Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

syyskuu 15, 2016

Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

Luomua Luksusta – 6 helppoa ja testattua tapaa käyttää Arganöljyä kasvoilla

Arganöljy on vanha keksintö. Sitä on alkuperäiskansa Saharan luoteiskulmassa käyttänyt jo vuosisatoja ihon- ja hiustenhoidossa, sekä myös ravinnoksi. Voisi sanoa, että Arganöljy on näin tullut testattua perusteellisesti ja tulokset ovat hämmästyttäviä.
Empiriaa tukevat myös tieteelliset tutkimukset eri yliopistoissa, joissa Arganöljyn koostumusta ja vaikutuksia niin ravinnoksi kuin iholle käytettynä tutkitaan ahkerasti. Niin tai näin, Arganöljyn on osoitettu toimivan ihmisiholla ja -hiuksilla käsittämättömän hyvin. Tässä lisävinkkejä siitä, kuinka käyttää Arganöljyä kasvoilla.

1. Kosteusvoiteena

Arganöljy sisältää runsaasti ihoa ravitsevia ja kosteuttavia rasvahappoja, ihovitamiitamiineja A ja E, karotenoideja, triterpeenejä ja fytosteroleita, jotka tekevät ihon pehmeäksi ja joustavammaksi. Ihoa suojaava vaippa vahvistuu ja saa kosteuden myös säilymään ihossa paremmin. Arganöljy sopii lämpimään vuodenaikaan useimmille ainoaksi kosteusvoiteeksi, myös kuivaihoisille.
Tee näin: levitä 1-2 pumppausta Arganöljyä puhdistetulle iholle.

2. Kasvoseerumina

Ravitseva Arganöljy tehostaa ihosolujen aineenvaihduntaa ja uusiutumista, joten se sopii mainiosti seerumiksi vaativaankin makuun.
Tee näin: lisää aamuin illoin pari tippaa Arganöljyä puhdistetuille kasvoille kevyin, pyörivin liikkein normaalin päivä- tai yövoiteen alle.

3. Silmäympäryshoitona

Myös ne, jotka eivät pidä ajatuksesta käyttää öljyä koko kasvoille, ovat yleensä samaa mieltä siitä että Arganöljy on täydellinen luonnollisena silmärysseerumina. Se on tehokas antiaginghoito, sillä sen runsaat A- ja E-vitamiinivarannot silottavat ja pehmentävät juonteita. Herkkä silmänympärysalue voi hyvin saadessaan hoitoa ja kosteutusta ilman ärsyttäviä lisäaineita.
Tee näin: ota tippa Arganöljyä sormenpäihin ja taputtele kevyesti silmänympärysiholle aamuin illoin.

4. Huulihoitona

Luonnolliset, hoitavat öljyt ovat yhä useamman valinta myös huulten hoidossa. Arganöljy kosteuttaa ja hoitaa huulten ihoa ja antaa niille kauniin hohteen.
Tee näin: lisää aamuin illoin tippa Arganöljyä huuliisi kevyesti hieroen. Säännöllisin välein kuori huulet lisäämällä pari tippaa öljyä palasokeriin, ja kevyin pyörivin liikkein poista huulilta kuollut ihosolukko. Lisää vielä tilkka öljyä huulille. Saat kauniit, hohtavat, hyvinvoivat huulet.

5. Tehoa kosteusvoiteeseen

Arganöljyä käytetään ihonhoidossa nuorentamaan ja heleyttämään ihon ulkonäköä. Voit antaa lisäpotkua omalle kosteus- tai hoitovoiteellesi sekoittamalla siihen muutaman tipan Arganöljyä.
Tee näin: lisää voidetta kämmenelle ja tiputa sekaan pari tippaa Arganöljyä. Sekoita ja levitä puhdistetulle iholle normaalisti.

6. Meikkivoiteen sekaan

Meitä suomalaisia opastetaan valitsemaan usein liian vaalea meikkivoide. Arganöljyn avulla uskaltaa ostaa sävykkäämmänkin meikkivoiteen ja säätää omalle iholle sopivaksi. Se on omiaan vaalentamaan tai ohentamaan meikkivoidetta, sekä erityisesti lisäämään meikkivoiteen levittyvyyttä.
Tee näin: ota kämmenelle sopiva määrä meikkivoidetta ja lisää joukkoon pari tippaa Arganöljyä. Sekoita huolellisesti ja levitä kasvoille normaalisti.

 
Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista

Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?
Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?

heinäkuu 30, 2020 4 kommenttia

Jatka lukemista