Kuiva Iho – mistä se johtuu ja 7 helppoa hoitovinkkiä

kesäkuu 21, 2017

Kuiva Iho – mistä se johtuu ja 7 helppoa hoitovinkkiä

Kuiva Iho – mistä se johtuu ja 7 helppoa hoitovinkkiä

Iho on kuiva, kun sen talin tuotanto on heikentynyt tai luonnostaan alhainen. Ihosolujen kyky säilyttää kosteutta riittävästi on kuivaihoisilla heikko. Tyypillisesti kuiva iho kiristelee vesipesun jälkeen ja on usein myös herkkä ja aiheuttaa kutinaa.

Todella kuiva iho saattaa aiheuttaa oireita ympäri vuoden. Se voi rohtua tai jopa halkeilla, jolloin bakteerit voivat päästä ihoon ja aiheuttaa tulehduksia. Iho voi olla päässyt huonoonkin kuntoon, mutta onneksi kuivan ihon pystyy saamaan kuntoon hyvällä hoidolla.

Mistä kuivuus johtuu?

Perimän lisäksi ihon kuivuminen voi johtua elintoivasta. Liika vesipesu, voimakkaat, usein alkoholipitoiset puhdistusaineet, suojaamaton oleskelu auringossa, hankaavat kuorinta-aineet, suuret lämpötilanvaihtelut sekä kuiva sisäilma.

7  helppoa vinkkiä kuivan ihon hoitoon ja kosteutukseen

1. Aamupesu kasvovedellä ja lyhyt suihku

Aamuisin kasvot voi pyyhkiä vesipesun sijaan aina alkoholittomalla kasvovedellä tai kukkaisvedellä. Kylpeminen ja suihku saisivat kestää kuivaihoisilla vain pari minuuttia kerrallaan. Vesi poistaa lian iholta, mutta myös erittäin tärkeän ihoa suojaavan vaipan. Hyvä iho voi palautua takaisin normaalitilassa vasta usean tunnin kuluttua.

2. Haalea suihku ja kosteutta sisäilmaan

Niin ihana kuin lämmin suihku onkin, kuivaihoisten kannattaa laskea veden lämpötilaa, koska kuuma vesi haihduttaa kosteutta, mikä aiheuttaa kutinaa. Ja erityisesti talviaikaan tulee muistaa sisäilman riittävä kosteus. Ota siis ilmankostutin käyttöön ja jos sellaista ei ole, kuivata pyykkiä makuu- tai asuinhuoneissa.

3. Miedot puhdistusaineet: iho kiittää öljypuhdistuksesta

Kuivaihoisten tulisi valita herkkäihoisille tarkoitettuja mietoja puhdistusaineita. Alkoholia sisältävät tai hankausta vaativat tuotteet kannattaa lahjoittaa pois, koska puhdistuksen lisäksi, ne voivat myös kuivattaa ihoa. Puhdistusaineen määräkin voi vaikuttaa ihon kosteustasapainoon: vähemmän on enemmän. Kuivaihoisille auttaa parhaiten ihon oman suojakalvon säilyttävät öljymäiset puhdistusaineet. OCM eli öljypuhdistusmetodi on niinikään eliksiiriä kuivan ihon hoitoon.

4. Kuivaus taputtelemalla

Kaikkien (ei ainoastaan kuivaihoisten) kannattaa kuivata pesun jälkeen kasvojen iho taputtelemalla, ei pyyhkimällä. Sama ohje auttaa kuivalle vartalolle. Ei hankausta!

5. Kosteutus nihkeään ihoon

Kaikki kosteuttavat tuotteet imeytyvät tehokkaammin hiukan nihkeäksi jätettyyn ihoon. Kosteutus lisätään välittömästi suihkun jälkeen, sillä kostea iho on vastaanottavaisempi. Näin osa kosteudesta myös jää ihoon, kun se sinetöidään öljyn tai voiteen avulla.

