HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

lokakuu 31, 2021

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

Hyvä ihonhoitorutiini pitää ihon riittävän kosteutettuna, ravittuna ja antaa iholle suojaa. Hyvinhoidettu iho on tyypillisesti heleä ja mahdollisimman tasainen. Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Anna ihon levähtää

Jos ihoa on kuormitettu liiallisilla kuorinnoilla, naamioilla ja lisäksi monilla vahvoilla tehotuotteilla, iho luultavasti vastaa ärtymällä tai herkistymällä. Tällaisessa tilanteessa kannattaa todeta, että ’less is more’ ja antaa ihon rauhoittua yhdestä kahteen viikkoon mieluiten ilman mitään tuotteita. Tai ainakin rajoittamalla käytettävät tuotteet yhteen puhdistus- ja yhteen kosteuttavaan, mahdollisimman hellävaraiseen hoitotuotteeseen. Ja niitäkin vain sen verran, kuin välttämättä tuntee tarvitsevansa. Näin iho saa hengittää ja täydentää omia luontaisia öljyjään.

Lisää tuotteita harkiten

Kun iho on levännyt ja rauhallinen, voi tietysti miettiä, kannattaako siihen ylipäänsä lisätä tuotteita. Jos vastaus on kyllä, ihan aluksi on viisainta selvittää tuotteiden hellävaraisuus ja sopivuus omalle ihotyypille.
Hellävaraisia hoitotuotteita ovat mm alkoholittomat herkän ihon puhdistusaineet, puhdistusöljyt ja puhtaat luonnonöljyt, joista monet ovat varsinaisia monitoimituotteita.  Öljyillä voi esim puhdistaa meikin ja sama öljy käy useimmiten myös hoitavaksi tuotteeksi. Useimmat puhtaat ihonhoitoöljyt paitsi sitovat kosteutta, myös ravitsevat ja suojaavat ihoa.

Erikoishoidot muutaman kerran kuukaudessa

Naamiot ja kuorinnat ovat erinomaisia ihon kirkastajia ja kosteuttajia. Kuitenkin niiden liian tiheä käyttö, kuten alussa todettiin, usein ärsyttää ihoa - ja parhaassa tapauksessakin on hyödytöntä. Iho ei pysty sulkemaan sisäänsä mielin määrin kosteutta vaikka olisi kuivakin. Myöskään jatkuva kuorinta ei tee ihosta yhtään kirkkaampaa - päinvastoin. 
Kuorintoja ja naamioita on hyvä käyttää kerran viikossa tai harvemmin.

Kosteutta pitkin päivää

Kun elämä on kiireistä ja stressaavaa, alkaa tietty ihokin oireilla. Ja usein se tekee sen kuivumalla. Aamulla hyvin kosteutettu iho saattaa alkaa jo iltapäivällä kiristää. Hyvä keino lisätä kosteutta kesken päivän on suihkutettava kosteuttava kasvovesi. Sitä voi yleensä suihkutella myös meikin päälle. Tällainen suihkuteltava luomulaatuinen kasvovesi on Okabon Raikastava Ruusuvesi. Se antaa ihanan raikkaan tunteen ja lisäksi tuoksuu hyvälle. Luonnollinen ruusuvesi myös kiinnittää kevyesti meikin - joten se on hyvä keino kohentaa meikkiä ryppyjä korostavan puuterin sijaan. 

Yksinkertaistamalla säästyy aikaa, vaivaa, rahaa ja ympäristö

Kun ihonhoitotuotteiden arsenaali kutistuu, säästyy luonnollisesti aikaa, rahaa ja ympäristökin. Normaali ihonhoito ei vie tavallisesti kymmentä minuuttia kauempaa päivässä. Oikein valitut riittävän hellävaraiset tuotteet ja niiden säännöllinen käyttö ovat avainasemassa kohti hyvinvoivaa ja heleää ihoa.

SUOSITUKSIA:

 

 
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

syyskuu 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Jatka lukemista

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista