Arganöljy jalkojenhoidossa toimii erinomaisena lisänä ja ravinteikkaana kosteudensitojana. Jalkapohjiin hierottuna se pehmentää kovettumia ja halkeamia kantapäissä. Kynsien pinnalla se ravitsee ja ehkäisee muun muassa liuskoittumista. Arganöljy hoitaa myös kynsinauhoja. Jalat ovat jatkuvasti alttiina erilaisille epäpuhtauksille ja jos minkälaisille haavereille. Arganöljy jalkojenhoidossa on ihanteellinen, sillä se nopeuttaa hiertymien ja haavaumien paranemista ja suojaa ihoa allergeeneilta. Lisää Arganöljyn hyödyistä voit lukea täältä.

Listasin alle muutamia  jalkojenhoitovinkkejä ja Arganöljyn tuomia lisähyötyjä niiden toteutuksessa. Näiden avulla voit pitää jaloistasi entistä parempaa huolta.

1. Pesu torjuu myös infektioita

Jalat pestään päivittäin tai tarvittaessa useammin. Etenkin kesäisin jalat voivat hikoilla jopa desilitran päivässä. Kosteat ympäristöt ovat bakteereille otollinen kasvualusta. Muista myös tarkastaa jalat pesun yhteydessä halkeamilta tai kovettumilta. Monet jalkavaivat alkavat vaivihkaa ja oireettomina.

Jalkojen pesuun kannattaa käyttää mahdollisimman hellävaraista puhdistuainetta. Kuivaa jalat ja erityisesti varpaanvälit huolella pesun jälkeen.

2. Jalkojen kotihoito: lisää jalkakylpyysi loraus Arganöljyä tai ruusuvettä

Tee jalkakylpy lisäämällä vatiin lämmintä vettä. Lorauta sekaan halutessasi Arganöljyä tai ruusuvettä, jotka molemmat pehmentävät ihoa. Anna jalkojen liota 10 min. Kuivaa hyvin ja raspaa kovettumat. Lisää riittävä määrä öljyä jalkoihin reippaasti hieroen. (Muista myös varpaankynnet ja kynsinauhat.) Pue puhtaat puuvillaiset sukat jalkoihin ja anna vaikuttaa yön yli. Saat kauniit, hoidetut jalat.

3. Jalkojen ihon kosteutus

Myös jalkaterien- ja pohjien iho kaipaa kosteutta. Listää pesun jälkeen Arganöljyä hiukan kosteille jaloille, öljy sitoo kosteuden ihoon. Varpaiden välit kannattaa kuitenkin voitelematta, sillä ne voivat parhaiten kuivina.

 4. Valitse sopivat kengät

Vältä liian pieniä kenkiä. Liian pienikokoiset tai huonosti istuvat kengät ovat yleinen syy moniin vaivoihin. Huonosti istuvat kengät aiheuttavat kivuliaita hiertymiä, haavoja ja rakkoja. Lisäksi ne voivat aiheuttaa virheasentoja. Hiertymien ja haavaumien hoitoon suosittelen Arganöljyä. Se edesauttaa pienten nirhaumien paranemista, on koostumukseltaan hellävarainen eikä ärsytä ihoa.

 5. Jalkojen lihakset tarvitsevat harjoitusta

Myös jalkojen lihakset tarvitsevat säännöllistä harjoitusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita hikijumppaa tai rankkoja liikuntatuokioita. Ämpärijonossa tai bussipysäkillä kannattaa pyöritellä nilkkoja ja polkea paikoillaan, jotta lihakset saavat harjoitusta. Terveet ja hyvinvoivat jalkasi kiittävät sinua varmasti!

Varpaankynnet kuntoon

Terveet ja hyvinvoivat kynnet ovat tärkeä osa huoliteltua ulkomuotoa – myös varpaissa. Kynsien huolittelu onnistuu hyvin kotikonstein. Arganöljy on hyvä ottaa käyttöön myös varpaankynsien hoitorutiineihin.

6. Leikkaa kynnet suoriksi

Tiesitkö, että kynnet kannattaa leikata suoriksi? Kaarevaksi leikatut kynnet saattavat aiheuttaa muun muassa kynsien sisäänpäin kasvua. Klassisen tyylikäs ranskalainen pedikyyri on siis myös järkevä vaihtoehto.

 7. Hauraat ja lohkeilevat kynnet: Arganöljyä kynsille

Arganöljy hoitaa, ravitsee ja vahvistaa hauraita sormien ja varpaiden kynsiä ja ehkäisee liuskoittumista. Kynsiä kannattaakin öljytä säännöllisesti. Näin ennaltaehkäiset lukuisia kiusallisia kynsivaivoja.

Näiden vinkkien avulla jalkasi jaksavat kannatella sinua paremmin.