Luonto herää! On aika ihonhoidon kevätpäivitykselle

huhtikuu 03, 2018

Luonto herää! On aika ihonhoidon kevätpäivitykselle

Luonto herää! On aika ihonhoidon kevätpäivitykselle

Valon ja lämmön lisääntyessä, alkaa yleensä kova kevätsiivous kodeissa ja garderoobi päivitetään keväisempään. Aivan yhtä tärkeää on päivittää ihonhoitorutiinit kevääseen.  Listasimme vinkkimme ihonhoidon kevätpäivitykselle.

Kuorinta kunniaan

Kun kylmä-lämmin-vaihtelut loppuvat, alkaa ilmassa olla taas kosteutta. Kuorinta, puhdistus, kasvovesi ja kosteutus ovat edelleen ihonhoidon kulmakivet, joilla hellit ihosi kirkkaaksi ja pehmeäksi. Tehokkain ihon kirkastaja on tietysti kuorinta. Ihoa kannattaa kuoria usein, noin kerran viikossa, mutta hellävaraisesti. Kuollut harmaa ihosolukko poistuu ja ihon sävy raikastuu. Kuorinnan voi vallan hyvin tehdä itsekin, silloin ainakin tietää mitä kasvoihinsa hieroo.
Tässä yksi resepti kasvojen kuorintaan: Sekoita ruokalusikallinen hienoa sokeria samaan määrään arganöljyä. Levitä seos kevyesti hieroen kasvoille ja decolleteelle. Huuhtele pois kädenlämpöisellä vedellä. Viimeistele ruusuvedellä tai muulla kasvovedellä.

Kevennä kosteutusta

Kun ilman kosteus alkaa lisääntyä, kaikki eivät tarvitse talven tykkyä arsenaalia ihoa kosteuttamaan. Monille riittää pelkkä ihoöljy, taikka kevyempi kosteusvoide kevään ja kesän ajaksi. Kun vuorokauden lämpötila nousee pysyvästi yli 15 asteen, voit kokeilla siirtymistä ihoöljy + kosteusvoide -yhdistelmään.

Esim 100 % Puhdasta Arganöljyä päiväksi ja Puhdas Arganöljy +  DAY- kiinteyttävä kosteusvoide yöksi.

Suojaa auringolta

Aurinko on yksi eniten vanhentavista ja kuluttavista rasitustekijöistä iholle.  Erityisen tärkeää ihon suojaaminen auringolta on juuri keväällä . Käytä suojakertoimellisia voiteita, kiinnitä huomiota myös väri- ja meikkivoiteiden suojakertoimiin. Lierillinen hattu ja aurinkolasit käyttöön, ne toimivat upeasti haitallisten UV-säteiden torjunnassa. Muista suojata myös käsien iho.

Huomio vartalon ihoon

Talviunta nukkunut vartalon iho on kerännyt itseensä kuolleen ihosolukon muodostaman talviturkin. Iho on samea ja harmaa. Kuivat, hilseilevät tai karheat kohdat kantapäissä, polvissa tai kyynärpäissä odottavat hoitoa. Paras ja helpoin tapa valmistaa iho kevätkuntoon on viikoittainen kuorinta ja riittävä kosteutus.

Kosteuta kuorinnalla

Vartalolla voi käyttää karkeampaa kuorintaa kuin kasvoilla. Esim Okabon arganöljypohjainen Body Salt Scrub on tehty keskikarkeasta Himalajan vuorivuolasta. Se irroittaa kuolleen ihosolukon ja kirkastaa ihon sävyä välittömästi. Lisäksi suolan mineraalit aktivoivat ihon maitohapontuotantoa ja siten se saa ihon kosteuttamaan itse itseään.

Ulkoile ja juo riittävästi vettä

Kauneudenhoidon peruspilareita ovat lopulta riittävä uni, rento mieli ja vedenjuonti. Nyt siirrytään taas puutarhahommin ja muuhun mieluiseen ulkoilmaelämään. Raitis ilma tekee iholle ja koko ihmiselle hyvää.  Ulkona liikkuminen kohottaa mielialaa ja syventää unta.
Millaisia sinun kevättoimesi ovat? Muutatko ihonhoitorutiinejasi?
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua