4 x ihokarvojen poisto – näin saat sääresi säihkymään!

kesäkuu 29, 2018

4 x ihokarvojen poisto – näin saat sääresi säihkymään!

4 x ihokarvojen poisto – näin saat sääresi säihkymään!

Kirjoittanut Wilhelmiina Viinikka

Ihokarvojen poisto tai poistamatta jättäminen on jokaisen oma asia. Huolimatta siitä, annatko karvojen olla vai et, on ihosta niiden alla pidettävä huolta. Mikäli päädyt karvojen poistoon, valitse menetelmä, joka sopii juuri sinulle. On sheivaamista, sokerointia, epilaattori tai vahaliuskat, joista jokaisessa on puolensa. Olen alle listannut hyötyineen, haittoineen ja hoitovinkkeineen eri menetelmiä. Näillä kaunis lopputulos on taattu.

 Valmistelu ja viimeistely ihonkuorinnalla

Käytät sitten mitä tahansa menetelmää, olisi koko prosessi hyvä aloittaa ihonkuorinnalla ja tehokkaalla kosteutuksella. Vartalon kuorinta ehkäisee muun muassa karvojen sisäänpäin kasvamista ja pitää sääriesi ihon kauniina pidempään. Menetelmät joissa karvat poistetaan juurineen (esim. vahaliuskat, sokerointi, pinsetit ja epilaattori) kannattaa alustaa kuorimalla iho jo päivää tai kahta aiemmin.

1. Höyläys eli sheivaaminen

Jos tarvitset nopean ja simppelin ratkaisun, on höylääminen oikea vaihtoehto sinulle. Sheivaamalla ihokarvat alkavat tosin kasvaa takaisin jo muutamassa päivässä. Sheivaus lienee nopeutensa vuoksi se suosituin ihokarvojen poistomenetelmä, minkä takia on tärkeää, ettet tee yleisimpiä sheivausvirheitä:

Vältä ’kuivasheivaamista’, käytä Arganöljyä

Vältä viimeiseen asti ’kuivasheivaamista’, eli ihokarvojen höyläämistä ilman minkäänlaisia sheivaustuotteita. Tämä on varma tapa saada aikaan haavaumia, rikkoa ja satuttaa ihoa. Itse lisään hoidettavalle ihoalueelle Arganöljyä myös ennen  höyläämistä, sillä öljyn avulla höylä liukuu iholla sulavammin. Vitamiinipitoisena hoitoöljynä se nopeuttaa pienten haavaumien parantumista. Se myös tasoittaa laikkuja ja läiskiä sekä suojaa ihoa.

Vaihda terä kuukausittain

Ennen kuin sheivaat, on hyvä varmistaa myös, että höylä on tarpeeksi terävässä kunnossa. Mikäli sheivaat usein olisi höylä vaihdettava n. kuukauden välein. Jos terä on kunnossa ja sinulle tulee silti punaisia jälkiä sääreen, kokeile sheivaamista myötäkarvaan.

2. Epilaattori vai pinsetit?

Vaikka näillä molemmilla on surullisenkuuluisa maine kivunaiheuttajina, saattaa pieni kipu kuitenkin ylittää niiden antamat hyödyt. Epilaattori ja pinsetit poistavat karvat tehokkaasti juuresta lähtien minkä takia ne mahdollistavat silkkisääret pidempään kuin höylääminen. Pinsetit voivat olla tehokkaat esimerkiksi bikinirajan viimeistelyyn. Säärikarvojen poistoon pelkät pinsetit voivat kuitenkin käydä työlääksi. Epilaattori puolestaan muodostuu monesta pienestä pinsetistä, jotka nyppivät säärikarvat tyvestä asti. Poistokertojen väli on noin kolme viikkoa, mikä on höylään verrattuna harvoin.

3. Vahaliuskat vai sokerointi?

Kotona suoritettava ihokarvojen poisto vahaamalla tai sokeroimalla on tärkeä tehdä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.  Molemmat keinot nipistävät hieman, mutta vähemmän kuin epilaattori. Vahaus on mielestäni hiukan työläämpi näistä. Siinä kun joutuu poistoliuskat pesemään käytön jälkeen. Muuten ei menetelmien helppoudessa eroja ole. Sokerointi saattaa olla parempi vaihtoehto, mikäli ihosi on herkkä. Sokeri on luonnontuote eikä juuri aiheuta allergisia reaktioita. Täältä löytyi tietoa täysin kotitekoisesta sokeroinnista . Molemmat karvanpoistotavat vaativat vähän harjaantumista, mutta jo muutaman kerran jälkeen karvanpoisto sujuu. Itse en huomannut myöskään sokeroinnin ja vahauksen tuloksissa eroja. Molemmat tavat poistivat karvan juurineen ja uusi poistokerta tuli ajankohtaiseksi parin-kolmen viikon kuluttua. Erityisesti kesäaikaan pihalla tai parvekkeella istuen niin vahaus kuin sokerointikin sujuivat luontevasti.

Ihokarvojen poisto ja jälkihoito

Epilaattorin, pinsettien, sokeroinnin ja vahaliuskojen jälkeen huolehdi ihon kunnollisesta kosteutuksesta ja jälkihoidosta. Arganöljy nopeuttaa ihon palautumista karvanpoiston jälkeen, rauhoittaa ihoärsytystä ja antaa iholle sen tarvitseman suojan.

4. Jätä ihon karvoitus niin kuin luontoäiti tarkoitti

Ihokarvoitus on täysin normaali osa ihmiskehoa. Karvoituksella on tarkoituksensa ihmiskehossa, joten erinomainen vaihtoehto on myös antaa niiden olla, etenkin jos ne ovat hennot ja vaaleat.

Tuotesuosituksia:

100% Puhdas Arganöljy kasvoille ja vartalolle, 100 ml  34,90e

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml  24,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

syyskuu 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Jatka lukemista

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista

Pidennä päivetyksen kestoa Okabon puhtaalla arganöljyllä
Päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla

heinäkuu 30, 2021

Miten päivetyksen saisi kestämään kauemmin? Listasimme 5 ultrahelppoa keinoa, joilla pidentää rusketuksen kestoa. Lyhyesti kuitenkin: päivetys, olipa se oikea tai purkista tullut, kestää pidempään kosteutetulla ja hyvinvoivalla iholla. Käytä siis silkkisiä, nopeasti imeytyviä öljyjä ja

Jatka lukemista