Arganöljy hiustenhoidossa: Tippa Okabon Argania päivässä pitää hiukset kunnossa

elokuu 28, 2018

Arganöljy hiustenhoidossa: Tippa Okabon Argania päivässä pitää hiukset kunnossa

Arganöljy hiustenhoidossa: Tippa Okabon Argania päivässä pitää hiukset kunnossa

Villeimmätkin hiukset on kesytettävissä, kun niitä kohtelee hyvin ja ne pitää terveinä ja ravittuina. Tippa Argania päivässä pitää hiukset kunnossa ja sakset loitolla pidempään. Alle olen listannut muutaman vinkin aiheestamme Arganöljy hiustenhoidossa.

Hiukset kuluvat väistämättä

Hiukset kuluvat erityisesti latvoista. Hiusten kulumista ja rikkoutumista voi kuitenkin hidastaa paljonkin kun niistä huolehtii oikein.
Hiusten sitomiseen käytettävä hiuslenkki voi aiheuttaa melkoisesti haittaa hiuksille, jos sitä pitää aina samassa kohdassa. Se aiheuttaa jatkuvaa hankausta, mikä rikkoo ja ohentaa hiuksia kiinnityskohdasta.
Hiusten sitomiseen kannattaa myös käyttää oikeanlaista hiuslenkkiä. IS:n haastattelussa parturi-kampaaja Jonna Kivinen kehottaa välttämään perinteistä ’kumilenkkiponnaria’. Parempi vaihtoehto on vanhaa  puhelinjohtoa muistuttava päällystetty hiuslenkki.

Proteiinia lautaselle!

Hiukset ovat käytännössä proteiinia. Jos ruokavaliosi sisältää liian vähän proteiinia, se näkyy erityisesti hiuksissa. Keho säätelee proteiinit ensisijaisesti elintärkeisiin toimintoihin, kuten sydämen ja aivojen toimintaan. Hiusten vahvuus ja kiilto tulevat proteiinin jakelujonossa peremmällä.

Arganöljy hiustenhoidossa

Rikkoutuneet ja halkeilevat hiukset? Ei hätää; Arganöljysi on mekaanikko. Arganöljy hoitaa ja kosteuttaa hiuksia sekä sulkee hiussuomuja. Se ehkäisee myös tehokkaasti kaksihaaraisten syntymistä ja antaa hiuksille kauniin ja terveen hohteen. Ei ihmekään, että juuri tämä öljy on yleistynyt rivakasti erilaisten shampoiden ja hoitoaineiden tähtiraaka-aineena.

Arganöljy sisältää runsaasti hiuksia ja hiuspohjaa helliviä ainesosia

Arganöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja sekä E, A ja F -vitamiineja. Sitä voi hyvällä syyllä nimittää luonnon omaksi superfoodiksi hiuspohjalle ja hiuksille. Se antaa hiuksille ravintoa ja silkinhohdetta.  Oikein käytettynä Arganöljy ei  rasvoita hiuksia tai hiuspohjaa.

Erittäin kuivat ja elottomat hiukset

Erittäin kuivat ja elottomat hiukset tarvitsevat tehohoitoa. Arganöljy sopii kaikille hiustyypeille. Se ravitsee, kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä helpottaa hiuksien kampaamista.
Tee näin: Lisää reilusti öljyä kuiviin hiuksiin, hiero sitä reippaasti päänahkaan ja hiusten pituuksiin. Kun öljy on tasaisesti levitetty läpikotaisin, pistä päähäsi suihkumyssy (muovipussikin käy) ja kiedo pyyhe pääsi ympärille, jotta saat lämpövaikutuksen myös. Anna vaikuttaa vähintään 30 min (saunan lämpö tehostaa vaikutusta myös) ja pese hiukset. Tarvittaessa vaahdota kahteen kertaan. Et tarvitse enää hoitoainetta.

Tee oma Arganöljy-mix tai käytä sellaisenaan

Koska kauppojen hoitoaineet ja shampoot (hinnasta riippumatta) sisältävät melko mielivaltaisen määrän Arganöljyä, voit valmistaa oman Arganöljysekoituksen kylpyhuoneessasi:

Lisää Arganöljyä esimerkiksi normaalin hoitoaineesi sekaan (tai korvaa hoitoaine kokonaan 1-2  pumppauksellisella Arganöljyä). Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele.
Tai lisää yksi pumppaus öljyä pyyhekuiviin hiuksiin. Hiero kämmeniä yhteen lämmittääksesi öljyn ja vedä sormet läpi pyyhekuivien hiuslatvojen. Näin saat myös lämpösuojan föönauksen ajaksi.

Hyvästit hilseelle

Arganöljy hiustenhoidossa hoitaa myös hilsettä. Kuivasta päänahasta johtuva hilse paranee yleensä muutamaan kertaan toistetulla Arganöljyhoidolla.
Tee näin: Levitä riittävä määrä (4-6 pumppausta) 100% puhdasta Arganöljyä päänahkaan hierovin liikkein. Lämpö edistää öljyn imeytymistä ja hoidon tehoa. Saadaksesi lämpövaikutuksen pistä suihkumyssy tai muovinen hedelmäpussi päähäsi ja kiedo vielä pyyheliina pään ympärille. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, mieluiten useamman tunnin. Pese ja viimeistele normaalisti.

Lisää vinkkejä Arganöljyn hyötykäyttöön löydät täältä!

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti