100% Puhdas Kaktusviikunaöljy – ihon kirkastaja vailla vertaa

March 27, 2020

100% Puhdas Kaktusviikunaöljy – ihon kirkastaja vailla vertaa

100% Puhdas Kaktusviikunaöljy – ihon kirkastaja vailla vertaa

100% Puhdas Kaktusviikunaöljy on uusin tulokas Okabon hoitavien Arganöljyjen oheen. Vinhaa vauhtia kasvava tietoisuus ja kyselyt tästä taikaöljyksi kutsutusta hoitavasta ja ravitsevasta öljystä antoi aiheen tälle artikkelille.
100% kaktusviikunaöljy on mitä mainioin puhdas luonnontuote ikääntyvälle tai samealle iholle: se on ihon kirkastaja vailla vertaa.

Mitä kaktusviikunaöljy on?

Okabon 100% Kaktusviikunaöljy on tarkemmin sanottuna kaktusviikunan siemenöljyä, englanniksi prickly pear seed oil. Tämä tarkennus on aiheen sillä kaktusviikunaöljynä myydään myös itse kaktusviikunan hedelmistä puristettua öljyä, mutta se on ihan eri öljy.
Kaktusviikunaöljyä on valmistettu jo vuosisatojen ajan hoitamaan mm iho-oireita, palovammoja ja sisäisesti käytettynä parantamaan myös muita sairauksia.
Se on erittäin E-vitamiinipitoinen, runsaasti muitakin antioksidantteja sisältävä öljy ja tätä nykyä yksi vaikuttavimmista luonnon ainesosista luksusihonhoidossa.

Mistä kaktusviikunaöljy tulee?

Opuntiaviikuna

Kaktusviikunaöljy tehdään opuntiaviikunan siemenistä kylmäpuristamalla

Kaktusviikunaöljy valmistetaan kylmäpuristamalla viikunaopuntia-nimisen kaktuksen siemeniä. Viikunaopuntiat kasvavat mm USA.n eteläosissa, Meksikossa ja Välimeren ympäristössä, mutta sanotaan, että parasta öljyä tuotetaan Marokossa. Sieltä Okabo ostaa öljynsä, suoraan naisten osuuskunnalta, jossa kaktusviikunaöljy valmistetaan puhtaasti ja huolellisesti pienissä erissä. Wikipedia kertoo itse kasvista näin: Viikunaopuntia on tanakka monivuotinen kasvi, joka kasvaa 2–5 metriä korkeaksi. Varret ovat sinivihreitä. Ne koostuvat nivelikkäästi toisiinsa kiinnittyneistä, 10–50 senttimetriä pitkistä, litistyneistä ja soikeista varrenosista, versonivelistä. Lehdet ovat piikkejä. Hedelmä on yleensä 5–10 senttimetriä pitkä ja 4–9 senttimetriä leveä, viikunamainen.

Opuntiaviikunan kukka

Opuntiaviikunan kukka

Kaktusviikunaöljy siis valmistetaan kylmäpuristamalla hedelmän sisällä olevia siemeniä, joita voi olla vain vähän tai runsaasti, riippuen satokaudesta ja kasvuympäristöstä. Viikunaopuntian kukka on kaunis,  sen väri voi vaihdella keltaisesta kirkkaaseen fuksiaan ja se ilmestyy keväisin kaktuksen ylimpiin versoniveliin.

 

Miksi 100% puhdas kaktusviikunaöljy on niin kallista?

Vaikka kaktusviikunahedelmät sisältävät keskimäärin 150-300 siementä. Itse siemenet ovat pieniä ja sisältävät vain noin 5% öljyä. Puhtaan öljyn tuottaminen on erittäin työvoimaintensiivistä. Yhden öljylitran tuottamiseen tarvitaan mahtavat 800 kiloa – 1 tonni kaktusviikunoita.
Korkea hinta houkuttelee kauppiaita lisäämään sekaan muita öljyjä, jolloin tuotteesta saadaan edullisempi. Kaktusviikunaöljynä myydään useasti myös jatkettuja öljymixejä. Siksi ostaessa kannattaa tarkistaa, että tuotteen nimessä on mainittu ‘100%‘ tai ‘puhdas‘  ja että ainesosaluettelossa on ainoastaan yksi ainesosa: latinaksi ‘Opuntia ficus indica‘ tai englanniksi ‘Prickly pear seed oil‘.

Miksi siitä kannattaa maksaa eli 100% kaktusviikunaöljyn hyödyt iholle

Luonnollista antiagingiä

Sanotaan, että kaktusviikunaöljy on maailman tehokkain ihon vanhenemisen merkkejä ehkäisevä luonnonöljy. Sen säännöllinen käyttö kirkastaa ihon sävyä. Kaktusviikunaöljyn sisältämä linolihappo ehkäisee myös tehokkaasti ikääntyvän ihon kuivuutta. Öljy auttaa vähentämään hienoja ryppyjä ja pienentää niiden syvyyttä. Se myös lisää ihon kimmoisuutta ja sileyttä. Kaktusviikunaöljy sisältää runsaasti aminohappoja, joiden tiedetään vahvistavan ihon omaa kollageenintuotantoa. Tämän öljyn erikoisuus on sen sisältämä K-vitamiini, joka tehoaa erityisen hyvin tummien silmäalusten vaalentamiseen. 

Hoitoa ja suojaa

Puhtaan kaktusviikunöljyn suuri antioksidanttipitoisuus suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ulkoisilta stressitekijöiltä, joita ovat mm tuuli, pakkanen, ilman saasteet jne. Se myös ehkäisee hyperpigmentaatiota, rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää punaisuutta. Öljy tasoittaa ihon sävyä vaalentamalla arpia ja ihon värjäytymiä.

Ei tuki huokosia

100% kaktusviikunaöljyllä on myös huokosia supistavia ja ihon joustavuutta lisääviä ominaisuuksia. Tämä öljy on miellyttävän tuntuinen ja sen ohuehko koostumus imeytyy nopeasti eikä tuki huokosia.  

Rasvahapot töissä

Tiedossa olevista luonnonöljyistä 100% kaktusviikunaöljy sisältää eniten (jopa 88%) välttämättömiä rasvahappoja. Rasvahapot tukevat ihosolujen tuotantoa ja tehostavat niiden aineenvaihduntaa. Kaktusviikunaöljy sisältää todella runsaasti E-vitamiinia, joka paitsi suojaa, myös auttaa kosteuden säilymisessä ihossa.

100% kaktusviikunaöljyn käyttö:

  • antiaging-seerumina voiteen alle tai päälle aamuin illoin
  • kosteuttavan ruusuveden päälle sitomaan kosteutta
  • hoitamaan ja vahvistamaan kynsiä ja kynsinauhoja
  • auringonpolttamiin vähentämään punaisuutta ja rauhoittamaan
  • ihoärsytyksiin ja rohtumiin paikallishoitona

 

100% Puhdas Kaktusviikunaöljy, 30ml
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

July 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Continue Reading

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

June 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Continue Reading