Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

kesäkuu 09, 2016

Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

Arganöljy – apu iho-ongelmiin?

Ihoa kutittaa ja raapiminen saa aikaan ikävää jälkeä, jopa verenvuotoa. Ihoärsytystä ja kirvelyä kasvoilla ja muualla kehossa. Hiukset roikkuvat elottoman näköisinä. Joillekin tämä kuiva, atooppinen kausi tulee vain kylmään vuodenaikaan. Mutta on heitäkin, joille atooppinen, ärtyisä iho on arkipäivää vuoden ympäri. Arganöljy saattaa silloin tuoda avun iho-ongelmiin.

Ravinteikas kuivaöljy

Arganöljy on koostumukseltaan hyvin kevyt öljy, joka imeytyy hetkessä ihoon. Keveytensä ansiosta Arganöljyä kutsutaankin kuivaöljyksi. Silti se on täynnä ravinteita ja hoitavia ainesosia, joita iho pystyy käyttämään hyväkseen. Se sisältää mm erittäin runsaasti iholle välttämättömiä rasvahappoja ja ihovitamiineja A ja E.

Nopea vaikutus

Ei ole lainkaan tavatonta, että kuivan ihon oireet poistuvat jo muutamassa päivässä Arganöljyn käytön aloittamisesta. Toisilla Argankuuria pitää jatkaa pidempään, pari-kolme viikkoa ennen kuin öljyn hyvää tekevät vaikutukset alkavat näkyä. Yhtä kaikki, jos kärsit atooppisesta ihosta, kannattaa ehdottomasti kokeilla Arganöljyä. Se on puhdas luonnontuote, jonka hyvää tekevät ainesosat iho ja hiukset pystyvät hyödyntämään sellaisenaan.

Arganöljy – apu iho-ongelmiin

Arganöljyä on perinteisesti käytetty erilaisten iho-oireiden hoitoon. Atooppisen ihon lisäksi se sopii hoitamaan:

  • rohtuneita huulia
  • liuskottuneita kynsiä ja rikkonaisia kynsinauhoja
  • taiveihottumia
  • aknearpia ja lievittämään tulehdusta akneihossa
  • muita ihottumia ja pikku haavaumia
  • kuivaa hiuspohjaa
  • kuivia hiuslatvoja…

Ikääntyneen ihon hoitoon

Arganöljy sisältää rasvahappojen ja A-ja E-vitamiinien lisäksi fytosteroleita, triterpeenejä ja karotiinia, jotka mm edesauttavat uusien ihosolujen syntyä ja jäntevöittävät ihon pintarakennetta. Näin ollen Arganöljy sopii mainiosti myös ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja anti-anging tuotteeksi. Sitä voi käyttää joko seerumin tavoin kosteusvoiteen alla tai sellaisenaan. Säännöllisellä Arganöljyn käytöllä ihosta tulee hyvinvoiva, kaunis ja heleä.

Eloa myös hiuksiin

Arganöljy on hyvin suosittu ainesosa monissa hiustenhoitotuotteissa. Tiesitkö, että tätä kuivaöljyä voi ihon lisäksi käyttää myös hiustenhoidossa sellaisenaan?
Arganöljyä käytetään joko poishuuhdeltavana hoitoaineena tai siitä voi tehdä perinteisemmän öljyhoidon tai -naamion hiuksille. Se kosteuttaa tehokkaasti hiusta, sulkee hiussuomuja ja ehkäisee kaksihaaraisten syntyä. Arganöljyllä hoidetut hiukset saavat kauniin silkinhohteen, luonnollisesti, ilman synteettisiä lisäaineita.

Oletko sinä jo kokeillut Arganöljyä iho- tai hiusongelmiin? Millaisin tuloksin?
Jätä kommentti


Muut Artikkelit

Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista
Ihonhoito syksyllä - 4 kohdan muistilista

lokakuu 29, 2020

Ihonhoito syksyllä antsaitsee hetken tarkastelua, sillä syksyisin ihon tarpeet ovat toiset kuin kesällä. Jos mielit säilyttää ihon hyvässä kunnossa yli kylmän kauden, on aika tarkistaa alta muutama seikka ja tehdä ihonhoidon päivitys syksyyn.

Jatka lukemista

Hellä öljypuhdistus kasvoille -hyödyt joka ihotyypille
Hellä öljypuhdistus kasvoille – hyödyt joka ihotyypille

syyskuu 30, 2020

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ihonpuhdistus öljyillä on oikeastaan tehokkaimpia puhdistusmenetelmiä olemalla samanaikaisesti hellävarainen sekä hoitava tapa puhdistaa kasvojen ja dekolteen iho? Oletko öljypuhdistuksesta kiinnostunut, mutta kaipaat ihotyyppikohtaisia vinkkejä sen sujuvaan toteuttamiseen? Blogisarjamme viimeisessä osassa sukellamme öljypuhdistuksen saloihin.

Jatka lukemista

Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin
Näin syöt ihosi kuntoon - ravintosuositukset ihotyypeittäin

elokuu 31, 2020 4 kommenttia

Blogisarjamme toinen osa on täällä! Tänään meitä puhuttaa ihonalainen maailma. Sanontaa mukaillen, ihosi on mitä syöt. Ravintotottumuksillamme voimme vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etsimme tähän kirjoitukseen vinkkejä siitä, mitä ja miten syöt ihosi kuntoon ja ravintosuositukset ihotyypeittäin. 

Jatka lukemista