6. Kuivaan ihoon kosteuttava kasvovesi -välttämätön yhdistelmä

Kasvojen hoidossa ei kenenkään (varsinkaan kuivaihoisten!) pitäisi unohtaa Ruusuveden tai muun kosteuttavan kasvoveden käyttöä. Hiukan yksinkertaistaen Ruusuvesi on yhtä kuin kosteus. Veden haihtuminen estetään lisäämällä heti päälle öljyä tai voidetta. Ruusuveden tai miedon alkoholittoman kasvoveden avulla voi hellävaraisesti poistaa loput meikinjäämät tai muut epäpuhtaudet ennen ihonhoitotuotteiden käyttöä. Kasvovesi myös voi auttaa palauttamaan ihon pH:n normaaliksi vesipesun jälkeen, jolloin iho rakentaa oman suojavaipan takaisin nopeammin. Tässäkin, voide tai muu kasvonhoitotuote lisätään suoraan kasvovedellä kostutettuun ihoon.

7. Säännöllinen kuorinta

Ihonhoitoaineet imeytyvät paremmin, kun iho on puhdas ja kuorittu. Siksi kuivaa ihoa kannattaa hoitaa kuorinnalla säännöllisesti, mutta ei liian vahvoilla aineilla.

Tuotevinkkejä:

Luonnollinen, puhdas 100% Arganöljy sitoo tehokkaasti vettä ja kosteutta iholla. Se koostuu yli 80%:sti iholle välttämättömistä rasvahapoista ilman ärsyttäviä lisäaineita.  Arganöljy myös hoitaa ja ravitsee ihoa, sillä se sisältää runsaasti mm A- ja E-vitamiineja sekä ihoa suojaavia antioksidantteja. Kuivaihoisille suositellaan arganöljyn käyttöä seerumin tavoin, oman kosteusvoiteen alla tai päällä.
Okabo Organicsin on laadukkaat Arganöljyt alkaen 24,90 täältä.

Todella kuivaihoisille, ihon harmaudesta kärsiville ja ikääntyvälle iholle, sopii hyvin Okabon kiinteyttävä LIFT+GLOW öljyseerumi Se on usean, ihoa tehokkaasti kosteuttavan ja ravitsevan luonnonöljyn yhdistelmä, joka paitsi sitoo ihoon kosteutta, elvyttää, suojaa ja kirkastaa. Seerumi tasoittaa ihon pintaa ja vaalentaa tehokkaasti ikäläiskiä ja tummentumia. Seerumi on tehokas ja hyvä hoito iholle. Öljyt sisältävät runsaasti ravinteita, jotka kirkastavat ihon sävyä ja lisäävät elastisuutta ja kimmoisuutta ihossa sekä ehkäisevät kuivumista.

Arganöljypohjaisella hoitotuoteTRIO:lla saat tärkeimmät ihonhoidon välineet yhdessä paketissa. Paketti sisältää hoitavan 100% Arganöljyn, joka sitoo kosteutta, suojaa ja pehmentää ihoa. LIFT+GLOW -öljyseerumi edellisten lisäksi myös tasoittaa ihon pintaa ja vaalentaa tehokkaasti ikäläiskiä ja tummentumia. Pure Argan 24H Miracle Moisturizer kosteuttaa tehokkaasti ja tekee ihosta elastisemman. Seerumi tai Arganöljy alle ja voide päälle.

HoitotuoteTRIO: 100% Arganöljy, LIFT+GLOW seerumi ja Kiinteyttävä 24h Kosteusvoide - 79.90

 

Kuivaihoisille suositellaan ihon puhdistukseen öljymäisiä puhdistustuotteita, etenkin sellaisia, jotka säilyttävät ihon kimmoisan suojakalvon puhdistuksen ajan. Okabon ravitseva arganöljypuhdistus sisältää ihoa hoitavia ja ravitsevia luonnonöljyjä. Se liuottaa hellävaraisesti ja vaahtoamatta meikin ja epäpuhtaudet. Ravitsevat öljyt antavat apua ihon talintuotantoon, joten tuote sopii kuivaihoisille. Ravitseva arganöljypuhdistus poistaa myös silmämeikin.

Raikkaan ruusun tuoksuinen ja kosteuttava LuomuRuusuvesi on ihanteellinen mieto ja alkoholiton kasvovesi. Se on pakattu kätevään suihkepulloon, josta vettä on helppo suihkutella kasvoille. Sopii kuivaihoisille kasvojen aamupesuun. Okabon LuomuRuusuvesi toimii myös meikinkiinnityssuihkeena ja päivän mittaan sillä voi kohentaa meikkiä ja raikastaa kasvoja.

 

Muita tuotesuosituksia:

 

LIFT+GLOW Öljyseerumi ja Kiinteyttävä 24H Kasvovoide DUO

 

 

 

 

 

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista