5 vinkkiä kuivan ihon hoitoon – edullisesti ja tuloksellisesti

heinäkuu 14, 2016

5 vinkkiä kuivan ihon hoitoon – edullisesti ja tuloksellisesti

5 vinkkiä kuivan ihon hoitoon – edullisesti ja tuloksellisesti

Usein sanotaan, että kuivaihoiset kärsivät lähinnä kylmään vuodenaikaan. Mutta jos iho on oikein kuiva, se kiristelee säistä riippumatta vuoden ympäri. Kun ihoa kiristää, useimmat meistä säntäävät kauppaan hankkimaan mahdollisimman tuhtia – ja usein vielä järjettömän kallista kasvovoidetta.
Apu löytyy kuitenkin usein ihan toisaalta. Tässä viisi vinkkiä kuivan ihon hoitoon – edullisesti ja tuloksellisesti.

1. Puhdista öljyllä

Kuivaihoiset usein keskittyvät löytämään tehokkaimman voiteen. Sen sijaan helpotus kiristelyyn saattaa löytyä  ihonpuhdistustuotteista. Sanotaan, että kuivaihoisten ei kannata puhdistaa ihoa millään, mikä vaahtoaa. Paras aine kuivaihoisen ihonpuhdistukseen on luonnonöljy. Moni ei ehkä tule ajatelleksi, mutta juuri öljy puhdistaa parhaiten iholta rasvan – sekä tietysti meikin ja muut epäpuhtaudet.

2. Vältä synteettistä, suosi luonnollista

Tutki ihonhoitotuotteidesi INCI- listaa. Kiinnitä erityisesti huomiota käyttämiesi kasvovoiteiden, seerumeiden ja meikkivoiteiden koostumuksiin. Jos tuotteiden ainesosaluettelossa komeilee mineraaliöjyjä, silikoneja, synteettisiä kemikaaleja ja säilöntäaineita, ne saattavat tukkia ihohuokosia ja estää ihon normaalia aineenvaihduntaa ja uudistumista. Paras ja luonnollisin kosteuttaja kuivan ihon hoidossa on puhdas luonnonöljy, kuten 100% Puhdas Arganöljy. Se imeytyy nopeasti, kosteuttaa ja ravitsee kuivaa ihoa. Seerumin tavoin käytettynä se edesauttaa kosteusvoiteiden imeytymistä.

3. Kuori ja kosteuta

Jotta kuiva iho näyttää heleältä ja hyvinvoivalta, sitä pitää kuoria säännöllisesti. Se käy päinsä esim juuri Arganöljyllä tai muulla luonnonöljyllä, johon sekoitat hienoa sokeria tai suolaa. Hellästi ihon pintaa hieroen saat poistettua kuolleet ihosolut kasvoilta ja muualtakin kehosta. Pesun jälkeen aloita ihon kosteutus mieluiten ihoöljyllä, sillä se imeytyy nopeammin ja kosteuttaa ihoa syvemmältä kuin monet voiteet. 100% Puhdas Arganöljy sisältää erittäin runsaasti ihovitamiineja A ja E, jotka hoitavat, suojaavat ja pehmentävät ihoa. Bonuksena ihoöljyistä jää iholle vielä kaunis hehku. Öljyn päälle voit lisätä kosteus- ja hoitovoiteet.

4. Syö avokadoa

Pehmeiden, välttämättömien rasvahappojen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa kuivan ihon hoidossa. Usein halutaan instant tuloksia ja ravintomuutosten ajatellaan kestävän liian kauan. Kuitenkin pehmeiden rasvojen, joita mm avokado on pullollaan, lisääminen ruokavalioon parantaa ihon kuntoa jo parissa viikossa. Lisää päivittäiseen ruokaympyrääsi puolikas avokado ja kiinnitä muutenkin huomiota pehmeiden rasvojen saantiin. Voit korvata esim levitteen terveellisemmällä vaihtoehdolla: voitelemalla leivät avokadolla.

5. Juo vettä

Kaikkien, mutta erityisesti kuivaihoisten kannattaa juoda päivittäin vähintään se 2 litraa. Vanha sanonta siitä, että vesi vanhin voitehista, tarkoittaa juuri tätä. Vettä sisäisesti käytettynä, riittävästi ja joka päivä. Jos syöt usein kuivaa, grillattua, paistettua tai kuivattua ruokaa on on riittävä veden juonti entistäkin tärkeämpää. Kuivan ihon hoidossa pätevät samat ravintosuositukset, kuin yleensä terveellisessä ravinnossa: Valitse siis mieluummin lautasellesi vihanneksia (sisältävät usein paljon vettä!), keitettyä tai höyrystettyä kalaa, keittoja jne.

Tuotesuosituksia:

 

Arganöljypuhdistus, 150 ml & Kosteuttava Ruusuvesi,100ml 39,00€

LIFT + GLOW Öljyseerumi, 30 ml & Kiinteyttävä 24H Kosteusvoide, 50 ml 59,90€
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista

Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!
Kesä. Läheiset. Aurinko. Vesi. Iho. Hiukset - ja Okabon Arganöljy!

kesäkuu 28, 2021

Kesä! Aurinkoa ja lämpöä - pelkkää olemisen keveyttä. Nautitaan ulkoilmassa nyt. Pienellä varautumisella etukäteen iho ja hiukset nauttivat auringosta ja merivedestä yhtälailla. Arganöljy on loistava after sun -käytössä, se rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta.  Ja arganöljypinnoite auttaa suojaamaan hiuksiasi uidessa.

Jatka lukemista