Iho kauniiksi syömällä näitä ruoka-aineita

huhtikuu 30, 2018

Iho kauniiksi syömällä näitä ruoka-aineita

Iho kauniiksi syömällä näitä ruoka-aineita

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Ihon kannalta terveelliseen ruokavalioon pätee pitkälti tutut opit: vältä liiallista suolan ja sokerin sekä eläinperäisten rasvojen nauttimista ja syö kasviksesi! On kuitenkin muutamia erityisen tärkeitä aineksia, joita lisäämällä voit esimerkiksi vaikuttaa ihon elastisuuteen ja tehostaa ulkoisten ihonhoitotuotteidesi vaikutusta.

Iho kauniiksi syömällä näitä ruoka-aineita

On valitettava tosiasia, ettei mikään kosmeettinen tuote yksin kykene korvaamaan terveellisten elämäntapojen kokonaisvaltaista hyötyä. Siksi kokosimme ihonhoitosi tueksi muutaman tärkeimmän raaka-aineen, joita lisäämällä sinulla on mahdollisuus saavuttaa hyvinvoiva iho jopa kuukaudessa. Ihon ulointa pintaa syvemmällä sijaitseviin kerroksiin (etenkin kollageeniproteiinin valmistusprosessiin) vaikutetaan tehokkaimmin ravinnosta saatavien rakenneaineiden avulla. Iholle tärkeää ravintoa ovat muun muassa pehmeät rasvat, kuten omega-3 -rasvahapot,  A, E ja C-vitamiinit sekä kasvikunnan fytoravinteet.
Saat ihosi kauniiksi syömällä näitä ruoka-aineita:

1. Kala ja tummanvihreät kasvikset

Ruokavalioon kannattaa lisätä erityisesti kalaruokia, sillä kala sisältää rutkasti ihon elastisuutta lisäävää omega-3 rasvahappoa. Yleinen suositus olisi syödä kalaa ainakin kaksi kertaa viikossa. Tummanvihreät kasvikset, kuten pinaatti tai lehtikaali sisältävät paljon A- ja C-vitamiinia.

Jo näistä aineksista yksin voit loihtia itsellesi kevyen lounaan!

2. Mantelit ja saksanpähkinät

Pähkinät sisältävät rutkasti hyviä rasvoja, minkä lisäksi ne ovat myös hyviä proteiinin lähteitä. Etenkin manteleissa ja saksanpähkinöissä on paljon omega-3 rasvahappoja. Manteleissa on myös ihon hyvinvoinnille tärkeää E-vitamiinia.

Lisää siis pähkinöitä esimerkiksi aamujogurttiisi tai pakkaa treenikassiin proteiinipitoiseksi ihoa helliväksi välipalaksi!

3. Hampun- ja pellavansiemenet

Iholle tärkeää E-vitamiinia saa tehokkaimmin lisäämällä ruokavalioon hampunsiemeniä. 100:ssa grammassa kokonaisia hampunsiemeniä on E-vitamiinia jopa 90 milligrammaa! Pellavansiemenet puolestaan sisältävät muun muassa iholle tärkeitä omega-3 rasvahappoja ja antioksidantteja. Molempia siemeniä voi helposti lisätä eri ruokiin esimerkiksi jauhettuina tai sellaisenaan n. ruokalusikallisen verran päivässä.

4. Marjat ja hedelmät

Supermarja mustikka sisältää paljon iholle tärkeitä ainesosia ja fytoravinteita, jotka auttavat ihon kollageenituotannossa. C-vitamiinit nopeuttavat myös ihon kollageenivarannon uusiutumista. C-vitamiinia on runsaasti esimerkiksi jo mainitussa lehtikaalissa, punaisissa paprikoissa ja mansikoissa. Kurkkaa tästä runsaasti C-vitamiinia sisältävät ruoka-aineet ja vaihda sokeriset ja rasvapitoiset jälkiruuat vaikka marja-hedelmäsalaattiin.

5. Kananmuna

Kananmunissa on muun muassa aminohappoja ja E-vitamiinia, jotka ovat olennaisia ihon kollageenituotannon kannalta.

6. Valkosipuli

Lukuisten muiden ihmiskeholle hyödyllisten ravintoaineiden lisäksi valkosipuli sisältää rikkiä ja fytoravintoaineita, jotka stimuloivat kollageenituotantoa nivelissä ja ihossa. Valkosipuli sisältää myös antioksidantteja jotka hidastavat ikääntymisen merkkejä iholla. Sen lisäksi että vampyyrit pysyvät sinusta varmasti loitolla, valkosipuli myös maustaa ruuan kuin ruuan parantaen ihosi hyvinvointia.

Ulkoinen hoito

Vaikka ruokavalio onkin miltei ensisijainen ja vaikuttaa suurelta osin ihosi hyvinvointiin, on ulkoinen ihonhoito erittäin tärkeää eikä sitä saa missään tapauksessa unohtaa. Vääränlaisilla ihonhoitotuotteilla voit myös vahingoittaa ihoasi ja haitata sen normaalia toimintaa. Iho on pidettävä kosteutettuna ja puhtaana, jotta uloin kerros voi toimia sille tarkoitetulla tavalla.

Esimerkiksi ihon talintuotantoa pyritään usein säätelemään muun muassa finnien ehkäisemiseksi. Tali on kuitenkin tärkeä vaikuttaja esimerkiksi ihon kosteuden ylläpitäjänä. Ihon oman talintuotannon on siis annettava pysyä mahdollisimman normaalina, jotta iho pysyy kosteutettuna. Mikäli kärsit esimerkiksi helposti kuivuvasta ihosta tai aknesta, on puhdas Arganöljy ihollesi paras vaihtoehto.

Tutustu ainesosaluetteloihin

Ihon kautta elimistöömme imeytyy erilaisia ravintoaineita ja yhdisteitä. Ulkoiseen hoitoon tarkoitetuilla tuotteilla on tieteellisesti todistettu olevan lukuisia tapoja imeytyä ihon pintakerrosta syvemmälle, joten on myös ensisijaisen tärkeää tietää millaisia aineksia ihonhoitotuotteesi sisältävät.

Puhdas Arganöljy

Luonnonmukainen 100 % Arganöljy sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja, jotka imeytyvät tehokkaasti ihon pintakerroksiin ja vaikuttavat ihon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Arganöljy koostuu yli 80%:sti iholle välttämättömistä rasvahapoista, jotka kosteuttavat ihosoluja pienen voimalan verran. Okabon luonnonmukainen Arganöljy ei sisällä mitään synteettisiä kemikaaleja.

Ihoöljyt myös imeytyvät voiteita tehokkaammin pintakerroksia syvemmälle. Siksi kannattaakin valita puhdas Arganöljy, joko seerumiksi tai sellaisenaan kosteusvoiteena käytettäväksi.

Kiinteyttävät kasvovoiteet

Okabon kiinteyttävät päivä- ja yövoiteet sisältävät hibiskusta, joka on luonnollisesti ja tehokkaasti kiinteyttävä sekä kohottava ainesosa. Hibiskusta kutsutaankin leikkisästi toisella nimellä kasvikunnan botoksiksi. Voiteissa on ihon kollageenituotannon kannalta äärimmäisen tärkeitä kasvikunnan aminohappoja ja C-vitamiinia, jotka stimuloivat ihon kollageenin tuotantoa.

Yhdessä terveellisen ruokavalion ja tarkoin valittujen ihonhoitotuotteiden kanssa takaamme sinulle kauniin sekä hyvinvoivan ihon!

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

lokakuu 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Jatka lukemista

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

syyskuu 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Jatka lukemista

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista