Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

maaliskuu 28, 2020 2 kommenttia

Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

Pipokauden hiushaasteet ja arganöljyhoito hiuksille

Sähköiset, kuivat hiukset ja jopa hilseily ovat monilla meistä jokatalvinen riesa. Vaihteleva talvisää pakottaa meidät myös tarttumaan sähköisiin (ja sähköistäviin?) hiusten muotoilutyökaluihin tavanomaista useammin. Hiukset nyt vaan eivät asetu sähköisinä kuosiin ja usein pipon alta paljastuukin aivan ei-toivottu kampaus.
Kylmään vuodenaikaan on hyvä antaa ekstrahoitoa ja suojaa hiuksille. Tähän tarkoitukseen sopii  arganöljyhoito hiuksille. Puhdas 100% arganöljy antaa hiuksille elinvoimaa ja sen vitamiinipitoiset rasvahapot suojaavat hiusta niin kuumalta kuin kylmältäkin ja hillitsee sähköisyyttä.

Sähköiset hiukset kuriin

Kylmä saa meidät suojautumaan pipoon ja huiveihin. Niiden haittapuolena seuraa usein sähköisyyttä hiuksiin.  Puhdas arganöljy poistaa tätä sähköisyyttä hiuksista.

Ota tavaksi lisätä muutama tippa arganöljyä kuiviin hiuksiin ja valmiiseen kampaukseen. Hiero pari tippaa arganöljyä käsiesi välissä lämpimäksi ja sivele kevyesti valmiin kampauksen päältä.  Öljy paitsi hoitaa hiusta, myös ehkäisee sen liiallista lentelyä.

Riesana hiuspohjan kuivuus

Toinen pipokauden riesoista on kuivuuden aiheuttama hilseily. Shampoot ja hoitoaineet kannattaa vaihtaa kuivalle, hilseilevälle hiuspohjalle sopiviksi ja jos mahdollista harvenna pesuväliä. Vältä kovin kuumalla vedellä pesua, sekin kuivattaa hiuspohjaa. Tarkista myös, että peset hiukset oikein: sampoota ja hoitoainetta ei saa lisätä suoraan pullosta päänahkaan, se tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa kutinaa. Sampoo lisätään ensin kämmenelle ja siitä latvojen kautta kosteisiin hiuksiin ja vasta lopuksi hierotaan myös hiuspohjaan. Hoitoaine lisätään pyyhekuiviin hiuksiin, eikä välttämättä lainkaan hiuspohjaan, ellei käyttöohjeissa muuta neuvota.

Arganöljyhoito hilseilyyn

Arganöljy hoitaa myös hilseilevää hiuspohjaa. Kuivasta päänahasta johtuva hilse paranee yleensä muutamaan kertaan toistetulla Arganöljyhoidolla.
Tee näin: Levitä riittävä määrä (4-6 pumppausta) 100% puhdasta arganöljyä päänahkaan hierovin liikkein. Lämpö edistää öljyn imeytymistä ja hoidon tehoa. Saadaksesi lämpövaikutuksen pistä suihkumyssy tai vaikka hedelmäpussi päähäsi lämpöä tuomaan ja kiedo vielä pyyheliina pään ympärille. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, mieluiten useamman tunnin. Pese vaahdottaen hiukset kaksi kertaa ja viimeistele normaalisti.

Kevyt arganöljyhoito hiuksille

Arganöljy on koostumukseltaan kevyt, eikä jätä rasvaista jälkituntumaa hiuksiin. Se hoitaa ja kosteuttaa hiusta sekä sulkee hiussuomuja ja ehkäisee kaksihaaraisten syntymistä. Arganöljy antaa hiuksille kauniin, terveen hohteen. Talvikuukausien aikana kannattaa normaaliin hiustenhoitorutiiniin lisätä tämän kevyen arganhoidon.
Tee näin: sekoita arganöljyä normaalin hoitoaineesi sekaan (tai korvaa hoitoaine kokonaan parilla pumppauksella arganöljyä), anna vaikuttaa hetki ja huuhtele. Lisää vielä pari tippaa öljyä kämmenelle, ja hiero kämmeniä yhteen lämmittääksesi öljyn ja vedä sormet läpi pyyhekuivien hiuslatvojen. Näin saat myös lämpösuojaa hiuksille föönauksen ajaksi.

Jos haluat lukea hiustenhoidosta aurinkolomalla, klikkaa tästä.

Syväpuhdista välillä: DIY arganöljykuorinta 

Hiukset ja hiuspohja kannattaa syväpuhdistaa säännöllisesti, kuukauden-kahden välein. Suola, sitruunan mehu ja öljy stimuloivat hiusten kasvua ja poistavat kuivat hilse- ja hoitoainejäämät hiuspohjasta kuivattamatta. Arganöljy hoitaa, suojaa ja sitoo kosteutta hiukseen ja hiuspohjaan. Suola kuorii hiuspohjan hellävaraisesti ja sitruunamehulla irtoavat hoitoainejäämät.
Tee näin: Sekoita 2 ruokalusikallista hienoa merisuolaa (tai mineraalisuolaa) 1-2:een ruokalusikalliseen puristettua sitruunamehua ja lisää joukkoon 2 ruokalusikallista 100% arganöljyä.  Kostuta hiukset ja lisää hierovin liikkein seos hiuspohjaan. Anna vaikuttaa 5-10 min minuuttia. Huuhtele seos pois ja pese normaalisti shampoolla. Lähde: helloglow

Arganöljyhoito kuiville, haaroittuneille hiuksille

Jos hiukset ovat erittäin kuivat, haaroittuneet ja elottomat, anna niille tehohoito. Arganöljy ravitsee, kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä helpottaa kampaamista.
Tee näin: Lisää reilusti öljyä kuiviin hiuksiin ja levitä kampaa apuna käyttäen hiusten pituuksiin. Kun öljy on levitetty tasaisesti kauttaaltaan, kiedo pyyhe pääsi ympärille ja vaikka vielä muovipussi kaiken päälle, jotta saat lämpövaikutuksen myös. Anna vaikuttaa vähintään 30 min (löyly tehostaa vaikutusta entisestään) ja pese hiukset tarvittaessa kahteen kertaan vaahdottaen. Et tarvitse enää hoitoainetta. Lue myös artikkeli hiusten öljypuhdistuksesta.

Parta kuosiin arganöljyhoidolla

Arganöljy sopii loistavasti levitettäväksi kasvoille parranajon jälkeen – aivan samoin kuin muidenkin ihokarvojen poiston jälkeen. Se hoitaa ja rauhoittaa pieniä haavaumia ja antaa iholle tervettä hehkua. Arganöljyhoito huoltaa myös partaa. Se edesauttaa parran muodossa pysymistä, taltuttaa takut ja villit partakarvat. Niin – ja antaa hyväkuntoista kiiltoa.
Tee näin: Lisää pumppauksellinen Arganöljyä partaan ja kasvoille parranajon jälkeen.

 

Tuotesuosituksia:

100% Puhdas Arganöljy
Pure Argan Oil2 vastausta

owocoroze
owocoroze

lokakuu 30, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin vkq.ittk.okabo.org.ikn.dq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

isihecuf
isihecuf

lokakuu 30, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg Dosage ril.kzol.okabo.org.dkd.ed http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

lokakuu 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Jatka lukemista

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista