Arganöljyn tie Saharasta Pohjolan naisten iholle

syyskuu 30, 2017

Arganöljyn tie Saharasta Pohjolan naisten iholle

Arganöljyn tie Saharasta Pohjolan naisten iholle

Puhdasta 100 % Arganöljyä pidetään yhtenä maailman arvokkaimmista öljyistä. Syy arvostukseen on sen koostumuksessa. Arganöljy sisältää runsaasti ihoa ja hiuksia helliviä ravintoaineita ja on ihon kosteuttajana vailla vertaa. Sitä käytetään myös paljon erilaisten iho-oireiden hoidossa.
Myös öljyn saatavuus on niukkaa. Arganpuut kasvavat ainoastaan pienellä alueella Saharan Atlas-vuoren kupeilla Marokon valtion alueella. Tässä blogissa kerron, miten kulkee Arganöljyn tie Saharasta Pohjolan naisten iholle.

Vanhan kansan perimätietoa

Arganöljy ei ole mitenkään uusi keksintö. Sitä ovat Berberikansan naiset kylmäpuristaneet jo vuosisatojen ajan. Puristustekniikka on kulkenut perimätietona äidiltä tyttärelle lähes muuttumattomana näihin päiviin saakka.
Tällä hetkellä osa kaupoissa myytävistä Arganöljystä valmistetaan teollisesti koneilla. Koneellisesta valmistuksesta kiistellään. On sanottu, että kone-Arganöljy sisältäisi enemmän peroksidia ja öljyn vapaa rasvahappopitoisuus poikkeaisi perinteisesti valmistetusta. Sanotaan myös, että kovin edullisen Arganöljyn kohdalla kannattaa olla tarkkana. Niin tai näin, me Okabolla tuemme mielellämme naisten asiaa ja ostamme Arganöljymme suoraan naisten reilun kaupan osuuskunnalta, jossa arganhedelmän kivet rikotaan huolella käsin.

Arganpuumetsät ehkäisevät aavikoitumista

Arganpuita hakattiin aivan viime aikoihin saakka surutta polttopuiksi. Vasta kun Arganöljyä koskevat tutkimustulokset julkaistiin 1990-luvulla, kiinnostuivat kansainväliset kosmetiikkayritykset tästä Marokon kullaksikin kutsutusta ihmekosteuttajasta. Samoin huippuchefit ympäri maailman halusivat ravintolaansa tätä taivaallista herkkua. Ja luonnollisesti myös Marokon valtio tunnisti luonnonvaransa arvon. Tänä päivänä Arganpuumetsät ovat UNESCON suojelukohde, eikä niitä enää hakata. Naisten osuuskunnat istuttavat strukturoidusti uusia taimia sadonkorjuun yhteydessä. Arganpuumetsät myös ehkäisevät aavikoitumista sitomalla maaperää.

Hedelmästä öljyksi

Arganpuu kasvaa ankarissa oloissa ja selviytyy syvälle porautuvan juuristonsa avulla. Puu voi kasvaa 10-metriseksi ja elää jopa satoja vuosia. Vasta n 50 -vuotiaana Arganpuu alkaa tuottaa satoa. Arganpuun hedelmä muistuttaa hiukan oliivia, mutta on kirkkaamman vihreä ja hieman suurempi. Sato korjataan heinä-elokuussa. Naiset keräävät hedelmät osuuskunnalle, jossa kunkin tuoma osuus kirjataan.
Hedelmät aurinkokuivataan, jonka jälkeen niistä poistetaan hedelmäliha. Se on vuohien ja muun karjan suurta herkkua.

Hedelmän kivet murskaksi yksitellen

Hedelmän sisällä on kivikova pähkinä, joita osuuskuntien naiset rikkovat käsin. Tämä on valmistusprosessin työläin vaihe. Yhden litran tuottamiseen berberinainen kerää ensin 30-40 kg hedelmää ja murskaa 3 kg hedelmänkiviä. Kivien sisältä löytyy kustakin 1-2 vaaleaa siementä, jotka ruokaöljyä valmistettaessa ensin paahdetaan. Kosmetiikkaöljyn siemenet taas jauhetaan tuoreena tahnaksi.
Tästä tahnasta, lämpötilaa nostamatta, kylmäpuristetaan rauhassa, useiden tuntien ajan tätä kullankeltaista, kirkasta eliksiiriä.

Okabon Arganöljy suoraan naisten osuuskunnalta

Tämän kosteutta sitovan, hoitavan eliksiirin me haluamme tuoda ulottuvillesi. Olemme tarkkoja laadusta, siksi valitsimme osuuskunnan, jonka yksi perustajista on arganöljyyn erikoistunut kemian professori Zoubida Charrouf. Hän työskenteli aluksi itse vuosia osuuskunnissa ja ohjasi tuotannon järjestämistä suurempaan mittakaavaan. Meille arganöljy tulee säiliöissä ja pullotetaan täällä kotimaassa.
Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. Se ei tuki huokosia, mutta ravitsee ja tehostaa ihon aineenvaihduntaa.

OKABO ORGANICSin puhdas 100% Arganöljy, 50 ml 24,90 Klikkaa tästä.
Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista

Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?
Mikä hehku! Miksi ihonpuhdistus on niin tärkeää?

heinäkuu 30, 2020 4 kommenttia

Jatka lukemista