Kesä on ohi – vinkit ihonhoidon syyspäivitykselle

syyskuu 23, 2019

Kesä on ohi – vinkit ihonhoidon syyspäivitykselle

Kesä on ohi – vinkit ihonhoidon syyspäivitykselle

Ihon kuivuus on yleinen oire nimenomaan syksyllä ja juuri nyt on aika tarkistaa vinkit ihonhoidon syyspäivitykselle.
Iholle aiheuttaa ongelmia erityisesti totuttelu vaihteleviin sääoloihin ja liikkuminen lämmitettyjen tilojen ja viileän ulkoilman välillä.
Kuiva iho johtuu paitsi kosteuden puutteesta myös ihon eri kerroksissa sijaitsevien rasvojen vähenemisestä. Tästä syystä ihon kuivuessa on olennaista huolehtia ihon rasvatasapainosta eli nesteyttää ja ravita ihoa tasapuolisesti.

Ihonhoidon syyspäivitys alkaa kasvovedestä

Ilmojen viiletessä, on aika tarkistaa myös oma kasvovesitilanne. Talvea varten on hyvä varata käyttöön kosteuttava ja tarpeeksi hellävarainen kasvovesi. Luonnollista kosteutta sisältävät esimerkiksi erilaiset kukkaisvedet. Yksi suosituimmista kukkaisvesistä on  vanha tuttu ruusuvesi, joka nesteyttää ihoa samalla kun palauttaa ihon pH:n puhdistuksen jälkeen.

Käytä ihoöljyä, se sitoo kosteutta

Tätä tuskin voi tarpeeksi alleviivata: öljy on kosteuden sitomisessa erinomainen aine. Syksyisin ihon kosteuttamisessa ei enää riitä pelkkä kosteusvoide. Kylmässä viimassa useiden vesipainotteisten kosteusvoiteiden vesi haihtuu iholta nopeammin. Luonnolliset ihoöljyt, kuten esimerkiksi puhdas arganöljy, estävät tehokkaasti kosteuden haihtumista. Samalla nämä luonnonöljyt myös ravitsevat, hoitavat ja heleyttävät ihoa.

Varmista voiteesi kosteutusteho

Hyaluronihappo on yksi tehokkaimmista ihon humektanteista ja sitä on ihmisen ihossa myös luontaisesti. Hyaluronihappo sitoo itseensä moninkertaisesti kosteutta ja sen saamisesta kannattaakin huolehtia jokapäiväisessä ihonhoidossa. Ihon luonnollisesti sisältämän hyaluronihapon määrä vähenee ihossa noin 20:n ikävuoden jälkeen. Iholle hyaluronihappoja voi saada erilaisista kosteusvoiteista ja seerumeista. Kosteuttaminen ei kuitenkaan hyödytä, jos ihon luontainen rasvatasapaino ei ole kunnossa ja kosteus pääsee haihtumaan.

Valitse voide, joka sisältää keramideja

Rasvatasapainon palauttamisessa avuksi kannattaa ottaa tehokkaat keramidit. Keramidit ovat rasvahappoja, jotka estävät kosteuden haihtumista iholta jo mainittujen luonnonöljyjen lisäksi. Myös keramideja muodostuu iholla luonnollisesti. Ne ovat ihon pintakerrokisen lipidejä, joita ihon päällimmäisessä kerroksessa on jopa puolet. Ilman öljyjä tai keramideja ihon kosteutus on varsinkin ikääntyvällä iholla vaikeaa, sillä keramidit ovat ihossa juuri ne osaset, jotka lukitsevat kosteutta iholle ja estävät sen haihtumisen.

Ota öljypuhdistus käyttöön

Ihon puhdistus on olennainen osa ihonhoitoa, mutta siitäkin huolimatta yleinen kompastuskivi monille. Ihon herkistyessä syksyisellä säällä kannattaa myös ihon puhdistuksessa ottaa käyttöön hellävaraiset ja ihoa suojaavat otteet. Moni saattaa havitella etenkin rasvaisen ihon puhdistuksessa ns. kiristelevää tunnetta. Vahvojen pesuaineiden käyttö usein kuitenkin lisää ihon rasvaisuutta, sillä iho pyrkii kompensoimaan menetettyä suojakerrosta lisäämällä talin tuotantoa. Öljypuhdistus kannattaakin ottaa viimeistään nyt kokeiluun. Se on hellävarainen ja tehokas puhdistaja, joka ei vaurioita ihon kosteus- ja rasvatasapainoa.
Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

lokakuu 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Jatka lukemista

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista