Stressi on huono isäntä myös ihonhoidossa

helmikuu 01, 2019

Stressi on huono isäntä myös ihonhoidossa

Stressi on huono isäntä myös ihonhoidossa

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Stressiä tuntuu olevan kaikkialla. Ja stressi vaikuttaa lähes kaikkeen, myös ihon kuntoon. Voiko tätä sisältä lähtöisin olevaa ongelmaa hoitaa ulkoisesti? Ainakin stressi ihonhoidossa on melko helppo selättää. Ensiapuna voisi tarjota mahdollisimman helppoa ja luonnollista ihonhoitoa stressin täyteiseen arkeen.

Mitä stressi on?

Stressi on yksilön kokema negatiivinen tunne, johon liittyy biokemiallisia, fyysisiä, kognitiivisia ja käytökseen liittyviä muutoksia. Ihminen pyrkii yleensä eroon negatiivisesta tunteesta, joko yrittämällä muuttaa tunteen aiheuttajaa tai sopeutumalla tilanteeseen.
Stressi on ihan hyvästä pieninä annoksina. Sen täydelliseen pois pyyhkimiseen ei välttämättä tarvitse pyrkiäkään. Stressin alkuperäinen tarkoitus oli saada ihminen liikkeelle nopeasti, eli käytännössä reagoimaan tiukkaan ja tukalaan tilanteeseen.

Jatkuva stressi arjessa aiheuttaa kuitenkin jo psyykkisiä oireita kuten vaikkapa unettomuutta tai pinnan kiristymistä. Oireiden kirjoon voi kuulua myös psykosomaattisia oireita, kuten ihottumia, vatsan oireilua tai päänsärkyä. Lääketieteessä ollaankin vielä epävarmoja, mihin oireisiin stressi on syy ja mihin seuraus.

Ihon ongelmat pahenevat stressin seurauksena

Joillakin iho reagoi nopeasti stressiin. Etenkin atooppinen iho oireilee usein ensimmäisenä. Vastustuskyky tunnetusti heikkenee pitkittyneen stressin seurauksena. Näin ollen myös ihon infektiot saattavat pahentua. Ihoa kannattaakin kohdella mahdollisimman hellävaraisesti erityisesti kiireisen arjen pyörteissä.
Simppeli ensiaskel voisi olla stressitön ihonhoitorutiini stressin täyteiseen arkeen. Okabo Organicsin missiona onkin ihonhoidon yksinkertaistaminen. Alla muutama vinkki itsesi hellimiseen, kun elämä potkii.

Apua ulkoapäin

Paineen alla kannattaakin suosia eritoten hellävaraisia ja mahdollisimman luonnollisia ihonhoitotuotteita, jotka parantavat ihon omaa suojaa. Monet kasviöljyt, kuten 100% Arganöljy, sisältävät reilusti antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä.

Arganöljy on täynnä iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon. Hyvänä A-ja E-vitaminien lähteenä öljyllä on ihon vastustuskykyä vahvistava vaikutus. Erityisesti E-vitamiini ehkäisee ja hoitaa ihoärsytyksiä, rohtumia ja ihottumia.

Apua sisältä

Meditaatio

Lievitystä paineisiin voi hakea vaikka parintuhannen vuoden takaa. Meditaatio on ikivanha rauhoittumisen ja omaan psyykeen tutustumisen tapa. Ja pitkään jatkunutta kiirettä tietoisesti vähentämällä voisi maalaisjärjellä ajatella olevan erinomaisia vaikutuksia kiireestä johtuvan stressin eliminoimiseen. Ratkaisuksi ehdotan ajankäytön etukäteissuunnittelua riittävän väljäksi ja ajan varaamista myös olemiseen.

Liikunta

Olen aiemmassa julkaisussa listannut liikunnan hyötyjä keholle ja iholle. Yksi niistä on nimenomaan stressin lievitys. Liikunnalla voi vähentää stressiä ja sitä kautta myös helpottaa stressin oireita. Huomaa kuitenkin ero suorittamisen ja rauhoittavan liikunnan välillä. Jos liikunnasta(kin) tulee stressiä, et esimerkiksi ehdi tunnille tiettyyn aikaan, suosittelen ulkona kävelyä. Sauvoilla tai ilman. Saat raitista ilmaa, kunto nousee, kalorit kuluvat ja mieli rauhoittuu.  Satoi tai paistoi, hyvää tekee.

Parempi ruoka, helpompi olo

Stressi voi aiheuttaa pahoja kierteitä, joista pois hyppääminen on vaikeaa. Kun stressin ja väsymyksen takia syö huonosti, oletettavasti myös voi huonommin. Älä siis missään tapauksessa skippaa aterioita väsyneenä. Listasin aiemmassa kirjoituksessani ruoka-aineita, joilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia iholle.

Stressitön iltahoito

Usein ihonhoito päättää illan ja osuu hetkeen hampaiden pesun ja nukkumaanmenon välillä. Näin olisi suositeltavaa, että rutiini ennen nukkumaan menoa olisi helppo eikä liian työläs.
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista