Arjen luksusta – DIY jalkahoito Arganöljyllä

May 26, 2016 2 Comments

Arjen luksusta – DIY jalkahoito Arganöljyllä

Arjen luksusta – DIY jalkahoito Arganöljyllä

Kesä tuli tänä vuonna yhtäkkiä. Ensimmäinen sandaalikeli toi mukanaan myös erään ikävän havainnon: Kovettuneet kantapäät, puutarhamullassa möyrineet varpaat ja varpaankynnet. Ihon pinta täynnä kuollutta solukkoa. On aika tehdä DIY- jalkahoito Arganöljyllä terästettynä. Arganöljyllä saat nopeasti silkinpehmeät jalkapohjat ja kauniina hohtavat kynnet.

Jalkakylpy

Ensin jalat kylpyyn. Muistan jalkojenhoitajan maininneen, että merisuolasta – vajaa kourallinen vadilliseen lämmintä vettä- saa mainion suolakylvyn. Myöhemmin kesällä saa ruusun terälehdistä ja apilankukista mainiot tehoaineet jalkakylvylle. Ruusu virkistää, suola ja apila (sekä puna-että valkoapila) pehmentävät. Jos ei nyt maljakossa satu olemaan ruusuja, voi veden sekaan lorauttaa pari korkillista tuoksuvaa ruusuvettä. Arjen luksusta sekin.

Raspaa varoen

Hoitolassa jalkakylpy kestää 10 minuuttia. Itse istuskelin terassilla lukemassa lehteä ja kylveltin jalkojani näköjään puoli tuntia. Nostin toisen jalan kylvystä, kuivasin ja aloin hioa kantapään kovettumia kevyesti jalkaraspilla. Tässä pitää olla varovainen, ettei innostu liian kovaa hiomaan.
En tiedä oliko syynä suola vai pidempi kylpyaika, mutta kannat tuntuivat jo oikein pehmeiltä ja näyttivätkin ihan siedettäviltä. Halkeamat eivät kuitenkaan ihan kokonaan hävinneet, mutta pienenivät.

Kuori myös jalkojen iho

Sitten oli vuorossa jalkojen ihon kuorinta. Tähän käytin vartalonkuorintavoidetta, mutta näitä kuorinta-aineitakin voi tehdä itse: yksinkertaisin kuulemani resepti on lisätä suihkugeeliin hienoa sokeria.
Hieroin jalkojani oikein reippaasti alhaalta ylöspäin lähes polviin saakka. Sitten huuhtelin kuorintavoiteen pois kylpyvedellä ja kuivasin jalat huolella.

Huolla kynnet

Seuraava vaihe: kynnet. Itselläni olivat kynsinauhat nousseet kynnen päälle ja pikkuvarpaan kynsi oli häipynyt lähes olemattomiin. Appelsiinipuutikkua ei nyt löytynyt, joten jouduin turvautumaan muoviseen kynsinauhatikkuun. Työntelin kynsinauhoja poispäin kynnenpäältä ja viilasin kynnet pitäen viilaa alhaalta päin viistossa. Jos kynnet ovat pitkät ne tietty leikataan ensin kynsisaksilla varpaan pään mukaisesti.

Öljyä jalat

Lisäsin pari painallusta 100% puhdasta Arganöljyä jalkoihin. Normaalisti käytän sitä kasvoihin, sillä se kosteuttaa ja hoitaa ilman rasvaista jälkituntumaa. Hieroin Argania ensin jalkapohjiin ja se imeytyi yhdessä hujauksessa. Lisäsin vielä muutaman tipan kantoihin, hieroin öljyä varpaisiin, kynsiin ja kynsinauhoihin sekä sääriin. Aivan kuin varpaankynsilläkin olisi ollut jano, niin nopeasti öljy imeytyi. Arganöljy pehmitti kannat entisestään ja nyt halkeamat häipyivät lähes näkymättömiin. Lisäksi siitä jäi kaunis, öljytty ja satiininen pinta iholle.

Lopuksi vielä kynsilakan levitys ja voila! Sandaalikausi voi alkaa!
Oletko sinä jo kokeillut jalkahoitoa kotona? Millaisin tuloksin?

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e

 
2 Responses

uvugulowapebu
uvugulowapebu

October 24, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg czw.mznw.okabo.org.zkt.vo http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

irjexogoyaco
irjexogoyaco

October 24, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Causes Gallstones Amoxicillin zmd.mswi.okabo.org.lwe.gb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Okabo Organics kasvojen tehohoitoDUO
Okabolainen joulu - keräsimme 5 parasta lahjaa

December 07, 2020

Continue Reading

Okabon argan shampoopalat
Super-ihanat Argan shampoo- ja hoitoainepalat

December 01, 2020

Okabon uudet (Kosteuttava ja Hoitava) Arganshampoopalat ovat ihanasti vaahtoavia ja pehmeästi peseviä. Niissä on tiheä, kermainen ja pitkäikäinen vaahto. Palat ovat erittäin hellävaraisia, eivät ärsytä herkkääkään hiuspohjaa ja suojaavat hiusväriä...

Continue Reading

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

October 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Continue Reading