10 usein kysyttyä kysymystä Arganöljystä

maaliskuu 15, 2016

10 usein kysyttyä kysymystä Arganöljystä

10 usein kysyttyä kysymystä Arganöljystä

1. Mitä Arganöljy on?

Arganöljy on arganpuun hedelmän sisällä olevasta siemenestä puristettua erittäin kosteuttavaa öljyä. Arganöljy on iholle erityisen suotuisa, sillä se sisältää iholle välttämättömiä rasvahappoja ja runsaasti ihoa hoitavia E- ja A-vitamiineja.

2. Mihin sitä käytetään?

Arganöljyä käytetään kosteuttamaan ja hoitamaan ihoa. Kasvoille ja vartalolle. Sitä voi käyttää joko sellaisenaan tai normaalin kasvovoiteen alla. Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille ja se myös heleyttää ihon sävyä.

3. Voiko sitä käyttää hiuksissa?

Kyllä. Argaöljy on ns kuivaöljy se sopii sellaisenaan myös hiuksille. Se kosteuttaa hiusta- ja hiuspohjaa ja palauttaa hiuksille luonnollisen kiillon. Arganöljyä käytetään myös kuivan ja kutiavan päänahan sekä hilseen hoidossa.

4. Tukkiiko Arganöljy huokoset?

Arganöljyn erikoisuus on, että se kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei tuki huokosia. Sitä voi ja käytetäänkin paljon myös rasvoittuvan ja akneihon hoidossa. Arganöljy mm lievittää tulehdusta ja häivyttää aknearpia, eikä se jätä rasvaista kiiltoa iholle.

5. Soveltuuko Arganöljy atooppiselle iholle?

Arganöljyn ihoa hoitava koostumus on ihanteellinen myös erilaisista ihoärsytyksistä ja atooppisesta ihosta kärsiville. Myös psoriaatikoiden on raportoitu hyötyvän Arganöljyn käytöstä.

6. Entä jos on iholla on auringonpolttamia ja hyönteisten pistoja?

Arganöljy hoitaa ja lievittää kirvelyä ja poltetta auringonpolttamissa. Se myös hillitsee kutinaa ja rauhoittaa ihoa hyönteisten pistojen jäljiltä.

7. Käytetäänkö arganöljyä myös vartoloöljynä?

Kyllä käytetään. Arganöljy sopii käytettäväksi body lotionin tavoin eli levitetään puhtaalle iholle pyörivin, hierovin liikkein. Sitä käytetään myös ehkäisemään ja häivyttämään raskausarpia.
Okabon greipintuoksuinen Arganöljy ehkäisee lisäksi selluliitin muodostumista, sillä se sisältää eteeristä greippiöljyä.

8. Mistä Arganöljy tulee?

Arganpuut kasvavat ainoastaan pienellä alueella Saharan luoteiskulmassa. Tuo kasvualue osuu Marokon valtioon. Siellä berberinaiset ovat uuttaneet Arganöljyä jo vuosisatoja.

9. Aiheuttaako Arganöljy allergioita?

Luomulaatuinen Arganöljy on hyvin siedetty eikä, sen ole sanottu juurikaan aiheuttavan allergioita. Se on puhdas, ihmiselle sopiva luonnontuote. Jos epäilee, että tämä luonnonöljy aiheuttaa allergisen reaktion, kannattaa sitä ensin kokeilla levittämällä pari tippaa kyynärvarren sisäpuolelle.

10. Voiko Arganöljyä syödä?

Kyllä ja ei. Arganöljyä valmistetaan kahteen eri tarkoitukseen: ulkoiseen ihonhoitoon (tätä ei syödä) ja ruokaöljyksi. Näiden laatujen valmistusprosessit eroavat toisistaan siten, että ruokaöljyä valmistettaessa siemenet paahdetaan ennen uuttoa. Siitä se saa herkullisen pähkinäisen makunsa. Molemmissa öljylaaduissa kannattaa kuitenkin varmistaa, että kyseessä on luomulaatuinen 100% puhdas kylmäpuristettu neitsytöljy.

 

Tuotesuosituksia:

 

100% Puhdas Arganöljy, 50 ml – 24,90€.

 

100% Puhdas Arganöljy, kasvoille, vartalolle ja hiuksille, 34,90 e
Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua


Muut Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

lokakuu 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Jatka lukemista

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

syyskuu 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Jatka lukemista

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

syyskuu 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Jatka lukemista