Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?

April 29, 2021

Arganöljy on loistava hiuksille - mutta miksi ja miten sitä käyttäisi?

Arganöljyn taianomaiset hyödyt hiuksille ovat tuttuja jo vuosisatojen takaa. Sen sisältämät runsaat vitamiini-, mineraali- ja antioksidanttipitoisuudet tekevät hiuksista pehmeämmät ja helpommin muotoiltavat. 

Arganöljy on loistava hiuksille ja lisäksi myös monikäyttöinen kauneusöljy, joka hoitaa, ravitsee ja sitoo kosteutta hiusten lisäksi myös ihoon. Arganöljy lisää hiusten kimmoisuutta ja palauttaa luonnollisen kiillon elottomiin hiuksiin.

Kemikaaleja ja lämpökäsittelyitä

Rasitamme hiuksia joka päivä kemikaaleilla, lämpökäsittelyillä ja ympäristön epäpuhtauksilla. Arganöljyn runsasta E-vitamiinipitoisuutta on kiittäminen vapaiden radikaalien ja muiden hiuksen kuntoa rasittavien tekijöiden aiheuttamien vahinkojen neutraloinnista.
E-vitamiini auttaa ehkäisemään hiustupen vaurioita ja estää hiusta katkeilemasta ja haaroittumasta. 

Arganöljy on loistava hiuksille

Arganöljyä pidetään todellisena hiustenhoitoihmeenä: se hoitaa, silottaa ja ravitsee hiusta ihan sellaisena kuin luontoäiti sen meille tarjoilee. Siihen ei tarvitse mitään lisätä tai ottaa pois. Ainoa mitä sinun kannattaa tarkistaa on, että öljysi on ehtaa ja 100% arganöljyä.
Öljyt yleensäkin auttavat sähköisyyden ja takkuisuuden poistossa, mutta arganöljyllä on vielä erikoisesti siihen asiaan annettavaa. Se sisältää melkein 40% karotenoideja, mikä ei tosin vaikuta suoraan hiukseen, mutta hiuspohjan tasapainoon kylläkin ja sitä kautta hiuksen sähköiseen varaukseen. Arganöljyn avulla hiukseen ei tule liian negatiivista varausta, eikä se reagoi niin herkästi hankaussähköön, jota aiheuttavat pipot, huivit, pakkanen..

Miten voit tietää, että öljysi on laadukasta 100% arganöljyä? 

Öljyn väri, täyteläisyys ja tuoksu kertovat paljon.  Puhdas 100% Arganöljy on läpinäkyvää kullankeltaisesta kupariin vivahtavan väristä ja lähes tuoksutonta täyteläistä öljyä. Jos öljysi on vesimäistä tai eroaa väriltään edellä kuvatusta on öljyssäsi mahdollisesti mukana muutakin kuin arganöljyä. Arganöljyssä on myös miedosti pähkinäinen tuoksu, joka häviää iholle tai hiuksiin levitettäessä.
Saat parhaan tehon öljystä, kun tarkistat, että kyseessä on nimenomaan 100% arganöljy.

Miten arganöljyä käytetään hiuksissa?

1. Hoitoaineena

Arganöljyn ravintoaineet, vitamiinit ja rasvahapot tekevät siitä loistavan luomuhoitoaineen hiuksille.

Se saa hiukset pehmeiksi, kiiltäviksi ja vähentää niiden sähköisyyttä. Eri tapoja käyttää öljyä hoitoaineena on monia: sen voi lisätä joko kuiviin tai pesun jäljiltä kosteisiin hiuksiin. Sitä voi käyttää poishuuhdeltavana hoitoaineena tai hiuksiin jätettävänä hoitona. Kun öljy jätetään hiuksiin se lisätään yleensä vain hiusten latvoihin. 

2. Kosteuttavana hiusnaamiona

 Arganöljynaamio sopii erityisesti vaurioituneiden hiusten korjaamiseen. Öljy sulkee hiussuomuja, silottaa rispaantunutta hiuksen pintaa ja vahvistaa hiusta. 

Anna öljyn vaikuttaa hiusten pituuksissa puolisen tuntia ja pese öljy pois shampoolla. Et välttämättä tarvitse enää hoitoainetta. 

3. Hiusöljynä

Arganöljy tunkeutuu hiukseen sisään ja ylläpitää hiuksen kiiltoa ja terveyttä. 

Käytä puhdasta arganöljyä hiusöljynä jos hiusten latvat ovat kuivuneet.

4. Apuna muotoilussa

Arganöljy helpottaa myös hiusten suoristamista ja muotoilua, sillä se ehkäisee hiusten lentelyä.
Sen avulla myös kiharat saa selkeämmin eroteltua.

5. Rauhoittaa hiuspohjaa 

Arganöljy ehkäisee ja vähentää hiuspohjan tulehdusta, kutinaa tai kuivuudesta aiheutuvaa hilseilyä. 
Lisää arganöljyä suoraan päänahkaan hierovin liikkein: anna vaikuttaa n 30 minuuttia ja pese öljy pois shampoolla.

Tuotesuositus:

 Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

September 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Continue Reading

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading