Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

elokuu 31, 2017

Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

Rasvoittuva iho – 6 helppoa neuvoa heleämpään ihoon

Rasvoittuvaihoiset eivät yleensä tarvitse erillistä ihotyyppitestiä tietääkseen, että iho on rasvoittuva. Rasvainen iho on taipuvainen muodostamaan finnejä, mustapäitä ja jopa aknea. Ihohuokoset ovat tyypillisesti suuret ja iho usein öljyisen tuntuinen ja samea. Kun lisäksi luonnolliset hormonaaliset muutokset vaikuttavat talin tuotantoon, saattaa joillekin tulla tunne, ettei asialle voi itse juuri mitään.
Sille voi toki tehdä paljonkin. Lue eteenpäin, kerron 6 hyvää ja luonnollista konstia rasvoittuvan ihon hoitoon.

1. Puhdista hellävaraisesti

On luonnollista etsiä mahdollisimman tehokasta puhdistusainetta rasvoittuvan ihon hoitoon. Tyypillisesti tälle ihotyypille tarjotaan vahvoja, alkoholipitoisia puhdistusaineita, jotka varmasti saavatkin ihon hetkellisesti tuntumaan puhtaalta ja raikkaalta. Nämä tuotteet kuitenkin kuivattavat ihon pintaa ja iho alkaa tuottaa lisää talia kompensoidakseen vajeen. Eli: rasvoittuvaa ihoa on puhdistettava hellävaraisilla, alkoholittomilla ja sulfaatittomilla puhdistusaineilla, jotka poistavat lian ja rasvan mutteivät kuivata.
Sanotaan, että samankaltainen poistaa samankaltaista, siksi ihonpuhdistuksessa kannattaa suosia öljypuhdistusta. Okabon Ravitseva Arganöljypuhdistus on ideaali puhdistusaine rasvoittuvalle iholle, se puhdistaa meikin ja epäpuhtaudet ja samalla tasapainottaa ihon talintuotantoa.

2. Käytä kasvopaperia

Kasvopapereita kannattaa rasvoittuvaihoisella on aina mukana. Siihen voi painella – ei pyyhkiä – ylimääräisen rasvan ja kiiltelyn iholta.

3. Kosteuta

Moni saattaa ajatella, ettei rasvoittuva iho enempää rasvoja kaipaa, mutta esim mustapäiden synty kertoo juuri kosteuden puutteesta. Kun mustapää syntyy, se venyttää ihohuokosta ja laajentaa sitä entisestään. Iho uudistaa itseään kopioimalla, joten valitettavasti huokonen jää suureksi. Eli muista kosteutus. Tähän sopii mainiosti kevyemmät vesipohjaiset voiteet tai pelkkä Raikastava Ruusuvesi. Ruusuvesi suihkutellaan puhdistuksen jälkeen iholle ja sen tuoma kosteus sidotaan ihoon huokosia tukkimattomalla Arganöljyllä.

4. Kuori

Rasvoittuvaihoisen, niinkuin kaikkien, on myös muistettava säännöllinen kuorinta. Tälle ihotyypille sopivat esim kuorinnat, jotka sisältävät salisyylihappoa (BHA). Salisyylihappo tunkeutuu syvemmälle ihohuokoseen ja puhdistaa tehokkaasti. Rasvoittuva iho on usein myös samea, joten kuorinta tuo tervetullutta heleyttä poistaessaan kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta.

5. Naamioi

Tehokas rasvoittuvan ihon luonnollinen hoito on vanha tuttu savinaamio. Savi imee liian rasvan huokosista ja puhdistaa hellävaraisesti.

6. Mikroneulaa

Suurentuneiden ihohuokosten ja aknearpien hoitoon suosittelen mikroneulausta. Se myös edullinen hoitomuoto, kun opettelee itse neulaamaan. Säännöllisellä mikroneulauksella on saatu hyviä tuloksia, mm. ihoa heleämmäksi ja tasaisemmaksi.

Kun nuoruusvuodet saattavat pahimmillaan olla tuskaa rasvoittuvan ihon kanssa kamppaillessa, saattaa olla hyvä tietää, että tällä ihotyypillä ikääntymisen merkit tulevat yleensä myöhemmin kuin muilla. Ja se omalle iholle sopivin hoito löytyy kyllä kokeilemalla.
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Okabo Organics kasvojen tehohoitoDUO
Okabolainen joulu - keräsimme 5 parasta lahjaa

joulukuu 07, 2020

Jatka lukemista

Okabon argan shampoopalat
Super-ihanat Argan shampoo- ja hoitoainepalat

joulukuu 01, 2020

Okabon uudet (Kosteuttava ja Hoitava) Arganshampoopalat ovat ihanasti vaahtoavia ja pehmeästi peseviä. Niissä on tiheä, kermainen ja pitkäikäinen vaahto. Palat ovat erittäin hellävaraisia, eivät ärsytä herkkääkään hiuspohjaa ja suojaavat hiusväriä...

Jatka lukemista

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

lokakuu 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Jatka lukemista