Ihonhoito talvisäillä – 5 vinkkiä hehkeään talvi-ihoon

February 09, 2017

Ihonhoito talvisäillä – 5 vinkkiä hehkeään talvi-ihoon

Ihonhoito talvisäillä – 5 vinkkiä hehkeään talvi-ihoon

Monilla iho kuivuu ja herkistyy talvisin, mutta usein jatkamme vain sitkeästi samoilla ihonhoitorutiineilla vuodenajasta toiseen. Nopeat lämpötilanvaihdokset, kuiva keskuslämmitys ja koneellinen ilmanvaihto saavat helposti ihon tuntumaan kiristävältä ja kuivalta, ihotyypistä riippumatta. Iho voi kuivua myös osittain, jolloin siihen tulee kuivia ja rasvaisempia kohtia. Silloin ihon luonnollinen kosteudensäätely-mekanismi on epätasapainossa. Talvella iho tuntuu usein myös herkemmältä ja siksi ihonhoito talvisäillä on erilaista kuin kesäisin. Tässä 5 vinkkiä hehkeään talvi-ihoon.

1. Vaihda öljypuhdistukseen

Hyvän ihonhoidon perusta on huolellinen, omalle iholle sopiva puhdistus. Jos ihosi kiristelee, on aika siirtyä öljypuhdistukseen. Puhdistukseen sopii hyvin esim Okabon Ravitseva Arganöljypuhdistus tai muu pienimolekyylinen puhdistustusöljy, joka irroittaa hellävaraisesti lian ja rasvan iholta. Iho on öljypuhdistuksen jälkeen joustava ja pehmeä eikä kiristele. Katso yksityiskohtaisempi postaus öljypuhdistuksesta 100%.lla Arganöljyllä täältä.

2. Pese kasvot kasvovedellä

Jos ulkona on paukkupakkanen tai aiot oleskella ulkosalla pidempään, voit jätä kasvojen vesipesun aamulla väliin ja pyyhkiä kasvot kasvoveteen kastetulla pumpulilla. Tähän tarkoitukseen sopii erityisen hyvin raikastava ja hivenen kosteuttava LuomuRuusuvesi. Hellävaraisella Ruusuvedellä voi pyyhkiä myös unihiekat silmistä, ilman että siitä aiheutuu ärsytystä.

3 . Muista säännöllinen kuorinta

Pintakuiva iho on usein merkki siitä, että on aika poistaa kuolleet ihosolut ja muu kertynyt kuona iholta. Ihon voi kuoria mekaanisesti esim ihoöljyyn sekoitetulla hienolla sokerilla. Silloin on muistettava riittävän hellävaraiset otteet. Jos mekaaninen kuorinta tuntuu talvi-iholle liian rajulta, käytä hellempiä entsyymikuorintoja. Kuorinta suositellaan tehtäväksi noin kerran pari viikossa.
Iho muuttuu välittömästi kirkkaammaksi ja heleämmäksi kuorinnan jälkeen ja ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin.

4. Kosteuta ihoöljyllä

Kylmään vuodenaikaan on suositeltavaa käyttää Arganöljyä tai muita ihoöljyjä kosteutukseen. Ne eivät sisällä vettä ja imeytyvät nopeasti puhdistetulle, kuoritulle iholle. Arganöljy sisältää pienen voimalan verran välttämättömiä rasvahappoja, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Siinä on myös paljon muita ihoa hoitavia ravinteita ja runsaasti ihovitamiineja ( A ja E), jotka toimivat tehokkaasti ikääntymisen merkkejä vastaan.
Jos ihosi on todella kuiva, käytä öljyä seerumin tavoin, oman kosteusvoiteen alla. Anna silloin kosteusvoiteen imeytyä ihoon n puolen tunnin ajan ennen kylmään ulkoilmaan menoa.

5. Voitele myös sisäisesti

Saat ihonhoitoosi tukea myös ravinnon kautta. Lisää eritysesti talviaikaan ruokavalioosi riittävästi antioksidantteja ja Omega 3,6, ja 9:ää sisältäviä ruokia, kuten pähkinöitä, kalaa ja avokadoa.

Tuntuuko sinun ihosi herkemmältä talvisin? Onko ihonhoitosi erilaista talvisin ja kesäisin?
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Artikkelit

HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa
HUPS! Tuliko hoidettua liikaa? - Yksinkertainen On Kaunista Myös Ihonhoidossa

October 31, 2021

Joskus iho-ongelmat johtuvat ihonhoidon laiminlyönneistä, mutta yhä useammin esiintyy myös ihon liiallista hoitamista. Syystä voi sanoa, että yksinkertainen on kaunista myös ihonhoidossa. Ja luontokin kiittää!

Continue Reading

Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa
Viisi loistavaa vinkkiä ihosi suojaksi, joita tulet tarvitsemaan syksyn viimoissa

September 30, 2021

Jälleen on aika siirtyä viileämmän ilman vaatimiin rutiineihin myös ihonhoidossa. Kun kesällä ilman kosteus kannattelee ihonkin kosteutta, syksyn tullen viilenevät ilmat toimivat päinvastoin. Ja se vaatii tehostettua ihonhoitoa itse kullakin.
Onneksi luonnollinen riittävä ihonhoito on helppoa ja suht edullistakin...

Continue Reading

Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan
Helli Itseäsi Okabon Laadukkaalla Arganöljyllä - 7 tapaa saada iho ja hiukset hehkumaan

September 01, 2021

Tehosta kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoa upealla arganöljyllä. Se on monikäyttöisyydessään ihastuttava luomutuote, joka on tullut jäädäkseen yhä useamman kauneudenhoitoon. Seuraavassa muutama vinkki, miten saada iho ja hiukset hehkumaan.

Continue Reading