Hiustenhoito kotioloissa - 4 hellää hoitoa kutreille

toukokuu 01, 2020

Hiustenhoito kotioloissa - 4 hellää hoitoa kutreille

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Koska kampaajalle ja parturille pääsyä on rajoitettu ja lähikontaktit muutenkin riskialttiita, nousee hiustenhoito kotioloissa ja hiusten kulumisen tehokas ehkäisy entistä tärkeämmäksi. Siksi keskitymme tässä kirjoituksessa hiustenhoidon nikseihin ja siihen, miten mahtava tehoaine arganöljy hiuksille onkaan. Näillä vinkeillä ennaltaehkäiset hiusten vaurioitumista ja saat kiiltävät ja terveet hiukset!

 

1. Älä pese hiuksia liian usein


Hiusten rasvoittuminen on yksilöllistä. Oma ihotyyppi  lienee useimmille selvä, mutta monikaan ei tunne omaa hiustyyppiään. Hiustyyppijaottelusta voit lukea lisää esim. täältä. Hiusten pesussa omaa arviointikykyä kannattaa käyttää mieluummin kuin kalenteria. Liiallinen pesu saattaa haitata hiusten ja erityisesti hiuspohjan kosteus- ja rasvatasapainoa.
Vinkki numero yksi onkin; älä pese hiuksia liikaa. Liiallinen pesu – erityisesti voimakkain synteettisin kemikaalein varustellulla shampoolla ­– voi useinkin olla ennemmin haitallista kuin hyödyllistä. Varsinkin maailmantilanteessa, jossa ihmisiä ei välttämättä joudu näkemään tavalliseen tapaan, ei todennäköisesti ole edes tarvetta pestä hiuksia yhtä usein kuin aiemmin.
Nyrkkisääntönä: pese hiukset vasta kun ne tuntuvat likaisilta.

2. Arganöljy kosteuden sitojana – hiusten latvoihin uutta eloa!


Mikäli et itse tartu saksiin eikä sinulla ole taitavia apukäsiä tarjolla kotona, tulisi hiusten latvojen kuivumista ennaltaehkäistä. Arganöljy on tehokas hiusten kunnossapitäjä: se sulkee suomuja, ehkäisee kaksihaaraisten syntyä ja lisää tervettä hehkua ja elinvoimaa hiuksille. Kun lisäät arganöljyä pyyhekuiviin hiuksiin, saat myös öljyn kosteutta sitovat hyödyt hiuksillesi.
Tee näin: Suihkun jälkeen lisää pari kolme pumppauksellista arganöljyä kädelle, lämmitä öljy kevyesti hieromalla kämmenten välissä ja puristele se pyyhekuivien hiusten latvoihin. Arganöljy on äärimmäisen tehokas nimenomaan sitomaan kosteutta hiusten latvoihin. Arganöljy myös ravitsee hiuksia runsaan vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Öljy ravitsevine ominaisuuksineen myös imeytyy parhaiten hieman kosteisiin hiuksiin.

 

3. Hiusten ja hiuspohjan kosteutus


Jos hiukset tuntuvat erityisen haurailta ja kuivilta tai päänahassasi on muutenkin sellainen kutina, ettei kosteustasapaino ole kunnossa, kannattaa ehdottomasti kokeilla parin tunnin – tai jopa yön yli kestävää – syväkosteuttavaa ”arganöljyhiusmaskia”.

Tee näin: ota 3–5 pumppauksen verran arganöljyä kämmenelle ja lämmitä tässäkin öljy hieromalla kämmeniä yhteen hetkisen.
Levitä öljyä hiuksiin käsin ja viimeistele harjaamalla kevyesti. Jos hiuksesi ovat pitkät, kannattaa ne laittaa mahdollisimman kevyelle, mutta jämäkälle nutturalle.
Jätä öljy hiuksiin ja/tai hiuspohjaan pariksi tunniksi tai anna vaikuttaa yön yli ennen seuraavaa pesua.

Pese vaahdottamalla tarvittaessa kahteen kertaan. Et tarvitse hoitoainetta tämän käsittelyn jälkeen. Toista tarvittaessa öljyhoito seuraavan pesun yhteydessä.

 

4. Ruusuvesi: kasvovedestä hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi


Nyt kaikki kuivista latvoista kärsivät huomio! Tiesitkö, että ruusuvesi toimii myös mitä ihanimpana luonnonmukaisena hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Mikäli hiukset tuntuvat kuivilta ja takkuuntuvat helposti, kannattaa ruusuvettä käyttää reippaasti. Suihkuta pyyhekuivien hiusten ongelmakohtiin reippaasti ruusuvettä ja harjaa mahdollisimman kevyesti. Ruusuvettä ei tarvitse pestä pois.

Ruusuvesi antaa ihanan viimeistelyn ja estää tehokkaasti myös hiusten sähköistymistä. Kosteuttajana ja sisältämiensä ravintoaineiden ansiosta ruusuvesi on erinomainen aines taistossa kuivia ja katkeilevia hiuksia vastaan. Täältä löydät vielä lisätietoa ruusuveden hyödyistä.

Näillä nikseillä hiustenhoito kotioloissa sujuu, eikä saksia tarvita – ainakaan ennen kuin taas palataan ihmisten ilmoille!

Tuotesuosituksia:

 

Raikas Ruusuvesi ja 100% puhdas Arganöljy DUO 39 €

 

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e


Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

lokakuu 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Jatka lukemista

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

syyskuu 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Jatka lukemista

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista