Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

June 09, 2016

Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

Ihoa kutittaa ja raapiminen saa aikaan ikävää jälkeä, jopa verenvuotoa. Ihoärsytystä ja kirvelyä kasvoilla ja muualla kehossa. Hiukset roikkuvat elottoman näköisinä. Joillekin tämä kuiva, atooppinen kausi tulee vain kylmään vuodenaikaan. Mutta on heitäkin, joille atooppinen, ärtyisä iho on arkipäivää vuoden ympäri. Arganöljy saattaa silloin tuoda avun iho-ongelmiin.

Ravinteikas kuivaöljy

Arganöljy on koostumukseltaan hyvin kevyt öljy, joka imeytyy hetkessä ihoon. Keveytensä ansiosta Arganöljyä kutsutaankin kuivaöljyksi. Silti se on täynnä ravinteita ja hoitavia ainesosia, joita iho pystyy käyttämään hyväkseen. Se sisältää mm erittäin runsaasti iholle välttämättömiä rasvahappoja ja ihovitamiineja A ja E.

Nopea vaikutus

Ei ole lainkaan tavatonta, että kuivan ihon oireet poistuvat jo muutamassa päivässä Arganöljyn käytön aloittamisesta. Toisilla Argankuuria pitää jatkaa pidempään, pari-kolme viikkoa ennen kuin öljyn hyvää tekevät vaikutukset alkavat näkyä. Yhtä kaikki, jos kärsit atooppisesta ihosta, kannattaa ehdottomasti kokeilla Arganöljyä. Se on puhdas luonnontuote, jonka hyvää tekevät ainesosat iho ja hiukset pystyvät hyödyntämään sellaisenaan.

Arganöljy – apu iho-ongelmiin

Arganöljyä on perinteisesti käytetty erilaisten iho-oireiden hoitoon. Atooppisen ihon lisäksi se sopii hoitamaan:

  • rohtuneita huulia
  • liuskottuneita kynsiä ja rikkonaisia kynsinauhoja
  • taiveihottumia
  • aknearpia ja lievittämään tulehdusta akneihossa
  • muita ihottumia ja pikku haavaumia
  • kuivaa hiuspohjaa
  • kuivia hiuslatvoja…

Ikääntyneen ihon hoitoon

Arganöljy sisältää rasvahappojen ja A-ja E-vitamiinien lisäksi fytosteroleita, triterpeenejä ja karotiinia, jotka mm edesauttavat uusien ihosolujen syntyä ja jäntevöittävät ihon pintarakennetta. Näin ollen Arganöljy sopii mainiosti myös ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja anti-anging tuotteeksi. Sitä voi käyttää joko seerumin tavoin kosteusvoiteen alla tai sellaisenaan. Säännöllisellä Arganöljyn käytöllä ihosta tulee hyvinvoiva, kaunis ja heleä.

Eloa myös hiuksiin

Arganöljy on hyvin suosittu ainesosa monissa hiustenhoitotuotteissa. Tiesitkö, että tätä kuivaöljyä voi ihon lisäksi käyttää myös hiustenhoidossa sellaisenaan?
Arganöljyä käytetään joko poishuuhdeltavana hoitoaineena tai siitä voi tehdä perinteisemmän öljyhoidon tai -naamion hiuksille. Se kosteuttaa tehokkaasti hiusta, sulkee hiussuomuja ja ehkäisee kaksihaaraisten syntyä. Arganöljyllä hoidetut hiukset saavat kauniin silkinhohteen, luonnollisesti, ilman synteettisiä lisäaineita.

Oletko sinä jo kokeillut Arganöljyä iho- tai hiusongelmiin? Millaisin tuloksin?
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading