa.

Vinkki! Jos föönaus on ainoa oljenkorsi kiireisenä aamuna, kannattaa turvautua arganöljyyn. Arganöljy suojaa hiuksia lämmöltä föönauksen aikana.

Tuotesuosituksemme hiusten hyvinvointiin:

100% Puhdas Arganöljy Raikastava ruusuvesi
Pure Argan Oil Luomu ruusuvesiLeave a comment


Also in Artikkelit

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

August 31, 2020 4 Comments

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Continue Reading

Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?
Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?

July 30, 2020 4 Comments

Continue Reading

Puhdas kaktusviikunaöljy antaa hiuksille elinvoimaa
Paljastus! Kaktusviikunaöljyllä sädehtivää elinvoimaa hiuksillesi

July 02, 2020 4 Comments

Continue Reading