Talvi-iho vaatii erityistoimia - 9 testattua keinoa

tammikuu 31, 2021

Talvi-iho vaatii erityistoimia - 9 testattua keinoa

Talvikuukausina ilma on kuivaa kaikkialla, niin pakkasessa ulkona kuin sisällä teholämmityksessä. Ja niinhän se on, että ihomme uloimman kerroksen, epidermiksen kosteuspitoisuus heijastaa ympäristön kosteustasoja. Pakkasjaksoilla myös tavallisesti hyvinvoiva iho saattaa ärtyä. Tyypillisimpiä oireita ihon kuivumisesta on paikallinen punoitus, karheus ja kutina erityisesti hiuspohjassa.

Kuiva iho ei pysty säilyttämään kosteutta riittävästi. Syynä kuivuuteen voi olla perimä, omat tavat, kuten liian voimakkaiden saippuoiden käyttö. Myös ikääntyminen lisää ihon kuivumista (huippu-uutinen rasvoittuvaihoisille!) ja talviaika pakkasineen, villapipoineen ei varsinaisesti helpota kuivaihoisten elämää. 

Lisää ja sido kosteutta

Ihoa kosteutetaan tietysti kosteusvoiteella. Kosteusvoiteet koostuvat yleisesti kolmesta osasta: Humektanteista, kosteuden sitojista ja ihoa pehmentävistä ainesosista. Humektantit ovat kosteutta kerääviä ainesosia, kuten keramidit ja hyaluronihappo. Toinen ainesosien joukko on erikoistunut kosteuden sitomiseen. Näitä ovat luonnonkosmetiikassa yleisimmin ihoöljyt, kuten argan- ja kaktusviikunaöljyt.  Kolmas joukko tiivistää ihosolujen välistä ’laastia’ (muistatko tiiliseinävertauksen) ja pehmentää ihoa. Näitä pehmentäjiä ovat mm ihoöljyjen sisältämät linoli-, linoleeni- ja lauriinihapot. Vinkki: Okabon Kiinteyttävä 24H kosteusvoide sisältää keramideja, hyaluronihappoa ja runsaasti arganöljyä, joka paitsi sitoo humektanttien antamaa kosteutta, myös pehmentää ja heleyttää ihoa.

Vesi vanhin...

Lisäksi on hyvä ymmärtää kosteusvoidetta itselle valitessa, että voiteet ovat joko öljy-vedessä tai vesi-öljyssä emulsioita. Ensimmäiset ovat tyypillisesti ohuempia kuin jälkimmäiset. Vesi taas on se vanhin voitehista, mutta iholta haihtuessaan kuivattaa ihoa. Lisäksi vesipesun jälkeen ihon pH-tasapaino järkkyy, sillä vesi huuhtelee iholta sitä suojaavan happovaipan (siitä johtuu monen tuntema kiristely). Kuitenkin vesi on se kosteus, jota ihomme kaipaa. Vinkki: Saat ihon kosteustasapainon säilymään käyttämällä ihon puhdistukseen Ravitsevaa Arganöljypuhdistusta. Sitä voi käyttää myös vartalon pesuun, jos iho on oikein kuiva.

Ihon pH normalisoituu kasvovedellä

Tiedetään, että monet hyppäävät ihonhoidorutiineissaan kasvoveden yli. Se voi tuntua turhalta ja hyödyttömältä niin kauan, kunnes ymmärtää, että juuri kasvovesi pystyy palauttamaan ihon pH:n normaaliksi eli hiukan yksinkertaistaen juuri sen ihoa suojaavan happovaipan. Esimerkki tällaisesta kosteuttavasta kasvovedestä on luonnollinen Ruusuvesi.

9 testattua keinoa talvi-ihon hoitoon

Käydään seuraavaksi läpi mitä helppoja ja halpoja keinoja on kuivan ihon hoitamiseksi talvikuukausina.

 1. Käytä ilmankostutinta talvikuukausina. Se saa olla lähes täysteholla pakkasten aikaan. Myös pyykin kuivaaminen asuintiloissa kosteuttaa ilmaa.
 2. Rajoita suihkuaikaa maksimissaan 2 minuuttiin. Niin ihanalta kuin lämmin suihku tuntuukin, kuivaihoisen pitäisi pitää suihku haaleana.
 3. Korvaa kasvojen vesipesu aamuisin kosteuttavalla kasvovedellä. Tällainen kasvovesi on esim Raikastava Ruusuvesi.
 4. Suojaa ihosi esim ohuella kerroksella arganöljyä mennessäsi saunaan.
 5. Minimoi saippuoiden käyttö. Puhdista kasvot talviaikaan öljypuhdistuksella. Jos vartalon ihokin oireilee käytä öljypuhdistusta myös vartalon puhdistukseen. Iho kiittää.
 6. Hiuspohjan kutinaan ja kuivuudesta aiheutuvaan hilseeseen auttaa kosteuttava tai hoitava sulfaatiton sampoo. Tällaisia luonnollisia sampoita ovat esim Kosteuttava Argansampoopala, Sitruunaruoho ja Hoitava Argansampoopala, Tuoksuton. Herkälle hiuspohjalle valitse aina tuoksuton vaihtoehto, sillä hajusteet voivat entisestään ärsyttää ihoa.
 7. Vältä karkeita kylpysieniä ja -harjoja. Taputtele itsesi pyyhkeellä kun kuivaat, älä hankaa.
 8. Levitä kasvovesi, öljy ja kosteusvoide välittömästi suihkun tai kasvojen pesun jälkeen, jolloin iho on vielä hiukan kostea. Hieman kostealle vartalolle voit lisätä suoraan esim arganöljyä, joka sitoo kosteuden ihoon, hoitaa ja suojaa.
 9. Suosi hajusteettomia sensitive-pyykinpesuaineita.

Tässä vielä suositus kuivan ihon hoitorutiiniksi talvella:

Kasvot

 • Kasvojen aamupesu ruusuvedellä – ei vedellä.
 • Öljypuhdistus joko Arganöljylle tai Ravitsevalla Öljypuhdistuksella, erityisesti talvisin.
 • Puhdistuksen jälkeen suihkutellaan Ruusuvettä kasvoille.
 • Lisätään puhdasta Arganöljyä 1-2 pumppausta kasvoille.
 • Ennen saunaa hiukan Arganöljyä kasvoille suojaksi. Myös aurinkovoiteen alle suojaamaan.
 • Ainakin kylmään vuodenaikaan lisätään 24H Miracle Moisturizer puhtaan Arganöljyn päälle antamaan lisäsuojaa ja kosteuttamaan.

Vartalo 

 • Kuorinta tarvittaessa herkän ihon voidemaisella kemiallisella kuorinnalla.
 • Lisää hiukan Arganöljyä kasvoille ja vartalolle ennen saunaa suojaamaan ihoa. Vältä kuuman veden käyttöä suihkussa, säädä lämpötilaa alhaisemmaksi.
 • Sido suihkun tuoma kosteus ihoon lisäämällä Arganöljyä vielä hieman kostealle iholle. Öljy myös suojaa ja hoitaa ihoa.

Tuotesuosituksia:

Ravitseva Arganöljypuhdistus, 150 ml  24,90

Kosteuttava Ruusuvesi, 100 ml  19,90

Kiinteyttävä 24h Kosteusvoide, 50 ml  33,90
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista